Något gott till midsommar med mor =)räksemlor festligare än platta räksmörgåsar.....

Om johannes han som kom före han som var vacker som smör, som vi vägrade tro i våra hjärtan men stark och visste allt Elisabets son...... "Jag döper er med vatten för omvändelsens skull. Men han som kommer efter mig är starkare än jag, och jag är inte värdig att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er med helig ande och eld. Han har kastskoveln i handen och skall rensa den tröskade säden och samla vetet i sin lada, men agnarna skall han bränna i en eld som aldrig slocknar.” matt 3:11-12.....

 

 


Räksemlor

Frasiga frallor
Smör
Några salladsblad
Skagenröra
Handskalade räkor
Citron
Hårdkokt ägg
Dill kvist


Skiva av toppen, gröp ur lite av brödet, för att få plats med fyllningen.Fyll med allt gott du får plats med och på med locket.njut =)Åh halleluja! ❤ o varför inte dricka vatten till det.... vatten som står för så mycket ..

 

Min skagenröra=)ca 500 g räkor en på skalade brukar ja köpa , 1 dl majonäs, 1 dl fil men ta vanlig!!!!=) eller créme fraiche, 2 msk kaviar ja kör med garant =) färsk dill har du inte fäsk kan du fryst se till att denrinner av, inte är  fryst när du häller i den, 1 citron, salt, svartpeppar, tsk dijon senap.BRA! för smaken.

Hacka räkorna blanda med majonäs, fil eller creme, caviar , rom om de du köpt o hackad dill. Krydda med lite pressad citron, salt och svartpeppar.Glöm inte senap de e GÖTT. ...gräslök vilket ja skippar för min mage.

 
Salt, bröd, citroner, dill, fest, fika, majonnäs, midsommar, njut, peppar, skaldjur, ägg,
 

Härligt att börja känna kraften i kroppen igen. Ja har den igen, tack Jesu Krist o all hjälp ja får=).Fötterna o kroppen börjar känna kraft. Amen.....Mor hade ätit detta Pensionärskaka bakade den själv mycket god=). Testa den enkel god till mys billig bra=) hon fastnat för den......enkel! att den kallas så att den är gammal roligt. Smaskig är den i vilket fall….

Pensionärskaka

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten. Häll därefter i vattnet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbara kanter.Grädda långt ner i ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Låt kakan svalna.Koka ihop smör, mjölk och vaniljsocker ett par minuter. Dela kakan på mitten. Häll smörmjölken på den undre delen och lägg på den övre delen. Pudra florsocker över kakan innan servering.

 

 

 

 

enkelt, fika, florsocker, kaka, lätt, margarin, mjölk, pensionär, smör, socker, vanilj, vetemjöl, ägg,

 

 

... När man kämpar dag som natt . Andens närvaro i mitt liv jag njuter .....  tack herren du som ger styrka halleluja , Jesus vad jag tackar dig...Ängeln som plötsligt bara stod i dörren .. som av egna erfarenheter förstår varenda känsla, tvivel,rädsla. Som förstår  tröttheten, utmattningen.Någon som förstår allt.Sen tog hon mig till min mor......Nej, hon var ingen .... dröm. Hon finns var på riktigt en ängel som Jesu skicka.....tack .....

 

fredax mys som vi gjorde me mor snabbt o lätt=)

 

Köp lite lite färdigt

 Mys bakelse

rulltårta
grädde eller vanilje visp.Jag andvände ICAs BRA=)
inlagd persika eller frukt jordgubbe

gör så här
Skär upp rulltårtan i lagom stora bitar.Sprid upp på snyggt uppläggningsfat. Toppa med lättvispad vaniljevispen och lägg en bit inlag frukten på varje.Den e klar  hahhahahahh.

 
 
buffe, fredagsdax, frukt, grädde, lätt, mys, persika, picknick, snabbt, vanilj,