Så har ni lagat fisk med malaguetas? så det bränns i munnen. Om inte gör det, det ska ge er lycka i kärlek.Jag fick resa mil för att lämna blommor till min tjej kompis, fick sitta ner röka cigarr (jag som inte röker)och sjunga för henne.... Jag pratade med Yemaya igår kväll, hon kom till mig i drömmen och viskade i mitt öra. Hon sa till mig att köpa en plattfisk och laga till den på karibiskt sätt. Men jag skulle skära upp en malagueta och strö på den på mina läppar precis som en  lipsil och blunda …… kul grej!!?? ….att laga denna maträtt, och testa om jag grät. För att få ett svar på min fråga om jag älskade…..
Mina känsliga läppar bulltade blev blodröda, det brändes … Jag behövde det….. smak. :)……det skulle kännas precis som hans kyss.

På morgonen  skulle jag hacka malaguetan i småbitar och lägga den i  kaffet och dricka …… Hela lägenheten skulle lukta kärlek, det skulle ge stark doft av malguenas, choklad och kaffe. Det skulle smaka och lukta precis som han. Tårarna rann för mina kinder jag kunde verkligen blunda och känna hans läppar mot mina. Efter detta varnade hon mig att jag skulle bli så trött…. och det blev jag …… sov flera timmar.


Hon är en livgivare och ömsint beskyddare Yemaya, både av alla sina orixá-barn och jag e en av de ömtåliga små människoflarn som valt att följa henne. Men nåde du som retar henne eller hennes barn! Yemaya är omtänksam, rättvis och tålmodig. Men de gånger hon blir arg kan hon, precis som ett stormigt hav, bli mycket våldsam och destruktiv. Siffran 7 förknippas med henne och syftar på de sju haven. Hon bär sju kjolar och hennes färger är blått och vitt … Sen jag var liten har jag alltid tyckt om solrosen. Och solrosen är hennes blomma.


Jag hade inte tänkt att den sköna Yemaya skulle väcka sådan nyfikenhet hos mig. Men hon hänger ihop med mig just för att hon hänger ihop med det exotiska, erotiska och för att hennes avbild är så härligt romantisk. Yemaya är en mystik vän……är lite hemlig. O visst jag har bestämt mig månskensnätter stiger hon upp ur havsdjupet och porlar fram i de sjungande vågorna med pärlor rinnande likt havsskum ur händerna. Vacker, vild, vital men konstigt nog inte våt………………


Hon sa också till mig att inte ta åt mig, att allt var hans fel och inte mitt. Yemaya finns med mig…… fisken blev så god. Den exotiska rätten var en del av min romantiska historia, den delade kärleken till det sköna, poesi, musik och kärlek landskap, men hon fruktade den kaos omkring mig som hotade kärleken och att den hade tagit över förnuftet. Yemaya tror att det finns en anledning... ett varför allt sker som sker.

Idag softar jag och njuter..... så nice så nice.Jag har varit ute och gått en llååånnnggg promenad och druckit kaffe. Livet känns så underbart och så här vill jag alltid leva och ha det. Bara njuta i solen och glo på folk, bara vara. Alla har så olika stilar; vissa som ser bekväma ut i kläderna och vissa som ser helt coola ut. Vissa hårt spacklade och vissa bara naturliga.
Mina fötter är fulla av sår....röda med sår som blöder. Skavsår. Skrubbsår. Brännsår. Jag har bestämt att vila från all träning och bara ta det lugnt och slappna . Bort med mina tåspetsskor i rosa slitet siden som påminner om blödande tår och så har det alltid varit ... När jag var liten led jag och blödde, som ett menlöst offerlamm ..... jag fick  ta av mig skorna och gå barfota från spårvagnen, så värkte fötterna. .... Jag minns ännu lyckan när jag fick köpa riktiga tåspetsskor. Igår hade jag kramp i fötterna. Jag gjorde fotbad och masserade in vaselin och på med raggsockor. Hade världens mysigaste dröm att han attackerade mina fötter när jag låg och sov! Han är nog den enda som tyckte om mina fula dansfötter....Som svar på hans fråga. Jo, jag äter sånt jag gillar äta. Man måste bara lära sig vad JAG gillar. Mamá har tipsen =)....


Så om, du vill vara mer passionerad och förstå temperament njuta av något nytt, något värt leva för?!!! Fast du kanske är en fegis? börja med att testa denna maträtt. Den är så god som kärleken, du kommer slicka o suga dina fingrar.....Moqueca är en traditionell brasiliansk rätt med rötter i maya-kulturen. En smakfulla gryta görs både på fisk och räkor. Den baseras på två av de tre saker som alltid ingår i det Bahianska kökets 'heliga tre-enighet', nämligen kokosnötsmjölk och dendê-olja. Den tredje komponenten som är malagueta-peppar, kan serveras separat. Servera med torrt kokt ris.


Moqueca de Camarâo (inte för fegisar!!)
8 port


600 g fiskfilé
½ dl färskpressad limejuice
1 tsk salt
2 gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter (malaguetas)
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk koncentrerad fiskfond
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad koriander
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
200 g skalade räkor
4 salladslökar


Skär fisken i 3-4 cm stora tärningar marinera en kvart med limejuice och salt. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka las malaguetas chili.Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja.Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i 10-12 minuter. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7-8 minuter.Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.Strimla och strö över salladslöken.Smaka av med salt och peppar.Servera grytan med kokt ris.

Malagueta-peppar
pimenta de malagueta är en liten aromatisk frukt av familjen solanaceae. Eftersom den är mycket svår att få tag i kan den ersättas av chilepeppar som t ex jalapeño eller habanero. Den serveras ofta i form av en sås där 3-4 malaguetas, 1 lök och en vitlöksklyfta mosas sönder till en pasta tillsammans med lite salt. Slutligen tillsätts saften av en citron. Låt sedan såsen stå och dra någon timme.

 

 

 

 

 

 En dansare spenderar timmar framför spegeln för att studera sina  linjer. Visste ni det? just därför vet de exakt hur de kan lura ögat....= så publiken…. ser perfektion...  Tro mig för det är trix, det finns inga perfekta dansare de lär sig exat hur det ser bäst ut….. Saken är den att vi alla från början har behövt speglar ”en gång” men många av oss glömt dem. Från början var vi alla barn  fulla av möjligheter. Genom att se oss i spegeln första gången ser vi vilka vi är och kommer bli. När ett  barn  känner glädje för först gången, är inte känslan dess egen. För att den inte känner igen den. Om inte spegeln godkänner känslan kommer inte barnet få utrymme att leva ut den. Människans personlighet skapas här, vi forsätter att skapa och forma oss genom att se i alla de speglar som livet ställer framför oss. 


Om man har en känsla som aldrig i ens liv mött ett föräldraskap som skulle ha sett den och genom sin närvaro gett den tillåtelse att finnas … kan man som vuxen känna känslan och inte känna igen den. Känslan kan finnas lagrad i personligheten utan att man kunna leva ut den. …..Då blir man lätt en människa som alltid finns där för andra man lever och styrs utifrån. Man anpassar sig till någonting som finns utanför en själv i stället för att i sin handlade styras inifrån. Såna människor har fullt upp med att försöka styra strömmen i stället för att lugn och ro flyta med den och njuta av det den ser, den människan har insjuknat i sin styrka. Vilket jävla stress ? vem orkar leva så just för att då måste, den veta allt och behärska allt vilket e omöjligt.För perfektionister är allt halvfärdigt är bannlyst . En person som bundits i skam upplever sig som misslyckad och dålig. Hans behov av känslor är skamliga, för att utrota sin skam försöker den göra sig fullkomlig. Vilket är omöjligt vi e ju alla på väg men inte kommit fram än. Perfektionisten kräver att han och alla andra ska vara framme i målet. Det betyder att vad du än hjälper eller ger kommer det aldrig räcka för dem.


Varför? Var och i vilka sammanhang uppskattar man svaghet i världen? Vilka ser styrkan till lycka i misslyckande. Var finns förmågan att bryta samman, var ligger möjligheten att genom sammanbrott uppleva glädje?

Är det inte så att vi alla strävar efter styrka , framgång , skönhet och lycka?

Frågorna  att ställa sig är…. Vem vågar gå vilse? vem vågar visa svaghet? vem tillåter sig själv att bryta samman? Vem fan har tänkt på att människans riktning finns i hennes frågor och inte hennes svar? Vem kan tro att människan är framme under själva resan?.....................tänk att något så enkelt, ska vara så svårt för vissa att förstå?!


Har  sprungit runt hela slingan för andra gången i ös regn. Just nu lyssnar jag på Fuck you - Lily allen. Fansen Pillan hade rätt hennes skiva e ju kanon. Jag är helt kär i låten, inte min musik smak… kanske? ……har ändrats sig lite grann nu. Tyckte inte om såna här låtar innan men denna är helt underbar ju :) …..Nu sitter jag här ska skriva ordning för klassen =)Sen längtar jag sjukt mkt tills idag, det blir Malmö.
Vet ni varför jag tycker det är så skönt att springa? Man blir så trött och det ända man tänker på är att fortsätta springa (inte ens han finns i mitt huvud)och så finns det en vid sidan om som kämpar lika mycket som jag. Idag var Al vid min sida. Så när man mår lite dåligt så ut och spring, ni kommer glömma allt ett tag och bara fokusera på att springa mot =målet :)

Är det inte så att svaghet, är styrka . I mina ögon är det så. Först då visar en person sitt värde för mig....and no bullshiet..capiche? 

Allvarligt känner att jag tänker för mycket…… massa som snurrar så jag blir tom= LOST IN SPACE……Pillan demasiado …….hormonas femeninas??? jajajajaj.

Tillit går ju inte att tvinga fram med ord. Tilliten kommer först när andra genom sina handlingar visar att de är förtjänta av den. Bristen på tillit leder till en komplett isolering, tänk då om man tagit steget och litat igen?...............När förmågan att lita på mänskligheten e borta har också möjligheten att uppleva närheten försvunnit.

…………… stark och stolt och...ensam. Så idag har jag ångest och känner mig jättedum……. Gud så liten jag känner mig. Ibland känner jag mig inte stark alls. En dryg timma efter jag intagit min goda frukost började jag frysa, mina leder började värka, illamåendet kom tillbaka och jag kände mig väldigt tung i huvudet.

Sitter i tåget speglar mig i fönstret, vad gör man när man inte har en spegel?!Det finns dunkla speglar i vardagsrum, dessa reflekterar ingenting. Det finns familjer som haft speglar ”bara ibland” dessa speglar e jobbiga för då reflekterar speglarna en på ett sätt, en på ett annat. Detta leder till vilsenhet som vuxen.

Hemma hos oss hade  vi en stor spegel som jag sjöng framför  när jag var liten…. Grazie mami jaajjajajaja

Så det här gamla kräkpillret? Jag har svårt att förstå hur vuxna människor kan anklaga stackars Staffan W för att ha förstört deras barndom. Det måste i så fall vara andra påverkande faktorer? Eller….=speglar?......Mais no, nu tillhörde jag inte de som legat sömnlösa av skräck för att storpotäten skulle uppenbara sig i hela sin prakt. Däremot så har jag ganska svårt att betrakta den här typen av propaganda som en oskyldig produkt av tidsandan. Lika lite som jag betraktar propaganda från Sovjet eller tredje riket som en harmlös produkt av tidsandan.Hm….. borde människan förändras? Japp tror jag, men det med basen av ett krav förblir den bara falsk. Genom krav föds inget nytt.( vidriga kameleonten försökte, tack gode gud att han e borta!!!) Rätt fråga är =Får människan förändras =JA för frågan kommer från vårat inre, då föds nytt.


När jag började ge lektioner i Lyrical visste jag att det skulle bli svårt. Att kunna centrera sig och sprida den energin man har i sig. Att kunna förmedla och förändra en rörelse eller scenpersonlighet till något bättre. Från början tackade jag ner flera terminer.  .............Men sen kom allt på en gång…… Men elever blir nog chockade att de som sångare, dansare o musiker får ställa sig i en cirkel. Och känna tyngden i fötterna och känna rummets omfång. För att sedan ställa sig framför spegeln …o gö grimaser.

Efter min första lektion fick jag massa frågande blickar. Jag fick äran att träna ett par av Sveriges bästa Elit dansare jag fick vara en länk från tävlingsdansen till konstvärlden. Just det att vilja lära de att känna..... REAL inte falskt…känna konsten de det brinner för. Kroppen som uttrycksmedel bli proffs på sin kropp .Kommer fortfarande ihåg Majas stora ögon när ja sa till henne att träna på vara ful?!grotesk….?När jag satt i gjorde casting i Italien kunde producenter  se vilka som var skandinaver på en gång. Jag satt tyst från början , men efter tre timmar såg jag det med. Det var så korrekt men så tamt ………….allt ;musiker som dansare o sångare ………som Johns gitarr spel var inte dåligt?!  men personligheten var bara massa hår ”vax”=0... Loisas ”chenêr” var perfekta men bena såg döda ut, själen fanns inte där. Och alla manliga sångare som lät som Jöback, o visst han e fantastik men varför måste alla svenska utbildade manliga sångare låta som han?!!!E det inte bättre att vilja låta som man själv låter? våga växa innefrån ut ...inte tvärtom?En vanlig människa borde sträva efter det....eller?

Förstå mig rätt, jag pratar inte om skönhet jag pratar att växa i personlighet så du utstrålar det när du kommer in i rummet.Att jobba med det, att kunna dra ut känslan bakom fasaden är det svåraste steget i en scenpersonlighet. Här delar man upp vilka som passar o vilka inte. Visst.... sen kommer dilemmat de som blir proffs som syns överallt. De som blir så falska att de inte kommer ihåg vilka de är på riktigt???!!!!!så falsk att det blir för mycket, de tappar bort sig själva. Hemsk och det ser det inte själva? de tror de kommer överleva i sin bubbla…

Det kommer bli kul spännande men tufft med workshopen….. Vad  ska lilla jag lära ut i en Högskola? hahahahah jag som inte ens kom in för jag inte kunde läsa noter ….up yours jajajajaj 

Önskar jag hade två vingar. ………….. Att alltid följa mitt hjärta och att kunna flyga bort från allt elände ett tag. önskar jag kunde skinna så alla fick en smula c-vitamin och att allt kunde lysas upp så alla kunde se i gult. ……………..grym beslutsångest....saknar Aiuto! Jag kan inte bestämma mig, om någont längre. Jag har inte tid att bli sjuk och jag hatar att vara sjuk.

Älskar söta grejor, tror mina nya amici blev rädda för det?!Två italienska favoritdesserter för killar som vill få mig på fall =)


Tiramisu
6 portioner  Tid: 20 min

4 äggulor
4 msk socker
1 äggvita
500 g mascarpone  (italiensk färskost)
skal av 1 citron 
10 savoyardikex (italo söta kex)
2½ dl starkt kaffe
4 cl konjak


Vispa äggulor och socker pösigt spara 1 äggvita och vispa den för sig. Vänd ner italiensk färskost, lite i taget, och även äggvitan. Rör i skal av citron.  Lägg savoiardikex i bottnen på en form. Blanda starkt kaffe med konjak och droppa hälften av det över kexen. Bre på hälften av mascarpone blandningen. Lägg på ett varv till av kex, kaffe och
mascarpone blandning. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp gärna över natten Sikta över kakao före servering.

Receptet är inte svårt att göra vill man göra den på äkta italienskt  behöver man köpa hem de speciella ingredienserna.

 

Panna cotta med hallon 4 portioner

1 dl hallonsylt
1/2 dl pressad lime
1/2 dl utspädd hallonsaft
3 dl hallon

Panna cotta:
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 tsk strösocker
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll grädde, mjölk, socker och delad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Låt det koka upp ette tag rör om. Ta från värme ta upp gelatinbladen ur vattnet. Tillsätt gelatinbladen till den varma gräddmjölken och rör tills de smält. Låt svalna. Ta upp vaniljstången. Fördela panna cotta-smeten i 4 glas. Ställ dem kallt att stelna. Värm hallonsylten med lime- och hallonsaft. SILA BORT HALLONFRÖNA!!!!Låt  kallna. Fördela hallonen på panna cottan och skeda såsen över hallonen.

 

 

 

Nu sitter man här och e orkeslös igen. Senaste året har jag varit sjuk sex gånger med några veckor emellan. Det konstiga är dock att precis innan jag blivit sjuk har jag alltid varit i toppform. Träningen går jättebra och man känner sig som hulken på dansen. Någon mer som har upplevt nåt liknande eller är det bara jag som har sån otur. Hade ett blodvärde på 85 då efter kontrollen på de konstatera jag skulle läggas in direkt. Kollapsa på vägen hem från dansen fick hjälp hem de sista metrarna och packa väska och fara in på sjukan.

Inne på akuten börja de ställa massa dumma frågor som om jag tappa håret ja hmm jag blir irriterad o säger att de är klart de gör man ju de gör alla, jag syfta ju mest på håret på huvudet då? dåliga värden när det gäller järn, har så lågt att de säger anemi för mig och av en ren slump tog dom b12 som också visade riktigt låga värden och nu har jag påbörjat en utredning om en blodsjukdom ingen farlig men krävs järninjektioner resten av mitt liv. Perniciös anemi


I lördags gjorde jag och gjorde jag tacos. För er som läser och tänker något i stil som "Aha? och?" skall jag berätta för er att jag har problem att vilja äta alls. Men som sagt, ”mamí” jag sluta med detta. Matlagning och bullen är den nya livsstilen så det gäller att ha koll på katten! Men jag har bättrat mig. Att äta för två skall ju vara något speciellt som man gör emellanåt i sitt liv. ……………..onödigt och tråkigt………………… Pillan sa du 12 kilo?! …………… perfecto.. Chile ligger nära….. bara några veckor kvar.” La Javi” ska stå på egna ben= värde mujer. Varje gång jag drar gränsen så kommer rösten igång igen…… är det el viejo som ligger bakom?

Begagnade kläder? Jag har precis köpt helt otroligt fina kläder till mig, både lite dyrare märken och billigare märken …………..wow mamma kan sy så snyggt. Dessa kläder kommer säkert räcka. Jag tycker det är perfekt att kunna göra så här men jag har märkt att vissa i omgivningen tycker att begagnade kläder e fult. Just det, sen klagar de att de inte har pengar?halllå
I'm a Ghetto Girl är uppfostrad enkelt jag hade inga märkes kläder när jag var liten. Men när jag var liten bilade vi till Spanien vi var borta 5 månader ungefär. Pappa som var halv spansk visade allt man ska se ”en forma corecta” no mumble jumble. jet …..So vintage eller begagnade kläder spelar ingen roll. I vintern använder jag en björn päls jag ärvt av mamma.


ascolta tutti !!!!
Idag har jag dansat sönder fötterna just för att jag visste jag skulle opereras på morgonen. Tårna blödde, vilken jävla känsla…SÅ KOM JAG PÅ DET!!!!!=
Ni som e rädda att folk trampar er på tårna köp tåspets skydd de sälj i hela landet i dansbutikerna ca 45 kr. Finns i alla storlekar och kvalité i skumgummi eller silikon. Förstå detta humanes e fria på jorden. Så länge de visar empati och håller sig till regler, gör de inga fel?! Vissa hoppar, de väntar inte tåg efter tåg på att den rätta ska komma till stationen. Riktiga drömmare tar satts i perrongen och hoppar på tåget ……..så tro mig tåspets skydd behövs.

Lär dig konsten att leva konstruktivt så kommer du se att livet är mycket enklare att leva än vad du tror. Min mamma sa till mig sa något i stil med att det är lättare med fysiska sår, dom läker snabbare, men att återhämta sig från ett krossat hjärta, det är mycket svårare! Jag vet inte riktigt vad jag tycker, visst, jag har extremt svårt att lita på folk. Jag har svårt att släppa in dom i mitt liv och dela med mig av min själ och mitt inre. Men å andra sidan, om man inte satsar så vinner man ju inget = NADA

Och även om man skulle bli sårad, är det inte som dom säger: bättre att ha älskat HELT och blivit sårad än att aldrig ha älskat över huvudtaget? Så det kanske är dags att släppa taget om tryggheten och våga satsa. Eller?

Jag ären  människa som uppfostrats att uttrycka känslor spontant och naturligt mitt känsloliv är lika naturligt som dans eller sång träning är för en idrottsman. Men det finns de som tidigt lärt sig att blockera, undertrycka eller förneka många av deras känslor för dem kan det vara lika smärtsamt at uttrycka känslor som det är för en dansare att komma i form efter att ha vrickat foten. För att slippa bli sårade undviker de ta den risken att uttrycka känslor. ”complejo” = emotionell tröghet, en sorts genomträngande känslolöshet, ett tillstånd av levande död där de skyddar sig från smärta men där skyddar de sig  från att leva i nuet…… fast de oftast tror det.

Men amico fly från sina känslor är en meningslös  självbedrägeri. Man kan inte förneka känslor eftersom de kommer att uttryckas på ett eller annat sett, hur mycket du än håller dem tillbaka. Känslor är någonting verkligt, tankar som inte kan slås bort. De är inte abstrakta begrepp. Det energier som förenar kropp och själ och blir tydliga i vissa ”moment” i livet.

Så vill du leva i nuet måste du  ”leva” känslor, bli vän med dem gör dem till dina. Många tenderar att vilja undvika eller förneka de ”negativa” känslorna som  vrede och sorg. Men det finns ingen annan väg till  glädje och empati det enda vi får utan upplevelsen av rädsla, ångest och sorg är billiga imitationer glädje och medkänsla, trevlighet och sentimentalitet. Men bara därför.......= behöver vi inte skrika åt alla som går förbi oss …för de vågar?

Alla är rädda, arga och ledsna. Frågan är vad vi tänker göra åt det. En med kontroll behov tillbringar mycket av tiden vandrande omkring fulla av lögner. Där de bedrar sig själva och andra och lever i livlös overklighet där de istället ”blir”  jobb,  saker, det de äger… Den som söker kontroll gör det för att göra verkligheten mindre skrämmande. Att ha kontroll över yttre faktorer ger dem en falsk känsla av trygghet. När man känner en djup otrygghet i livet, är det lätt att bli besatt av en liten del som man faktiskt kan kontrollera. …kärlek kanske?!!he he he


Den ger dig en  känsla av makt som vi annars helt saknar. Man försöker finna åtminstone ett område i livet som man kontrollerar helt och fullt och där ingen annan kan bestämma över en. Ju mer kontroll du strävar efter att ha, desto större ångest känner du också inför livet.

Detta har sitt ursprung i vår djupa rädsla inför det faktum att verkligheten är föränderlig. Rädslan är egentligen inte riktad mot personen eller situationen som vi försöker kontrollera. Rädslan är riktad mot det faktum att verkligheten hela tiden förändras. Vi vet att vi är sårbara och utsatta, men vi hoppas ändå att kontrollen ska ge oss en säkerhet och skydda oss mot oönskade förändringar. Oavsett hur mycket kontroll vi försöker skapa, är kontroll aldrig lösningen på den bakomliggande otryggheten. 


Sanningen är att det egentligen inte spelar någon roll om vi försöker ha kontroll eller om vi helt släpper taget; vi kan i vilket fall som helst inte styra framtiden. Kontroll är inte en försäkran om någonting……. det är bara en illusion som syftar till att skapa en falsk känsla av trygghet i våra liv....Låt insikten om att verkligheten är föränderlig bli en påminnelse om att glädjas och göra det bästa av livet just nu………………. Utan att paja det du har framför dig. Motsatsen till kontroll är oberoende och flexibilitet. Att vara oberoende och flexibel är det samma som att vara fri……………………… och en sann drömmare är= fri.

Dry Martini ”Para controlantes!!” alla e inte Bond =( Så här gör man en riktig AMICO capiche?


6 cl gin
1 cl torr vermouth
1 oliv
1 lemon twist

Rör gin och vermouth tillsammans med is i ett glas. Ta över i ett cocktailglas.
Dekorera med en oliv OJO!! NO fyllning och pressa citronskalet över drinken.

 

Till drömmare Sangria ”a mi Viejo!” y naranjitas soñadoras

1/2 – 1 apelsin
1/2 -1 citron
1/2 -1 äpple
1/2 dl socker
1 bit kanelstång
3 nejlikor
1 flaska rött, spanskt vin
6 cl brandy eller cognac OJO! Ej uteslutas
1 flaska 33 cl fruktsoda, sockerdricka eller sodavatten
Isbitar


Tvätta apelsinen och citronen noga och skär dem sedan i tunna skivor. Skala och kärna ut äpplet och skär det i tunna skivor. Blanda frukten med sockret, kanelstången och nejlikorna i en stor tillbringare. Häll på rödvinet och brandyn och rör tills sockret löser sig. Smaka av och tillsätt vid behov mer socker. Ju längre sangrian står och drar i kylen, desto mer smak hinner den dra åt sig! Åtta timmar är bäst, men om det inte går med så lång tid, minst två timmar. Vid serveringen tillsätts läsken och isen. Innan servering, tillsätt 8-10 stora isbitar och rör om väl...
..