Jag hade en vän en gång som sa till mig att leva fullt ut och aldrig glömma att tiden som går aldrig kommer tillbaka. Han lärde mig att jag fick säga och göra precis vad jag ville ”om du älskar, gå dit säg eller skrik jag älskar dig !!!” han sa till mig att aldrig ångra. Att tänka över en situation ordentligt och att komma ihåg att de beslut jag tagit var det rätta, just i det ögonblicket.


Så jag tror inte att vi ska förstå orsaken till allt som händer. Det är därför livet är så oförutsägbart. Man kan fråga sig varför? I  i slutändan står du bara där, fortfarande utan svar. Så det enda du kan göra är att leva fullt ut. Det är stor skillnad på tid och pengar eller andra materiella ting. Tiden går inte att spara för att använda den längre fram …eller hur? Vad händer om du sover tio timmar och sedan försöker spara resten av dagen genom att inte göra något alls? Vid slutet av dagen är de outnyttjade timmarna borta för alltid.


Tid rör sig i  samma riktning som en stor flod. Det går inte att stoppa den, och man kan inte heller utnyttja varje droppe av den som flyter förbi. ………….. precis som när man försöker hålla sand med händerna. Den tid man får måste man använda till att göra exakt det man vill. Och det enda hindret är oss själva. Det finns personer som skjuter upp saker och ting …….

Personer som fastnar i ”mellan läge”, är de som aldrig hoppar för det e skit rädda för att bli brända för att det en gång blev det. Eller så är de bara fega. Dessa personer har som vana att alltid skjuta upp en svår uppgift som de ställs inför. Som viljan i en emotionell känsla de bär inombords.

De fastnar i ”mellan läge”, där det vet att de känner ”jag vill ha”…… men tvekar …..där stannar det kvar  ………och väntar……….  väntar......Att när det väl vaknar till, är stunden förbi för länge sen  …..

De lever i en slags press, stress stund. När de känner att stressen och pressen inför en uppgift ökar, förtränger de den och njuter av sin nya lediga tid, tills pressen återkommer. De lever i paus. Och timmarna flyter förbi som en stor flod … de viktiga stunder försvinner i deras liv. När det vaknar upp eller kommer på det, jobbar de intensivt för att i snabb försöka hinna ikapp sig själva….. . De kämpar med frågor som en vanlig pressad trött hjärna inte är beredd att besvara. Urladdningen kommer när de inser att stunden är förbi.

Eftersom det är människor som levt så här så många gånger känner det  igen sig. Så när en ny vilja, känsla dyker upp igen lever de samma procidur . Precis som de var elever i en skola som inte får flytta upp till nästa klass. Och förstå mig rätt alla fastnar en stund men många stannar kvar i ”tvekan”, för att de aldrig vågar hoppa helt o hållet.


Javisssstttt! Och ni tycker !lilla Javi nu e du ute o cyklar? Eller Javi vem fan tror du, du e?”


Men jag kom på en sak igår: jag har aldrig varit sån. Jag var den där töntiga flickan som vuxna frågade vad jag ville bli när jag blev stor och jag svarade ”sångerska”. Punkt slut. Tro ni mig inte fråga mamá. O visst jag blev inte Madonna. Mitt första rockband blev inte Level 42 men jag hoppade. Jag hoppade redan som fem åring. Men jag har alltid fått skit för att jag levt och trott på min sak?!!!!!!

Men det är klart ibland behöver vi skjuta upp vissa saker eller kanske allt, för fysisk sjukdom eller känslotillstånd. Och vi har alla behov av avbrott från vår dagliga rutin ibland. Men fastna inte där. Timmarna, tiden har ingen paus knapp.


Ta din tid, gräv ner dig, få ångest, gråt tills det gör ont i ögonen…………………… sen räcker det.
Ha inte låg självkänsla och skäms inte över dig själv. Alla gråter nångong , alla har problem. Jag låter helt enkelt inte folk köra över mig hur de vill utan att jag försvarar mig för jag har kraft att sätta emot. Jag argumenterar för min sak och är duktig på det. För att om inte jag tror på min sak, vem ska göra det då?

Det jag vill säga: Hellre ett misslyckat försök än en outnyttjad chans, våga ta chanser. Och jag pratar inte om karriär jag pratar om livet i sig för att få en chans att göra det du skulle vilja uppleva, visa framfötterna, göra sig sedd, kalla det vad du vill. Sluta fega …..

Visst ja frågorna kommer som: Men skulle jag våga? Tänk om jag inte skulle förstå någonting av vad alla pratade om och göra bort mig totalt inför alla? Tänk om hon inte vill ha mig? Så här kan jag inte gå ut?


Så när du då har en vilja, känsla framför dig. Låt den inte flyta iväg, ta tag i den. Lev stunden… den kommer inte tillbaka. Fega inte ut i sista stund, som många gör. När du har något framför dig som du vill ha….. ta sats hoppa. Tänk inte för mycket …...
Man måste våga misslyckas för att kunna lyckas, man måste våga ta en risk att göra bort sig eller våga ta en chans man när får eller ser en. Ibland kanske man måste skapa sina egna förändringar, men det kanske kan vara värt det om det gäller något man verkligen vill? Men ta steget hoppa, jag har gjort det många gånger trots att jag varit nervös för att det skulle sluta i katastrof. Tveka inte så mycket det du har framför dig just nu kanske redan e borta?

Jag gick upp ganska tidigt …. Efter ragg dusch var jag på väg till Centralen i en för okänd stad. . Det roliga är ju att det verkligen inte e likt mig att bara sticka iväg sådär….... …  Riktig fin stad helt sanslöst fin att gå omkring i …..:) …..

Jag hann landa innan jag far iväg till Borås  ………. som väntade med en allt för liten scen. Jag hade nog inte föreställt mig något pyttelitet mörkt rum med lågt tak och jag antar att det var för att de hade hyrt mig med dansare!!!!! Hur kan de missa vad som står i presentationen? Så när jag anländer stod jag som en pinne och stirrade på den fyrkantiga scengolvet 5X5 m.


Men öppen mun.………...  Bblllääääää!!!!!Det låter som om jag är pedantfreak nu, och det stämmer ju inte riktigt. Som tur e sms han  hela tiden….hm han måste bry sig. När jag soundcheckar går klacken av skon, snurrar för mycket så jag ramlar ner och slår in knäet i golvet med glass splitter. Ännu mer irriterad när jag måste ner o sjunga o missar halva rullen på 5:an med favo- Latinan J.Lo……………. dessa jobb ger mig inget….


Trött….. på min existens och finner mig bara vara en patetisk plast latina = nolla. .

men saknar inte alls  mina gamla dansare  =)…..Slumrade till i bilen på väg till mamma. Måste skriva ut massa sånger till imon, buhuuuuuuuuuuuuu
….Men igår hade jag en  super- galen kväll med min 2 ½ …. Gitarrer i mängder men inga headset fanns?!!?? Drack gott vin och åt jordnötter. Så kroppen kliar! Helt fantastiskt! kväll ...Mr Yamaha visade hela tjocka släkten för mig. Och bjöd av hans godaste apelsinhalva. ……………  Åh jag sitter här och ler nu! Vilken underbar känsla ....  inte visste jag  att 1 plus 1 = 2 ½ ??!!!


American ”a lá Javi”muffins
   12 stora muffins

4 dl vetemjöl
2 dl socker
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
1 ägg
25 gr margarin
Ca 2 dl djupfrysta bärBlanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ihop mjölk och ägg. Rör ner tillsammans med det smälta smöret. Vänd försiktigt ner de frysta blåbären .Häll smeten i 12 stora muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna och sedan är det bara att hugga i. Du kan byta ut bären mot andra bär eller choklad.Försök definiera mod.

Hm…..vi har övermod, dumdristighet eller högmod. Men mod är att våga stå för sin åsikt, även när man är ensam och rädd. Ibland är mod att gå i motsatt riktning, än alla andra. Helt enkelt att inte vara politiskt korrekt. Problemet är att detta ibland kan vara tjurskallighet i stället för mod. Och det är inte alltid lätt att veta vad som är vad.Mod kan också vara genomföra något och handla enligt sin övertygelse trots att man är rädd. Men mod………………  kan vara något så enkelt som  att besegra sin inre rädsla.

Mod är att ta initiativ och handla trots att man inte är säker på resultatet. Först då blir mod en fråga om att hantera osäkerhet, att agera, direkta motsatsen till fanatism. Mod är att göra sig sårbar, och visa sin sårbarhet, att både besegra sina tvivel och att utåt visa och dela med sig av sin inre kamp. Mod är att ifrågasätta värderingar och synsätt som varit styrande i livet och möta den smärta insikten kan innebära. Mod är att gå vidare trots förtvivlan.

Kanske är det just så man bör tänka för att uppnå harmoni av olika slag. Bara tänka på sig själv, och inte fokusera på alla andra. Men många människor i dagens samhälle har ofta så mycket, att det blir självcentrerade och glömmer att ta hand om sina närmaste. De klassiska orden att man först bör hjälpa sig själv, innan man överhuvudtaget kan hjälpa någon annan. Men saken är den att det finns folk som bara fastnar där det tänker först på sig själva och kommer aldrig till så kallade läge =B. Och det ironiska med det är att dessa människor kan prata högt hur de hjälper andra???!!!

OJO eh!?compadre!!!!!! Att bry sig om och ta vara på sig själv är inte egotrippat, och inte själviskt heller men gränsen är minimal.Om man inte mår bra med sig själv, så kommer man troligtvis inte heller må bra med omgivningen.  Välmående kan alltid bara komma inifrån dig själv. Man kan aldrig förvänta sig att någon annan ska göra jobbet åt en. Detta är sant men vi borde lära oss att inte bara se saker o ting från våra egna ögon utan ta ett steg längre och våga leva oss in i en annan människas problem. Varför har vi glömt något som e så enkelt och simpelt?


O visst, ni tänker e du idiot Javi? =NO!!!!!!


Visst jag menar inte man ska springa omkring hjälpa alla andra o glömma bort oss själva. Men det skadar inte att vara osjälvisk nån gång. Har det nånsin hänt er att ni träffar en person och fikar och så  märker ni att hon eller han tjatar om sig själva non stop…. Alltså de frågar inte ens dig hur du haft det?!………………..No hard feelings men…..

Vad skulle hända om man …. Skulle skita i sig själv o bara bestämma sig för att finnas där för en vän. Det har jag gjort TUSEN gånger för folk, lekt stålkvinna men när det väl kommer till kritan är det ingen jävel som finns där. ….E det så svårt att vara hjälte i någon annans liv? i någon annans situation? e det svårt att bara gå in som stålmannen och rädda situationen … för nån annan? utan få ut något av det. Visa empati, medkänsla?

Människor sluta göm er bakom eran egna rädsla. Hur kan ni säga ni är bra människor om ni aldrig vill bränna er ”jo jag e bra människa och vän så länge jag inte behöver göra något för dig”. En stor del av rädslan på denna nivå kan ledas till tidigare händelser i ditt liv. Det är på denna nivå det sårade, kränkta barnets rädsla kommer fram ” jag inte är rädd i sig, men jag är rädd för att bli rädd. Och framför allt är jag är rädd att någon annan ska se att jag är rädd för att bli rädd”

Så när en vän berättar om sina problem nästa gång lyssna, bara håll käft och ……….. lyssna. Du behöver inte ge råd?!..... ibland räcker det med att lyssna. En annan sak  tro inte att bara för du satt och lyssna att du gjort ditt. Var människa ställ upp sen var inte så jävla egoistiskt och bara gå din väg ?Med tron att du varit en bra vän, för du lyssnat.


Snickers
kola ”istället för vänner" 

1 burk jordnötssmör  
2 dl jordnötter som du krossar  
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 l corn flakes
1 tsk vaniljsocker
1 dl cocos
400 g ljus blockchokladBlanda samman jordnötssmöret, jordnötterna, sockret och sirapen i en kastrull.
Låt det smälta samman, men OBS!!!undvik att det börjar koka.Krossa corn flaksen blanda samman med vaniljsockret och cocosen. Häll i det i jordnötsblandningen. Rör om!
Häll smeten på ett bakplåtspapper och kavla ut till en jämntjock platta. Ställ in den i frysen.
Smält blockchokladen och bred på kakan. Låt det stelna i kylen och skär sedan i lagom stora bitar. Förvara i kall kylskåp.
Igår blev det vin provning hos Pillan och hennes familia loca. Trevligt, trevligt. ….Hennes små energi bollar e så söta, vilka vackra färger det har. Roligt att de leker så bra tillsammans. Vi skulle vara lite nyttiga och dippade grönsaker, men när ”el tinto” var slut ville vi ha mer fett. Detta slutade med att vi drack vitt vin med brun sötbröd som vi doppade i vitlöksdipp ….heheheh fylle mat?……. tack Pillan för en sexig fin kväll saknar dig… måste ses snart igen =) bästa vännen som finns.
Kom hem vinglandes och sjungandes till mamá , glädjen snurrade jag har haft en hård och tråkig vecka med massa som hänt…… ringde Mr Yamaha frågade om hans trummstockar kl 01!!!!!!!!men han var upptagen med att fånga alla sjungande bin i hans lägenhet, med röd slips.

Vilsen i HM…………………….Jag har aldrig haft problem att hitta Bh har i flera år haft 70 A. Grejen är att jag med åren inte växt något i omkrets. Men kan HM fatta det? det finns tjejer som e mindre ……Tydligen har jag blivit det !!!!!! Allt …. var för stort när jag testade idag, behöver ha en annan storlek. Frågade tanten i HM om mindre men det fanns ej. De har inte den storleken längre… NÄhäp!!!! =( .....E det så här man betalar för Ballet träningen man blivit utsatt för hela livet????? =(    …..Storleken finns ju inte ens i vanliga butiker!! Finns den överhuvudtaget. Blir så frustrerad ……………………

Denna vecka blev jag av med allt Id kort, bankomatkort och en massa annat. ... i den jädra miljökassen…=(

De ringde från Falkenberg igen och jag ska sjunga nästa vecka på mån-tis, har nog aldrig blivit erbjuden så mkt pengar på en gång!!vilken panik de måste haft =).Ikväll försöker jag lära mig texterna till konserterna som kommer. Det är inte alls lätt repertoar jag valt…………….. För mig måste låtarna vara en utmaning för rösten. Jag gör inte motstånd mot att studera ett sångstycke nära, eftersom jag och min pappa alltid jobbade så. Han lärde mig sångteknik från början, han hade en otrolig röst.
Det är en helt ny utmaning att börja jobba med ny material till konserter. Bara det att uppträda för en publik som sitter och lyssnar, och pröva om man pallar att hålla det personligt att se hur publiken berörs. Och det är något jag brinner för som artist att tolka sånger och få dem att bli mina egna när jag sjunger dem. Jag kommer göra musikal och Streisand i konserterna i år. Just för att det är sångmässigt krävande. Jag satsar så mycket eftersom jag har ett stort register, det är fraseringen som är det krävande, hur man berättar, för fram texten.
Jag förstår mig inte på sångare som blir kända och slutar utmana sig själva, man hör dem fem år senare och det låter exat likadant …hm   …….. De tänker nog på nya skor…vet inte?!

Men kvällen har varit bråkig ……Och inte blir det bättre för att man tvingas dra iväg på picknick i vardagsrummet. Har ont i halsen bronkit kan inte andas. Det är  fullt av småpojkar som gång på gång gör disco i lägenheten bredvid hallå??!!!Helt knäppt när jag övar …… hör inte rösten alls. Grannfejden nästa med Robert Aschberg?

Har lagat mat precis som jag vill ha den. Fan känner mig hemma i mitt kök. Min pappa och mamma var fantastiska i köket. De gjorde restaurang mat till 200 personer i helgerna. Allt:Sydamerikanskt, Spanskt och Italienskt. Så var det tills min mamma tyckte att ”La casa del Uruguay” var fylld med otacksamma jävlar och det slutade göra det. Och hon hade rätt när min pappa blev sjuk var det inte en jävel som hörde av sig. ….ironia de la vida.
Min pappa brukade sjunga i köket när han bakade bröd eller gjorde rätter jag kunde sitta bredvid och titta på honom i timmar. Han sa till mig ”att lära sig gör man inte via böcker det gör man genom att titta ”…. Våra födelsedagar brukade vara så populära just för att det serverades så go mat allt från pizza till ”scanape” och tårtår bakade till olika figurer.

det blir Ballet träning vid 11 imon sen ska jag träffa ghetto kidsen i Bergsjön. Ska förmodligen till ny lägenhet och titta om jag tycker om den. På lördag flyttar jag om den e bra. Vi får se!! Min sorella skicakde svin snygga bruna uggs från Italien hon e så snäll.Carlos skickade massa smink att han tänker på mig så!!??Hela hans familj e så snäll.


Chimichurri ”a lo papá” till chorizos

1 dl färsk hackad persilja
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 msk färsk hackad oregano
1 grön eller röd chili delad o hackad
1 msk salt
1 dl olja
½ dl vinäger

Rör ihop alla de fasta ingredienserna. Häll till oljan o vinäger.
Köp inte den billigaste korven, som scan chorizon det är INTE riktiga chorizos. Ta dig till en saluhall om du vill göra det rätta. Vanliga gat-säljare kan INTE göra den riktiga grillade chorizon.  Bara för att man pratar landets språk betyder det inte att man vet hur man lagar den riktiga maträtten.