Försök definiera mod.

Hm…..vi har övermod, dumdristighet eller högmod. Men mod är att våga stå för sin åsikt, även när man är ensam och rädd. Ibland är mod att gå i motsatt riktning, än alla andra. Helt enkelt att inte vara politiskt korrekt. Problemet är att detta ibland kan vara tjurskallighet i stället för mod. Och det är inte alltid lätt att veta vad som är vad.Mod kan också vara genomföra något och handla enligt sin övertygelse trots att man är rädd. Men mod………………  kan vara något så enkelt som  att besegra sin inre rädsla.

Mod är att ta initiativ och handla trots att man inte är säker på resultatet. Först då blir mod en fråga om att hantera osäkerhet, att agera, direkta motsatsen till fanatism. Mod är att göra sig sårbar, och visa sin sårbarhet, att både besegra sina tvivel och att utåt visa och dela med sig av sin inre kamp. Mod är att ifrågasätta värderingar och synsätt som varit styrande i livet och möta den smärta insikten kan innebära. Mod är att gå vidare trots förtvivlan.

Kanske är det just så man bör tänka för att uppnå harmoni av olika slag. Bara tänka på sig själv, och inte fokusera på alla andra. Men många människor i dagens samhälle har ofta så mycket, att det blir självcentrerade och glömmer att ta hand om sina närmaste. De klassiska orden att man först bör hjälpa sig själv, innan man överhuvudtaget kan hjälpa någon annan. Men saken är den att det finns folk som bara fastnar där det tänker först på sig själva och kommer aldrig till så kallade läge =B. Och det ironiska med det är att dessa människor kan prata högt hur de hjälper andra???!!!

OJO eh!?compadre!!!!!! Att bry sig om och ta vara på sig själv är inte egotrippat, och inte själviskt heller men gränsen är minimal.



Om man inte mår bra med sig själv, så kommer man troligtvis inte heller må bra med omgivningen.  Välmående kan alltid bara komma inifrån dig själv. Man kan aldrig förvänta sig att någon annan ska göra jobbet åt en. Detta är sant men vi borde lära oss att inte bara se saker o ting från våra egna ögon utan ta ett steg längre och våga leva oss in i en annan människas problem. Varför har vi glömt något som e så enkelt och simpelt?


O visst, ni tänker e du idiot Javi? =NO!!!!!!


Visst jag menar inte man ska springa omkring hjälpa alla andra o glömma bort oss själva. Men det skadar inte att vara osjälvisk nån gång. Har det nånsin hänt er att ni träffar en person och fikar och så  märker ni att hon eller han tjatar om sig själva non stop…. Alltså de frågar inte ens dig hur du haft det?!………………..No hard feelings men…..

Vad skulle hända om man …. Skulle skita i sig själv o bara bestämma sig för att finnas där för en vän. Det har jag gjort TUSEN gånger för folk, lekt stålkvinna men när det väl kommer till kritan är det ingen jävel som finns där. ….E det så svårt att vara hjälte i någon annans liv? i någon annans situation? e det svårt att bara gå in som stålmannen och rädda situationen … för nån annan? utan få ut något av det. Visa empati, medkänsla?

Människor sluta göm er bakom eran egna rädsla. Hur kan ni säga ni är bra människor om ni aldrig vill bränna er ”jo jag e bra människa och vän så länge jag inte behöver göra något för dig”. En stor del av rädslan på denna nivå kan ledas till tidigare händelser i ditt liv. Det är på denna nivå det sårade, kränkta barnets rädsla kommer fram ” jag inte är rädd i sig, men jag är rädd för att bli rädd. Och framför allt är jag är rädd att någon annan ska se att jag är rädd för att bli rädd”

Så när en vän berättar om sina problem nästa gång lyssna, bara håll käft och ……….. lyssna. Du behöver inte ge råd?!..... ibland räcker det med att lyssna. En annan sak  tro inte att bara för du satt och lyssna att du gjort ditt. Var människa ställ upp sen var inte så jävla egoistiskt och bara gå din väg ?Med tron att du varit en bra vän, för du lyssnat.


Snickers
kola ”istället för vänner" 

1 burk jordnötssmör  
2 dl jordnötter som du krossar  
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 l corn flakes
1 tsk vaniljsocker
1 dl cocos
400 g ljus blockchoklad



Blanda samman jordnötssmöret, jordnötterna, sockret och sirapen i en kastrull.
Låt det smälta samman, men OBS!!!undvik att det börjar koka.Krossa corn flaksen blanda samman med vaniljsockret och cocosen. Häll i det i jordnötsblandningen. Rör om!
Häll smeten på ett bakplåtspapper och kavla ut till en jämntjock platta. Ställ in den i frysen.
Smält blockchokladen och bred på kakan. Låt det stelna i kylen och skär sedan i lagom stora bitar. Förvara i kall kylskåp.

Kommentera

Publiceras ej