Verkligheten är den man upplever, vad det gäller vad som e verkligt kan jag nog inte direkt säga att det finns nått säkert svar, jag tror inte vi människor är tillräkligt intelligenta för att kunna veta det. Däremot har jag bestämt mig för att se det som de flesta, alltså vad människor anser är verkligt som verkligt. Eftersom jag faktiskt lever i samhället vill jag kunna fungera i det också. Är verkligheten mindre verklig för att du inte tänker på den?


Ljuga, är ett sätt att få uppmärksamhet? Jag fascineras ofta av en bekant till mig. Han ljuger för jämnan, och det är trist att konstatera att jag inte lyssnar lika intensivt på hans otroliga historier längre, jag har helt enkelt tappat förtroendet för honom. Jag skulle INTE tycka han e mytoman, vill han ljuga om tjejer e det hans problem. Jag har även diskuterat detta med en gemensam vän, vi båda känner likadant! Tycker han själv att han talar ”sanning”? Annan sak skulle vara om jag, eller någon annan skulle råka illa ut för hans lögner.

Hans egen lögn som genom inre resonemang blivit till sanning? Eller förvränger han bara sanningen medvetet? Jag låter dessa frågor vara obesvarade. Skulle man kunna tänka sig att man kan kompensera upp sina brister genom att ljuga om ett slags ideal jag, och skulle man i så fall kunna bygga upp sitt självförtroende på lögner? Lögner som blir till sanningar efter en viss tid då man intalat sig att det man från början såg som en lögn nu är sant?


En medveten är en lögn som löser problemet på kort sikt. Men man har ändå ”löst” problemet med hjälp av en medveten lögn. Om man ljuger tänker man på konsekvenserna innan man ljuger. Om man är en misshandlad kvinna kan man ljuga för sig själv, detta gör man som en ren försvarsmekanism. Hon ljuger medvetet inför sin omgivning och medvetet för sig själv.Försvarsmekanismerna gör att vi stänger ute ångest, obehagligheter och förbjudna tankar, precis som lögner kan göra. Försvarsmekanismer fungerar bra på kort sikt, och enligt min åsikt stämmer även detta överens med lögnen. Att ljuga för sig själv är bara destruktivt på lång sikt, på kort sikt kan det vara nyttigt. Om lögnen aldrig uppdagas ligger den och gnager i ens psyke och grundproblemet blir aldrig löst.


Att man ljuger omedvetet kan bero på att man inte tycker lögnen är så värst viktig och då inte lägger så stor vikt vid resulterande konsekvenserna. Du träffar en okänd person som du börjar prata med, självklart tror du på allt denne person säger eftersom det ligger i människans natur att i första hand tala sanning.

Definition = lögn förklarar dom som osanning. Jag får i vilket fall rätta mig efter fakta och försöka tolka ordet ”osanning”.


Jag ser själv negativt på att ljuga, men kan samtidigt förstå varför det sker. Anledningen borde ligga i att man bedömer konsekvenserna av lögnen som övervägande positiva. Att de inte ligger i människans natur att ljuga, varför skulle vi annars få skuldkänslor när vi ljuger? =ALLA ljuger nångong.


Med andra ord anses de handlingar som leder till övervägande goda konsekvenser vara etiska, kontra de handlingar som resulterar i dåliga konsekvenser anses oetiska. Då ställer man sig den frågan: ”Hur vet jag att mina handlingar kommer att resultera i goda, respektive dåliga konsekvenser?

Jag tycker en bra sak är att inte göra andra illa, varför ska man förstöra någons annans liv. Genom en lögn.


Som människa lever man under normala normer som lär oss etiska regler och normer vi lever efter i samhället. Vi har ansvar för vårat handlade. Jag e rent utsagt trött på att uppleva människor ha rätt att leka med mitt liv, bara för jag är godtrogen. Jag har levt massa fint i mitt liv, men också jädra massa mörkt. Att jag tappar käft denna gång och inte sprider ut massa skit är för att JAG ser och visar dig respekt om hur konsekvenserna skulle vara för dig.  
Svaret vad jag  gjorde= en slags känslomässig kalkyl över vilka olika konsekvenser mitt handlande kan leda till för dig. Sedan agera efter det. Att få reda på att vi INTE NÅGONSIN varit ihop, att vi bara varit kompisar känns kränkande, förolämpade, och respektlöst.Du borde vara tacksam =)!!!
lai capiche?

Allt, precis allt som omger dig just nu i ditt liv, även det som du klagar på, har du själv dragit till dig. Jag vet att det här påståendet som du  inte alls gillar.

Vill du tro att allt som händer bara är en ren tillfällighet och att något negativt kan hända dig när som helst? Vill du tro på tanken att du kan vara på fel plats vid fel tillfälle? Att du inte har någon kontroll över yttre omständigheter? PLEASE dud, du är man, inte ett barn!....skärp dig eh du ska vara en bra förebild?!till någon


Dock har jag har gett upp det där med att försöka beskriva att vi var ihop för mina vänner, för din vackerhet är obeskrivlig. Allt var en lögn, din närvaro var en lögn. Men du fick mig att släppa kontrollen, inte ditt fel. Men allt handlar om så mycket, ibland tittade jag på klockan och ville att tiden skulle stanna. Är det kanske det den gjort nu, stannat för att vi ska ta reda på vad vi vill. Åter ordet vill och åter dessa lögner, jag hamnade där, i din lögn värld!

Ditt liv är liv i lögner Jag har efter många om och men bestämt mig för att berätta hur det är att leva ett liv byggt av lögner. Jag hoppas du vaknar upp och tänker varje dag, jag ska inte ljuga!

Jag går runt och tänker på dig ibland. Det värsta är att efteråt har jag även hört historier om mig, hurdan jag varit och vad jag gjort och inte en enda har stämt?! Ifråga har jag alltså undrat om du är  patologisk lögnare eller lider av NPD Narcissistic personality disorder vari du omformar verkligheten så att den skall passa din självbild.


Och nej, det finns ingen perfekt människa.

 

Kladdig kaka med nötbotten

175 g smält smör
1 påse pekannötter
Knappt 4 dl mjöl
2 msk florsocker

Kladd=):
1.5 ägg
75 gram marabous mörka choklad
75 gram smör
2 dl socker
0.75 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
0.25 tsk vaniljsocker


Hacka pekannötterna halvgrovt, och smält smöret i en kastrull. Blanda ihop med mjöl och florsocker till en smet deg. Tryck ut i springform, och grädda i 175 graders värme i ungefär ca 20 minuter.
Vispa ägg och socker vitt. Smält smör, hacka chokladen och blanda med smöret. Häll ner smörchokladen i äggsockret och blanda ner övriga torra ingredienser.Häll över nötbotten och grädda i ugnen i max 15 minuter. Det ska ha bildats en skorpa men den ska fortfarande vara kladdig Det OBS! inget kul, tråkigt att få den här kakan övergräddad.

Chokladkaka med kaffeglasyr

200 g smör, rumsvarmt
3 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
½ dl grädde
100 g mörk choklad

Garnering:
2 msk kakao
1 dl rostade hasselnötskärnor


Smörj och bröa en bakform med löstagbara kanter. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, låt chokladen smälta i ångbad.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40 minuter.
Glasyr:Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka ca 10 minuter tills smeten tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren. Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Pudra med kakao och dekorera med rostade hasselnötter.

 

 

 

 
Jag drömmer om Italien det lilla bageriet, köpa den där goda osten, ha vackra skor. Min sorella kommer inte till Påsk, inte heller hinner jag åka=(….. känns lite tomt?! Mia sorella più bella del mondo. Vi brukar alltid ses i Påsken, men inte i år……=( …. quanto mi mancherà mia sorella


Något som jag så gärna vill men inte alltid är så bra på = njuta av livet. På mitt schema står alltså mitt extremt prestationsångestladdade liv, om vilket jag skrivit både en och flera gånger. Av olika anledningar, har jag inte kunnat uppfylla mina mål.Åtminstone inte för tillfället. Jag glömmer bort att jag lever här och nu. Målet är ofta det som hägrar. Man längtar, trånar och gör det till den viktigaste saken i mitt huvud. Dagen kommer, så sitter allt som en smäck, man uppnår målet. Sen tänker jag ”och nu?”…..Alltså jag blir skraj för mig själv……

……Har ingen form av teknikstrul, varken rörande kroppen eller min röst, hjärnan och hjärtat är min medskyldige denna gång. Tyvärr höll jag på att säga, eftersom jag själv då onekligen hade känt mig som en något mindre dålig människa. Jag har fått vara tyst i två dagar för att känna längtan igen.  Men NU! strävar jag mot nya mål med rösten …kul=)


=)…. Javi gör en konsert version av ”Yentl”, rena drömmen TACK! Vilken utmaning måste använda rösten beroende på vilken känsla jag ska uttrycka.
Äntligen gör konsert i Skara ,jajajjaaja home town again. Blir hur kul som helst.


Varför  äter vi våfflor på Maria Bebådelsedag? Hörde jag en solmalisk kille fråga i spårvagnen, han fattade inte saken? Man firar den 25 mars, vilket är nio månader före jul. Jungfru Maria kallades även för "Vår fru" vilket gjorde att Marie bebådelsedag även fick namnet  Vårfrudagen. Men alla slarviga uttal och eller hörfel gjorde sedan att Vårfrudagen blev Våffeldagen. Men att man äter våfflor just på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns mörker, åter fanns tillgång till både ägg och mjölk. Idag kan man göra riktigt goda våfflor utan mjölk eller ägg…här är två favorit recept. En tanke: Vi har ju bara livet här på jorden en gång, EN gång. Och var gör man av det?……=) Två recept på riktigt typiska, svenska våfflor. Frasiga och goda, varje gång!En av dem är nyttigare med potatis, men passar att äta med sylt o grädde ändå....=)


Annan sak JAVI är ingen bank!!!!  JAG VILL HA TILLBAKS MINA PENGAR, har du inga gå till en bank swebank, nodea bla bla…  JAVIS tålamod har tagit slut. = TACK! GRACIAS!MERCI BEACOUP! GRAZIE MILLE!

 

Vanliga våfflor


125 g smör eller margarin
2 dl gräddmjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt vatten

Potatisvåfflor


2st potatis
3 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g smör, smält

 

 Ingenting e nyttigt längre. Alltså vatten kan ju vara  jättefarligt kan orskaka saltobalans i kroppen och du kan dö. Speciellt vid träning så är det vikigt att se upp med symtpom som trötthet, yrsel mm. ELLER HUR!?
Joho, det var nytt. Javi borde va död nu, helt enkelt jag dricker SÅ mycket vatten!flera liter per dag.


Men då måste man tänka i hur mycket vatten är farligt och får jag inte i mig några salter alls via min kost. Inte gärna dricker man vatten när man är otörstig och det är jobbigt att få i sig det men det är svin viktigt om man tränar. Tränar man en varm dag och svettas mycket då får man ta på lite extra salt på maten eller i dryck.Eh?


Jag sa att jag skulle åka in till stan efter BA men det blev inte så utan till tandläkaren. Jag e lokomotivets chaufför för er som vill veta hehe =) …Jag har nyss fattat att jag kör mitt tåg. Så idag efter tandläkaren har jag tagit ledigt vilket känns hur skönt som helst. Kan ju inte öppna munnen. Blir tvungen att skaffa ny mobil inom kort.. saken funkar inte som den ska.


Lite funderingar kring min träning:
Är gnällig, gillar inte att vara gnällig tycker inte att det är likt mig att vara så men så är jag just nu. LESSSSSS på allt! Att borra hål hoss tandläkaren har varit GÖR EJ SAKEN BÄTTRE! Dels har jag övertränat jättemånga gånger, men jag har nästan aldrig gjort övningar fel och därmed skadat mig….. så det vet jag men
Frågan är : ÖVERTRÄNAR JAG? Fan jag kan inte svara på det. Jag som brukar veta.


Pillan kan det vara så att jag är där ….men ändå inte där =(……så e det jobbigt.
Orkar inte med mer just nu... Mycket e jobbigt på en och samma gång. Är Trött och less, Seg och slö. 0% Soul Peace. Behöver mönsterbrytare. Kommer tillbaka i ny tappning senare. Om någon dag, vecka eller månad?


Vill bara komma med en sista sak o det är att jag hatar FALSKHET, jag ogillar falska människor. Varför ska man vara falsk? kan man inte bara vara sig själv? är det så svårt? Runt omkring mig ökar falskheten så jag slänger upp en bild till er alla falska där ute. Att vara falsk och ljuga är något som borde vara förbjudet.

Visst alla drar en vit liten lögn ibland och det är acceptabelt i viss mån, men om såna här saken bör man inte ljuga. När det är andra personer inblandade, och framförallt när det är andra personers känslor inblandade.Nu var det ju så att jag var observant från början bara för att jag kände på mig att det var något som var fel. Så igentligen bryr jag mig inte om hur ni betér er för min egen skull, men jag tycker synd om de stackarna som inte fattar att ni bara är oseriösa och har "kul" på deras bekostnad. för det är ju de som står där i slutändan, helt förstörda. Kul då skriver man små brev, o låtsas på att INGENTING har hänt!!!!


Hallå JAVI e inte falsk, ska du snacka med mig igen förväntar jag mig lojalitet. Det går inte behandla folk som skit för att sedan vara ”vänner”. Kanske funkar så med andra i branschen som e såna, men inte med MIG……. i me basta!  …amico lai capiche?

Hade det inte vart för att jag e så väluppfostard kristen, skulle jag hata falska personer.Eller jag ska inte säga hata för det är ett så passt starkt ord, men jag ogillar er något fruktansvärt mycket!

Hur skyddar du dig mot falskhet.
För det första ser du bra ut dölj ditt utseende med en mask,  chador så slipper du falska människor garanterat. Om du inte har lust att dölja ditt ansikte så kan du alltid göra följande:


1)  
Smöra aldrig mot en människa bara för att människan ser dömande ut. Är en person dömande var dömande tillbaka annars gör inte människa reträtt.
2) Hälsa aldrig på nya människor chansen är att de blir otrevliga. CHANSA inte du bränner dig!
3) Folk du inte känner ska du definitivt ta o skita i. Hälsa inte ens, utan vänd bara ryggen och gå därifrån.
4) Framhäv dig själv och håll inte låg profil bara för att vissa mår dåligt av din existens. Det ska vara DU DU DU
5) Regel  var dryg mot de flesta för då börjar folk smöra mot dig automatiskt.ajajajjaajj
6) Var alltid utmanande även om folk tror att du tror att du är nåt. För du behöver inte bli omtyckt av nya människor
7) Du ska inte vilja ha kärlek från andra människor. Det är en omöjlighet att bli älskad av alla snarare kan du bli hatat och lurad av alla till slut.
8) Den viktigaste punkten: Tro aldrig på vad folk  säger, specielt om de säger sig vara ärliga.

Ännu bättre: Stäng in dig i ett rum o gå aldrig UT!


Jag e less på folk som aldrig mognar.Igår var jag förbered att hon skulle komma, jag sa till henne  ”Detta kommer inte funka, jag har tappat lusten. Vill inte jobba med någon som velar med tider hela tiden” Det roliga med henne är att hon alltid skyller ifrån sig. Jag sa till henne att det var lugnt, fast det var det ju inte! För jag lovar att hon inte skulle sagt något, om jag inte öppna käft först.
Men jag sa till henne ”Bestämmer man en tid så gör man. Jag och alla andra planerar sina liv det e inte bara du som finns.”
Men nej! detta fatta hon tydligen inte? Alltså, detta fick mig att fundera. Hur e det möjligt hur kan en vuxen människa vara så blind och inte respektera andras tid och liv?!
Snacka om att inte visa respekt över huvudtaget.  

Då säger hon att det skulle vara bättre om vi kunde ses oftare? ÖÖÖHHHHhhhh, Men alltså märker hon inte, hallå eller? hör du på dig själv tjejen …först har du inte tid, sen vill du ses mer?

Nej tack =) jag e så glad för mitt agerande jag känner inte! vill INTE ha såna människor omkring mig. Nej tack vi har jobbat innan, då funkade din lilla lek.
Men jag har ändrats evolution. Ajajajajjaja jag e glad jag äldre o mer mogen. Jag har växt ifrån det. Men det e la så, vissa växer aldrig de mognar aldrig. Det ser bara sig själva och inga andra. Sorligt att se.


Japp så sant =) äpplen rules! skiva upp äpplet i små bitar och häll kanel över. Jätte gott tycker jag! Kanel ökar även fettförbränningen sägs det. Det är också gott att doppa äpplebitarna i Kesella. Vill man ha det extra sött och gott så finns det även Kesella Vanilj . Jag e tokig i bananas =) Skiva en banan i keso är ett perfekt mellanmål. Passar även bra direkt efter träning eftersom det innehåller både snabba kolhydrater bananen och massa protein från keson.