Lätt olycka!! Där ljög jag bra! Jag slog mig som fan i huvudet! När jag skulle in i sångbåset i studion idag. Jag drämde i dörr kanten, så HÅRT, det sjuka var att det gjorde SÅ ont. Vad hände?Jag hann jag tänka: inte huvudet, vad som helst men inte huvudet=?

Men jag bara forsatte sjunga. Började spela in Memory som inget hade hänt sjukt…helt jävla sjukt. Raggsockar är mysigt men dödsfälla på parkettgolv. ……visste ni det?=?NU VET NI DET!!!!

 

 

Hur är det med Aladdin egentligen? Eller Paradis för den delen. Finns de i var mans hem nu i juletid? Hos mig har den sällan köpts, bara emottagits som gåva när jag sjöngt. En gång, när jag var runt nio fick jag min första efter jag sjöngt i Lucia tåg, EN hel Aladdin ask. Min första ambition var att ge den till papá, han älskade den mörka snäckorna och körsbärslikören. Jag tyckte de smakade hemskt och beskt.

 

Vilken föredrar du, Aladdin eller Paradisasken? Inget av dem=/ ?

Jag är oftast militant när det gäller att hålla på jultraditionerna, men den här sortens äckliga dyngchoklad kan vi väl sluta upp med?.....

Eller …..den där feta vita jäkeln som ligger i mitten i Paradis…..Aladdin asken är banne mig den godaste av dom alla….

Men hörni, är den det? eller e det själva känslan av JESU födelse, som sätter igång smaken. Men en sak som gör Paradis till MIN favvo, de har uteslutat körsbärslikören (skiten!) och ersatt den med underbar tryffel istället.

Men hörni blir det verkligen, mycket mera julstämning med Aladdin? Lite mörkt och mysigt. För min fråga är dem, så goa igentligen=? Jag ÄLSKAR choklad men ALADDIN asken e ju rätt äcklig egentligen….

Aladdin äger inte Paradis. Finns inga flygande mattor i paradiset.

Men ändå.Två dejter på mindre än en vecka, borde nästan kategoriseras som speeddating det här=) Den första lämnar vi onämnd så länge…………=0……den andra !!!!!!!?????trevligt trevligt att lära känna nytt folk. Ikea e rätt roligt o man kan,baka på Ikeas choklad har ja fått lära mig jajajaajja.

 

Människor har lätt att glömma bort Jesu. I år har jag sett ljuset igen, jag tackar Jesu för allt du gett mig. Du har visat mig att ”gud ser, hör allt vi säger och gör”. När man tvivlar, bör man lämna allt i guds händer, han visar oss vägen. Det finns något som kallas rättvissa, när vi minst anar det. Du ger mig styrkan att andas igen.

Julen firas med släktmiddagar, tomtenissar och paket och kreditkort. Den är årets viktigaste familjehelg.

Men  glöm inte, Jul firas  till minne av Jesu födelse. Jesu födelse är en stor händelse för hela mänskligheten. Jesus kom till världen för att frälsa människor och hans födelse var förutsagd. Jesus bevisade med sitt liv, sina mäktiga gärningar, sin död och uppståndelse att han var Guds Son. Grazie dio.

 

Amerikanska Woopie pies

 

 • 3,5dl mjöl
 • 1,5dl kakao
 • 1,5tsk bakpulver
 • 1/2tsk salt
 • 4msk rumstemp. smör
 • 4msk olja
 • 2dl socker
 • 1ägg
 • 1msk vaniljsocker
 • 1dl mjölk

 

Blanda ihop alla torra ingredienser först i en egen bunke. Blanda i sockret, vaniljsockret, saltet, kakaon, bakpulvret och ca hälften av mjölet. När dessa ingredienser har blandats ordentligt ska du blanda ner de övriga ingredienserna. När detta sker så använd gärna en bakmaskin och låt detta blandas ordentligt medan du försiktigt blandar i de övriga ingredienserna. Börja med att blanda ner smöret i de torra ingredienserna, låt detta blandas ordentligt innan du blandar i nästa ingrediens. Blanda sedan i ägget, oljan och varva sedan med de återstående mjölet och mjölken. Grädda sedan i ugnen på 175 grader i ca 10minuter på bakplåtspapper.

 


Sur som salt. Sur som fan. Vaknade med detta groteska skithumör, men hoppas inte på att somna med det. Har verkligen gjort allt jag kunnat för att bli på bra humör!...fan va trött ja varit spelat in, möten massa saker..

Jag har fixat mig, men då blir mitt skithår fel, FAN VA LÅNGT DE ÄR =/.......Jag har städat, men då blir jag bara arg över hur slö jag är. Jag har till och med köpt en stor chokladask full med Paradis choklad! Hjälpte det..? ....mais NO , för chokladen var inte god nog för min mun.

Seriöst börjar känna mig som en gammal kärring! Varför? Jo, för jag sitter här, jag tittar ut genom fönstret, beundrar den vita snön som om jag aldrig sett snö nångång, räknar ner dagarna till julafton. Jag kollar på nyheterna, och vädret.

Mamá e är helt sjukt, den nya kläningen till julkonserten e SÅ snygg.

Så nu sitter jag här med mitt roliga humör, ....måste sova
lyssnar på MOZART musik och vill bara skrika över hur arg jag är.
Men VAD är jag arg/sur över då..? INGENTING ZZZZZZzzzzzz

Nu har jag fikat gottigotti med Mamà o Al! Lite skumtomtar, kladdkaka med grädde, och några mandariner gjorde mig på lite bättre humör.

Planer för morgondagen! MASSSSSAAAAAAA, trevligt trevligt :)

 

bra:

Vaniljdoft

Jul!!!!!!

JAVI äääääälskar snö! Älskar jesus.. Så mycket….gud att du gett mig livet…att jag andas

Lea du e mitt allt, tänk att jag har dig

blääää:

Sega datorer!

Som t.ex min dator! Åh, jag blir galen på sega datorer som tar 10000 år på sig att starta..

Glögg!

Äckligt. Smakar illa. Luktar gott, faktiskt.

Att inte få sova ut!

Man MÅSTE FÅ SOVA UT IBLAND……

 

 

Det blev lite bråttom i morse. Här hanns ingen blogg med. Tittade ut och vad såg jag. Ymnigt snöfall. Detta betydde att jag innan färd till slingan var tvungen att dricka varmt. Nu är vintern här.

På väg till möte i morse hörde jag att mycket trafik stod still=?....Hur det blir i morgon kan jag bara gissa. För jag ska direkt till sjukhuset på morgonen för att ta blodprover. Det är bara att ta det försiktigt och hoppas att allt går bra……Fast det är klart. Det ser för jäkligt ut o kollektivtrafiken. …e kollektivtrafiken=0……Om det kommer något

 

LÄGG NER!!!!!!Jaha, den är kungaboken som det är ett sådant ståhej om, vad tror ni om den? Jag tror givetvis att det mesta är sant i boken. Nu har vi plötsligt en RIKTIG och spritande kung som har suttit till bords på svartklubbar med nakna damer. Rätt konungalikt. För vi vet ju ALLA hur kungarna MIERDADE runt med sina frillor förr i tiden, och varför skulle han vara sämre? i det lössläppta tidevarv vi lever i idag……för att han e svensk?

 

 

En ny helg snart här och jag ska bara ta det lugnt…kan ja=?Mais no ...ska sjunga..o leka modell=?. Tänk va jobbit de e att inte ha kontroll…. Nu har jag börjat längta….jag längtar! Jag packade en resväska idag och den väger 10 kg just nu, och då har jag bara ALLT kvar att packa. Jag är rätt stolt över mig själv faktiskt, min mamá e hysterisk. Imon skickar vi scen kläderna. Sedan så fick jag idag också reda på att min handbagage får väga 5kg!!!!!kan de stämma?

 

Det kryper inom mig. Någonting letar igenom min kropp, på jakt efter liv. Jag känner hur det rör sig under naglarna, hur någonting bankar hårt i mitt bröst, smärtan är outhärdlig. Jag chippar efter luft….ja vaknar….. han finns inte vid min sida längre han e borta…….jag e fri. Jag somnar om. I det tysta och ber om nåd. Inom mig pågår ett krig, ett krig som inte går att vinna. Nu ber jag för min och andras….överlevnad.

 

I år längtar jag verkligen efter julen…….Det var längesen jag kände det, men som alla som följer mig e jag ju inte här. Har alltid varit så stressigt med jobb över juldagarna, o i år slipper jag INTE det! Bara inte i detta land, fick nyss reda på att jag sjunger för fullsatt hall den 15 dec Neruda Feneracion(=?shiet!!!!). Så därför skall jag verkligen passa på att njuta av den här julen innan jajajjajja. Längtar så tills NÄSTA jul då jag kan sätta upp alla svenska julsaker =(….., men får hålla mig till BAKA i år……..=)

 

Prästgårdens pepparkaka prisbelönt 1945


 

 • ugn 175 grader
 • 100g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 1 1/2 dl gräddfil =0 går bra med filmjölk också, det använde jag
 • 1 1/2 tsk ingefära
 • 1 1/2 tsk nejlikor
 • 2 tsk kanel
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

 

 

Smörj och bröa en form. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda om. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Jag rekommenderar kortare tid i ugnen…voila!!!!!