Sugen på något chokladigt just nu och tänkte göra chokladmuffins. ….mitt på natten klockan tre på natten=)

 

Vill inte köra den där vanliga satsen utan tänkte göra det lite mer avancerat, med tex chokladbitar i och så. Här har ni något riktigt gött hhehehhehe. Al e galen full måne =) Mera bär…här kommer ytterligare ett recept med bär, choklad, bananer,  muffins med hallon och blåbär. Muffins går så snabbt att göra hemma så om du får oväntat besök är detta det snabbaste och lättaste att göra samtidigt som det är väldigt uppskattat. Ett tips för att få fluffigare cupcakes är att inte smälta smöret! Smöret ska vara rumsvarmt och blandas med sockret först, sedan ska ägg vispas i ett i taget. Därefter ska mjölblandning och vätskeblandning vispas i alternativt i smeten. Testa det!

 

Vad gäller frosting tycker jag att den alltid är godast om den innehåller smör, creme cheese och florsocker samt något smak som vaniljsocker=)

 

 

Toblerone muffins

 

150 g margarin
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 ägg
2 st 100 g Toblerone
1 apelsin
175 g blockchoklad

 

Smält margarinet.Vispa ägg och socker.Häll i mjölet.Häll i bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Häll i margarinet smaka på smeten. Riv av skalet från apelsinen och pressa ut juicen. Häll upp i muffinsformar. Peta ner en Toblerone-bit i varje muffin. Grädda i 200°C i 12 minuter. Smält blockchoklad resten av Toblerone-bitarna i vattenbad. Bred chokladmassan ovanpå de färdiggräddade muffinsarna och låt kallna

 

 


Frosted Banana muffins

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 ägg
1/2 dl creme fraiche
2 stora eller 3 små mogna bananer, mosade

150 g vit choklad

150 g philadelphiaost

 

Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. I en annan skål vispar du smör, socker och sirap pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Tillsätt creme fraiche, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Vispa bara tills det precis blandats, inte mer. Låt smeten vila i kylskåpet i minst 30 minuter. Fördela smeten jämnt i formarna, grädda i 25 200°C. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Rör osten krämig med chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys. Bred på frostingen när cupcakesen har svalnat helt. Dekorera MM Nonstop

1 kommentarer

Marie "Mie"

26 Sep 2010 20:52

Heeeej Javi! Har suttit här nu o läst o läst, du är så klok i det du skriver, gillar det sätt du skriver på;) Hoppas du har det bra, men det har du som jag kan se, hoppas även det gått bra med allt det jobbiga el vad jag ska kalla det;/. Saknar dig så inne på Fb. Och så mycket gottiga recept, ska baka nån av dagarna. Bamse kram från mig;))) Mie

Kommentera

Publiceras ej