allergisk mot tomater hemsk reklam=?

Det första intrycket vi får av någon dröjer sig gärna kvar. Vi håller fast vid den bild vi har fått av en person vid det första,  ögonkastet.
Vi är ganska så ofta övertygade om att vi vet vad någon går för efter att ha kastat en snabb första blick på ytan. Fasaden. ...........masken. Vi vet direkt vilken typ det rör sig om. ....vi bara vet
Jaha, kolla, han är en sådan där. Eftersom han ser ut sådär. Och går klädd i de där kläderna.
Vi glömmer bort att det bara är det yttersta skiktet. Vi tar aldrig reda på vad som finns under. Han eller hon får aldrig en chans. Och när vi ser någon som glänser och skiner som av guld blir vi djupt imponerade och fascinerade....?!
diamanten kan, kanske visa sig vara falskt om vi skulle skrapa lite på den glänsande ytan? ....Svårt de där ibland kan ju en kanon människa vara SÅ falsk ...sen....

Vi bär alla våra masker, spelar våra roller, anpassar oss och passar in så gott vi kan.
Och lika ogärna som vi tar oss en titt under masken på någon annan, vill vi lyfta av vår egen och avslöja vilka vi verkligen är. Vi behåller den gärna på i tron att den skyddar oss. Mot något eller någon.

ALLA putsar och putsar på ytan för att få den att bli blank.VARFÖR?
Så att förbipasserande kan spegla sig i oss men inte se vilka vi verkligen är, där, bakom MASKEN.
Vi tappar bort oss själva där under masken. Vi behöver få lyfta bort den där masken ibland.
Ge oss själva utrymme att andas fritt. Fylla våra lungor med luft.

Våga visa världen att just så här är jag, precis så här, inte större, inte mindre, men alldeles äkta, alldeles fri och sann och helt unik. För utan våra masker kanske vi ser att det verkliga, levande ansiktet...... Att vi inte kan slita blicken ifrån det. För det som är äkta och verkligt berör oss....MIG
Vi behöver se bakom masken, under ytan, gå innanför muren på de människor vi har omkring oss.
Dagens samhälle gör att vi glömmer bort det lätt!
Glömma bort våra förutfattade meningar och sudda ut bilder av hur folk är och ska vara. Ge plats åt att få vara den vi verkligen är. Och ta oss tid att faktiskt omvärdera vårt första intryck av en person. Kanske fick vi fel uppfattning vid första anblicken. Kanske missade vi rent av något som var värt att se.....................

För första intrycket kanske trots allt inte alltid säger oss sanningen........och det andra intrycket kanske också är den sanna...i vissa fallTANGOTigerkaka

fick det bli till mr tango , Al gillar när det är två olika smetar att äta hahaha. Såhär gjorde ja:


3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt det samtidigt som mjölken. Sikta och blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Häll hälften av smeten i en annan skål och smaksätt den ena med vanilj och sikta ner kakao i den andra. Häll sedan smeterna omlott i en smord och bröad sockerkaksform och avsluta med att dra lite med en gaffel. O för GUDS skull se till att Al inte hamnar i smeten=0!Grädda kakan mitt i ugnen i 175 gr i ca25 minuter, känn med en sticka. Låt svalna lite i formen innan du stjälper upp denwoaaw de va ett bra tag sen jag var inne och skrev ett riktigt inlägg.

Saker o ting rör sig .

Jag har tidigare tänkt på att livet liknat ett tuff tuff tåg , en prinsses tårta och även spekulerat i vilket fordon? Om det är Ahlgrens bilar som jag färdas i, i min livsresa? Men det viktigaste är att MAN väljer sin livsväg.

Till min bella sorella ti amo. Du är fantastisk jag älskar dig så mycke du är min stora idol=)!


Så till livsvägen bestämd din stig: lyssna inte för mycket på vad alla andra tycker att du ska tycka, välja, göra. Detta inkluderar självklart även denna blogg med Javis tankar och det jag skriver utan gör det som känns bra för dig.

Det är ju bara du som kan leva ditt liv och ingen är så bra på att vara DU som just du själv. Klä dig som du vill och gör det du mår bra av. Det här är viktigt anser jag. Livsviktigt! För ingen annan kan gå just den väg som är DIN!

Och glöm inte det viktigaste.

Det är svårt att gå sin egen väg, därtill man måste vara modig!

Dels att våga välja själv, och sedan att vara beredd på att gå vilse. Jag trivs med mitt liv och den frihet det innebär.
Porcellino.... 1&2?Tango miss the target=?

Tankar om tid…..Vad är tid. Om tid….som vi människor ser den inte fanns, vad skulle då hända?

Kan det finnas movement "rörelse" om tiden inte existerar…..

Vi färdas med viss hastighet genom rummet,  i viss riktning i tiden, vare sig vi 
vill eller inte. Framåt,movement through the floor. Är det bara en idé de gett oss så vi ska lugna ner oss….

En förändring

En händelse är det TID…….de ända ja vet att när ja svävar genom rummet står tiden still=? förändring är inte möjlig utan en händelse ….men en händelse utan förändring är definitivt möjlig eller?

Är tid helt enkelt ett sätt för oss människor att mäta oss i händelser som ger förändringarna.... som sker omkring oss?