Nyttig frukost! Vill ni ha tips om vad kan vara nyttigt. Bli lite, lite nyttigare. hyfsat hälsosamt recept? Mycket fibrer iallafall! Lite fett och socker måste man ju ha i om det ska smaka. Ha i en massa hackad choklad eller doppa dem i choklad. Om du vill.


Musli kakor

25 g smör, 1/2 dl socker, 1/2 dl mjöl, 1/2 tsk bakpulver,1 dl musli, 1/2 dl russin

rör smör och socker, rör i mjölet och bakpulvret och sen muslin och russin. Klicka ut på en plåt  och grädda i 175 grader tills de fått fin färg ca 15 min.


"Super 8" langar fram en buffé av choklad med kräckeffekter som mättar lagom. Men samtidigt är det en kopia av The Goonies , som ja o lilla gänget ÄLSKADE.  Visst lite, nyskapande, och oerhört sympatisk. Kidsen lägger kraft i det farliga uppdraget att rädda staden och sin kära kärlek. Jag är över trettio år och jag älskar det. Nene!den får mig att känna mig, liten igen som när vi lekte med Tuttan...=) ......kommer du ihåg? jajajjajajaj.
JJ Abrams är bra,  man glömmer att han inte gjort så mycket. Inför ”Super 8” har han hittat en mentor i S Spielberg. Farbror Spielberg som har gjort en drös fantastiska rullar som ”Närkontakt av tredje graden”, ”E.T.” och ”Goonies”, filmer som går i samma anda. Visst blev ja en kid igen, men den saknar något?=?......fast....=? Ett filmäventyr är det, och ibland räcker det med.

 

 

 

Nu var solen välkommen tillbaka. ME LIKEY. Det är iaf inte så hett att man dör. KALL temperatur! =( Och snart är det midsommar. För att få sommar känslan igång. Japp, ska jag baka igen.  Eftersom jag gillar att baka så har jag  spånat på vad man kan använda chokladen till och vanlig choklad tror jag passar till det mesta. Alltså inte blockchoklad, som är gjord för bakning. Fazer satsar hårt på att marknadsföra sig som den enda mjölkchokladen i Norden som görs noggrant. SANT det är en markant smakskillnad mot Marabou vilket jag ALLTID handlar. Men använd fantasin när man bakar ..de är konst…. 


Javi idéer:

Finhackad choklad som fyllning i bullar. Det tror jag blir jättegott! Jag brukar använda finhackad vit blockchoklad istället för socker och kanel men tror jag ska testa med Mariann choklad istället.
Smält choklad istället för glasyr på kakan.
Varma päron eller bananer, täckta med smält choklad, serverad med vaniljglass.
Finhackad choklad nerblandat i kladdkakesmeten.
Finhackad choklad i muffinssmeten.

Fazers mjölkchoklad och Marianne karameller. Chokladkakan är ganska stor så det blir mycket av det goda! Jag gillar de fina ränderna på förpackningen. O Nene i Italien lär vara avundsjuk ..jajajajaaja… Smaken är  helt perfekt Marianne och mjölkchoklad. Båda smakerna kommer fram tydligt MAGIA. Den här chokladen är väldigt fräsch och det är svårt att bara ta en bit.


TRÖTT:
Jag blir så trött så att jag inte orkar hålla uppe rösten riktigt och ögonen bara vill stängas, så jag får tvinga upp dom ungefär. Har tappat blogglusten nu för tiden, Jahapp, vad har hänt i mitt liv? massa, as usual. Usch vad jag känner mig trött. Droppen hjälper inte....=(

TV: Lyxfällan? ”fy fan vilken blåst bimbo” På vilket sätt är denna tjej mer pantad än andra deltagare i Lyxfällan?!!!kokoko


Jag leker musik och bakar. Lyssnar på dom mitt i mitt bak.: Adam Lambert: Gillar, diggar honom, sen första gången jag hörde rösten. Hans live skiva e otrolig.!Vilken röst…fan han kan verkligen sjunga .Äntligen någon som inte bara är en product vilken talang. GRAZIE MILLE.
Sahara hotnights: Allt i ett: svin bra platta, bra band och = musik.

 


Var så sugen på att baka nåt med choklad och nåt som gärna har gräddfil inblandat. Det brukar bli saftigt å gott då. Men Dumle gillar ju alla..eller?


Dumle kakor =)

200 gram smör/margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 dumlekolor
24 noblesse

Blanda samman alla ingredienser OBS!!NO! inte fyllningen. Rulla degen till små kulor och lägg en i varje form. Mazarin formar=)Tryck ner 1  i varje kula. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min i 175 grader. Ta ut kakorna och lägg en noblesse på varje medan de är varma. Njut sedan!!

 .....för att du finns...du är mitt ljus, du är mitt allt

 

Close the door
Shut the world away
All the fight's gone from this wounded heart
Across the floor
Dreams and shadows play
Like wind blown refugees 

I close my eyes
I remember when
Your sweet love filled this empty room
The tears I cry
Won't bring it back again
Unless the lonely star should fall 

Call the man
Who deals in love beyond repair
He can heal the world
Of hearts in need of care
Shine a light ahead
When the next step is unclear
Call the man
He's needed here 

Needed in the chaos and confusion
From the plains to city hall
Needed where the proud who walk the wire are set to fall 

Call the man
Who deals in once upon a time
Maybe he
Can mend this broken heart of mine
Shine a light ahead
Now the future isn't clear
Call the man
He's needed here
Call the man
He's needed here 

He's needed here
He's needed here
Call the man 

He's needed here
Right here right now