fått panik på min dator som vägrat starta… varför den e ju ny nästan=? men till slut fick jag igång den=(frustrationen innan dess, dock...

idag är det dagen jag får dropp igen… känns konstigt men skönt.sakta blir jag starkare. Till imorgon är det dock mycket kvar att fixa. phu.


Toastskagen är så himla gott! Skagenröra är heller inte svårt att göra själv om man skulle ha tid & lust! Här kommer ett recept jag testade för ett tag sedan som blev riktigt bra.Hacka räkorna grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonäsen. Creme fraichen, rom och dillen rödlöken. Smaksätt med salt och peppar och en skvätt citronsaft

 

 

  • 250 gr räkor
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk färsk hackad dill
  • salt & svartpeppar
  • ½ burk rom, lite citronsaft
  • 2 msk hackad rödlök

 

 

Två av mina dansant vänner betyder mest för mig, dom finns alltid där när man behöver dom. Det är så skönt att veta att man aldrig kan förlora dom. Ni gör min dag bättre, så fort jag tänker på er leer jag. LUV! Blev lite kylig så jag  gick in för att ta och äta lite nötter! …emellan allt ja håller på med=?Åh vad jag älskar nötter! ….PROBLEMMET JA E ALLERGISK. Jag har en allergi mot hasselnötter och mandel förmodligen även fler nötter men det vet jag inte och jag har ingen större lust att testa just nu….jo jordnötter…fast ja äter dem till TINTO=? För just nu sitter jag med en massa otrevlig allergisk symtom och tycker lite synd om mig.

 

Jag har ett STORT problem jag är grymt allergisk, inte så att jag  inte kan vara i samma rum men det blir sjukan om jag får i mig nötter.Det räcker att man käkat nötter och någon har det kvar på fingrarna.

 

TIPS!!Brukar även servera rostade solrosfrön med russin istället för nötter till mina allergivänner, fast ja själv inte kan äta mycke av dem. Men solrosfrön är jättegott att göra pesto på. =)Billigare också!Själv har jag lite svårt för grön pesto men röd pesto är smaskens.

 

Jag dyrkar choklad, men har märkt att jag får ont i huvudet ibland när jag ätit det. Jag har för mig att jag läst att man kan få det, men är inte säker.Många chokladproducenter har den dåliga ekonomin..? att producera nötchoklad i samma maskiner som "nötfri" choklad. BLÄÄÄÄÄÄÄÄ….Det måste väl ändå finnas EN enda chokladmaskin i hela världen som INTE får eller fått fyllas med den minsta lilla nöt?!!! Finns det någon som vem som producerar garanterat nötfri choklad!!?

 

Marabou har spår av nötter=(......


 

Chokladtryffelkaka med rostade nötter skit i nötterna det gör ja!

 

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter

Sätt ugnen på 175 C. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan skall vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen. Gör tryffeln: Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt sedan tryffels halvstelna i kylen ca 1 timme. Därefter breder du tryffeln över kakan och strr över nötterna. Ställ kakan i kylen.

 

Hjärntvättad på så sätt att så fort jag i tankarna börjat ifrågasätta saker jag fått höra eller levt sista tiden, så börjar alla varningslampor blinka för fullt. Man har ju lärt sig när man var liten att INTE ifrågasätta människor….. "Du får inte ifrågasätta!! Lyssna inte på de tankarna!". Så har dessa varningar låtit i mitt huvud. Vill försöka vinna poäng åt något håll varje gång någon vidrör denna brännheta potatis. Vad är man så rädd för? Sanningen!? Förmodligen………


Men nu är jag glad att jag gjort det och gör det än. Saker och ting stämmer inte SORRY. Ja nu börjar jag seriöst att ifrågasätta det. Tänk att komma på att man blint trott på en människa …o tänk om man fattat att de inte är sant=?

Jag blir helt TOM! Så trött på drama. STOP! Ja vill inte vara med. JAG IFRÅGASÄTTER ALLT DU HAR SAGT.


…Vems mening är det egentligen? Så gör man ju bara inte. En sak hände  som jag önskar att jag inte hade hört eller sett. Men sagt är sagt. Sen har jag gått me en stor jävla klump i magen hela veckor å funderat på hur jag skulle berätta det. Om hur fel den gjorde. Till slut kom det fram. Jag orkar inte det här EN ggn till! VARFÖR är det så att precis ALLT ska tas me en nypa salt, skrattas åt å sen sopas under mattan, utan att bry sej ett dugg? Ska vi blunda bara för att man är rädd för ett eventuellt svar?

SORRY JAG E INTE SÅN.


Nej jag kräver respekt. Sorry i det hade du fel. Detta handlar inte om vänskap handlar om hur man behandlar folk. Finns normala normer på vad man gör och inte. Ifrågasätter och lyfter bara på alla heliga stenar som jag misstänker kan vara värda att lyftas…… Fest kompisar är lätta att ha, men ja letar efter djupare relationer. Droppen för mig är när man öppnar sig  i förtroende för någon, och sedan går samma människa slänger det tillbaka i ansiktet på en. Vidrigt sånna människor vill ja inte ha i mitt liv.


Javi  ÄR o FÖRBLIR en ÄRLIG person som ALLTID, 24 timmar om dygnet, finns där å ställer upp för mina vänner. ……..MEN om någon skriker på mig eller ljuger om mig ….DÅ BASTA!….THE END. En gång en ghetto brud alltid en ghetto brud. Jag ljuger ALDRIG för folk. Ni som inte uppskattar att jag är som jag är. Var inte med mig. Föredrar ni hellre att jag håller tyst å låtsas som ingenting? MAIS NO de e inte Javi.


Fixa era LIV sluta klaga på att ni mår dåligt.…Världen kretsar inte bara runt dig? Lärde inte dina föräldrar dig det?….Njut av livet, var tacksam för varje dag är en gåva. Vi måste verkligen påminna oss ofta om hur smal gränsen mellan liv och död är. När jag kom hem gick luften ur mig något......från dans o sång... Att leva och aldrig ta något för givet är något jag påminner mig om rätt ofta men nu hade det hunnit gå några dagar och jag behövde tydligen påminnas. .........Har haft en bra vecka fått dropp två gånger O INTE KLAGAR JA O SKRIKER JA PÅ FOLK FÖR DET?, me massa i schemat.… Den och The Hangover II rules fan va ja skratta =) Allvarligt, sicken jädra bra film!


Nu stänger jag av. JAG IFRÅGASÄTTER ALLT DU HAR SAGT. Slut. I’m done. THE END.STÖR MIG INTE.


Min tårta =) !!!!

2 dil vaniljvisp, 2 liter vanilg glass, 1 paket marrängbottnar, Choklad, frukt o bär

 Varva marängbottnar med vaniljvisp o glasss o choklad......Så gött