Höst! …………Regn och rusk jämte vackra solskensdagar med otroliga färger i träden. Nu e det ok att stanna inne, tända ljus, dricka te och choklad samt bara vara. Men när börjar vintern  i november? he he he…. Idag ja=?...så var det JAVI.

Jag överlevde högskoleprovet Jag har lite huvudvärk. Kanske det är en spänningshuvudvärk som framkallats av 8 timmars högskoleprov? Kände mig ovanligt liten faktiskt i min syrras gamla universitet …men mia sorellas närvaro fanns på plats ti amo. MrTango …var med på morgonen o på lunch =).Det gick oväntat bra trots att jag är en konstnär ahahhahahaha. Vet iaf hur allt funkar och bara de kommer att höjjjjjjjjjjjjjjjjjjja mitt resultat till skyarnaAAAAAAAAAA...NÄSTA GÅNG


För att göra saken ännu sämre så fick jag i dag uppenbarat för mig att vi fick en timma längre sömn när det blir vintertid. Jag hade ingen aning om detta=?....estet som alla vi var i salen blääääääääääääääääää. Där stod vi för tidig och undrade hur mycke klockan var! Jag har levt LÄNGE HUR KUNDE JA MISSAT DET HAMILTON? Fråga mig inte hur jag INTE fått ihop den ekvationen efter högskoleprovet. Vintertid klockan flyttas tillbaka. Lätt knep att komma ihåg tycker jag =?Att rulla då får ja lust att skriva helt klart……Skåne me likey=)

Evigt leva i nuet! Det är ju faktiskt det ENDA man har och någonsin kommer ha. Allt du äger är ju det du äger i nuet. Låt mig vara. Jag finns just nu…..stunden.

Mina känslor ….diffust inne i kroppen
gestaltar allt som känns, massa massa känslor

Vill ha mer ....mer .....mer

sliter, fötter. Sant man ska kämpa för att nå dit man vill…. men vad är målet värt om man inte kunnat njuta av resan? envis som ett djur.

Att nå målet… eller vad var målet? 

Orient är spännande och läckert förpackad. Aladdinmotiv med lite tinnar och kupoler i bakgrunden, tillsammans med palmer och en måne mitt i, eftersom ingen sol någonsin förekommer i Orienten ?med ett mönster pryder bakgrunden bakom ordet orient, och flygande, otroligt missbildade pistage kärnor skjuts emot mig SOS!!!.
I min resa provade Marabou Orient ssssssssssssssmak av dadlar Y pistage…Var skeptisk=? vet ej !kommer INTE köpa den igen =( var bara tvungen att testa! Någon av er som smakat den?DON`T
Lite MAS CHOCOLATE Mmm... Mjölkchoklad GRAZIE MILLE!!!!...

Men Marabou lyckas, ibland INTE. Nötterna fungerar inte SÅ bra sorry.Pistagekross,så mycket GRÖNT:ARKIV X är det i. Sen finns det något som ska antagligen  föreställa dadlar, även om det i mitt huvud blev till russin o mandlar och ingenting annat. Orient har en mer vuxen smak, saltare och beskare ton än förväntat och dadlarna ger en seg sötma med en väldigt speciell eftersmak....=?.....=( 

 

 

 

 

Färger, frisk luft, lagom sol ett varmt ljus som möter ens blick... Jag har inte svårt för att komma upp på morgnarna har ni?jag lyckats pallra mig ut varje dag som vanligt=)!

Jag tycker det är helt underbart ute nu!  Låter som någon smörig, romantisk film . Hösten verkligen perfekt att sitta inne under en mysig filt och titta på filmer, serier eller alla SHIET tv =?program man älskar och smutta på en kopp varm te...

Bakat kanelbullar, det luktade så gött. Äter inte bullar. För en dansant kropp är en synd=0!Det finns ett skäl Al gluffsar…..när jag stod och strödde över kanelen, och kände doften av den, insåg jag att jag är så förtjust i kanel. Jag äter den på äpplen som jag värmen i ugnen SÅ GÖTT. VART FASEN e mina äpplen Hamilton…..har Stormare ätit upp dem?, men annars äter jag aldrig kanel. Har den aldrig i mat eller någonting. Men just när det gäller kanelbullar är det ju hur gott som helst. Istället för vanliga bullar kan ni äpplen i fyllningen för att det ska bli en höst version av vanliga kanelbullar.

De blir himla goda!

P.S har blivit polare med min gamla bakninglärare i FB=) NICE DUDE.

 

Kanelbullar a lo Al


Ca 10 dl vetemjöl special
150g smör
50g jäst
3 dl mjölk
1 tsk kanel
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg

fyllning:

150g smör
1 msk kanel
1 dl socker

pärlsocker
1 ägg

eller med äpplen

50 g rumsvarmt smör 
2 msk farinsocker eller strösocker 
½ msk kanel 
½ msk majsstärkelse 
½ dl äppelmos

 

Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk ca en timme. Gör i ordning fyllningen genom att röra ihop socker, smör och kanel. Här gör ja ICKE samma som alla hahahahahahha. Detta kan du vispa ihop med elvisp då blir det en remolad =)!det lättare att bre ut på bullarna sedan.

Knåda degen så lite som möjligt och dela den därefter i två bitar. Kavla ut degen. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär bullarna TÄNK på hur stora du vill ha. Jäs under duk ytterligare en timme. Sätt ugnen på 175°. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö därefter över pärlsocker. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 9 minuter.