Jag har jag haft fullt upp. Så får jag en ledig kväll då jag faktiskt inte behöver göra något och får lite ångest, vill jag genast fylla även den med någonting. Porque?I går pratade jag om hur svårt det kan vara att ta hand om sig själv och att tillåta sig att sätta sig själv främst ibland. Idag har jag levt ut “jag känner för det”. Varför är det så svårt att bara låta sig själv bara Vara?
Efter lektionen satte mig på ett café. Medan jag sörplade te ägnade jag mig åt att förbereda lite inför i morgon. O ikväll egomys helt enkelt. Jag hade några underbara timmar i mitt eget sällskap och har bestämt mig för att det här är något jag ska göra om oftare.


Fasen mys med hösten. Den senaste veckan verkar den legendariska höstdepressionen ha slagit sig ner bland vänner. Plötsligt sitter alla som hopskrynklade höstlöv o undrar om det inte bara är dags att ge upp nu. För många beror paniken, ångesten och rädslan på att man inte vet vilka vi är eller vad vi ska göra. Men är det egentligen så farligt att vara osäker på detta?
Det är fan, jobbigt att tvivla. Hur skönt skulle det till exempel inte vara att veta ALLT i livet hela tiden. Det är okej att känna efter, tvivla och ändra sig. Troligen kommer det alltid att finnas de som vet direkt, vad det VILL med allt i livet HALELUJA för dem.

Pressen o stressen i livet har ökat, i dagens liv krävs det ofta att man ska vara självgående ett ansikte utåt o det kan då vara lätt att glömma bort att vissa saker faktiskt tar tid. Att hitta sig själv, eller veta vad man vill göra är två såna saker ….o en annan sak ALLA kanske inte vill var såna=?...alla människor vill ju inte synas!

Ge dig själv tid att känna efter. Och om det du känner är osäkerhet eller ångest acceptera skiten y basta. Det är  inte  farligt att inte ha allt planerat, att tvivla på vem du är, vad du vill, hur det ska gå. Stannar du däremot aldrig upp och frågar dig själv vad du vill, utan försöker leva efter vad andra tycker att du ska vilja, riskerar du att aldrig bli riktigt nöjd eller glad. Nu ska jag fortsätta med mitt söndags mys genom att vara med mig själv.....

Skånsk äppelkaka

1 kg äpplen
2 dl socker
1 msk kanel
2 dl ströbröd
100 g smör
2dl äppelmos
1dl hackad mandel

Skala och skiva äpplena. Varva de skalade äpplena med allt och ströbröd i en form. Avsluta med hyvlat smör på toppen. Baka äppelkakan i ugn ca 175 gr tills äpplena är mjuka och kakan fått fin färg...alltså ja testade nyss de var gött=)! ät med vaniljsås.