Snart är det dax för Våffeldagen, JAG BARA ÄLSKAR VÅFFLOR. Det är så gott!!!!!
Vårfrudagen och Jungfru Marie Bebådelsedag, att man äter våfflor på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns ruskmörker, åter fanns större tillgång till både ägg och mjölk.

Men varför äter man våfflor just på Jungfru Marie Bebådelsedag? Man firar den 25 mars, vilket är nio månader före jul och Jesus nedkoms. Kyrkligt är dock Marie Bebådelsedag numera en flytande helgdag som inträffar på närmaste söndagen kring 25 mars. Förr kallades Maria även för “Vår Fru” och därför kallas även Jungfru Marie Bebådelsedag för “Vårfrudagen”. Att dett sedan blev “våffeldagen” tros vara ett hörfel, “Vårfru” blir lätt “våfflor”.Dagens placering i almanackan hör samman med vårdagjämningen, är en äldre tradition än julen. Däremot firar vi jul 9 månader efter Jungfru Marie Bebådelsedag, den tid en normal graviditet varar. Hönsen värper bra på våren så att tillgången på ägg är god, dels att förr så åt man inte ägg under fastan men festdagen Jungfru Marie bebådelsedag bryter fastan och ägg är tillåtet att äta.


Vanliga våfflor:

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
1 tsk socker
1 krm salt
1 dl flytande margarin eller smält smör


Jag har en viss förkärlek till att experimentera och hitta på nya, jag experimenterade fram de här våfflorna med ägg och havregryn, och de blev väldigt goda. Grädde och sylt så blev det havregryn. Väldigt gott, näringsrikt, och så håller man sig mätt ett tag.NYTTIGA Havrevåfflor

Äggvåfflor
2 dl havregryn
2,25 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
flytande margarin eller smör till gräddning

 

 

Jag tänker aldrig tillåta någon eller något annat att bestämma hur jag ska leva mitt liv. Vill jag vara glad och lycklig tänker jag vara det. Vill jag leva, tänker jag LEVA. Jag förtjänar det. Jag är INTE rädd,  jag vill vara hel och trygg.

Faller jag......sträcker jag ut en hand och ber om hjälp. Jag tänker aldrig ge upp, och jag tänker inte tillåta dig att ge upp heller. Vad som än händer, ge inte upp, för man kan alltid resa sig igen.....det finns en väg. Det finns inga regler som säger hur många gånger man ska försöka, hur många gånger man kan ta sig upp och falla, hur mycket MIERDA som kan slängas på en... Och finns det inga regler, är vi gränslösa.

Man får gråta och vara ledsen och arg, lika mycket som man får vara glad och skratta och glädjas.......

Jag ger inte upp, och inte du heller.

 

Sånt Tango inte tycker om!

 

http://np.netpublicator.com/netpublication/n66424501/4 Utdrag Clownen gråter

http://www.causeofdeathwoman.com/javiera

Javiera var en livsglad och energisk ung kvinna mitt i karriären. Då träffade hon mannen som hon trodde var hennes livs stora kärlek. Inget kunde varit mer fel. Med psykisk och fysisk misshandel tog han kon­troll över hennes tillvaro och bröt ner henne tills hon inte längre hade något kvar. Till slut höll hon även på att mista livet.
Clownen gråter är Javieras oförskönade berättelse om vägen rakt in i helvetet. Hon beskriver en kao­tisk tillvaro i ständig skräck för att göra fel och ett självförakt som växte sig så stort att hon inte ville fortsätta leva. Men det är också berättelsen om hur hon, tack vare en engagerad person på socialen, till slut lyckades bryta sig loss och påbörja den långa och jobbiga vägen tillbaka till livet.
Javiera vill med sin bok ifrågasätta ett samhälle där så många människor väljer att inte ”lägga sig i” – även personer som arbetar inom vården, polisen och so­cialtjänsten. Vad är det som gör att vi väljer att inte se? Och varför är det ofta så svårt att få den hjälp som misshandlade kvinnor behöver och har rätt till?

 

”För en tid sedan fick jag ett manus i min hand och en förfrågan om att skriva ett förord. Jag tvekade men lovade att åtminstone läsa. Det ångrar jag inte. Jag har under mina år inom jourrörelsen mött många kvinnor som utsatts för olika former av övergrepp av en man, och jag har läst många olika berättelser, men sällan har jag läst något som så hudlöst visar upp hur dessa övergrepp påverkar.

Javiera skriver om rädslan så att det tränger under huden på den som läser.”

Angela Beausang, ordförande i Roks


köp den:

http://cdon.se/b%C3%B6cker/javiera/clownen_gr%C3%A5ter-18450037

Om det är någonting som min tro på Jesus gett mig, så är det styrka. Den mentala styrkan han ger bor i mitt hjärta.

Hans kärlek gav mig styrkan att våga tro igen, på rätt och fel. Utmana mig lite mer eftersom jag vet att han är med mig. Jag vågade söka mig ut igen, för att jag vet att han kommer vara med mig i kampen, jag vågar skriva eftersom jag vet att han vakar över mig. Jag vågar tro på mig själv eftersom jag vet att han finns.

Jag älskar honom.