JULLÄNGTAN
 
Kan inte undgå att längta efter julen. Har märkt att det blir ännu mer påtagligt när ALLA är en bit bort från familjen. Finns ju inget mysigare än när alla är samlade. I år är jag riktigt sugen på att julpyssla. Jag vet att det finns fler där ute som är som jag. Som redan i början av november plötsligt en dag kan känna ett sug efter något utan att komma på vad det är. Och så när det går upp för en så vill man svälja ner det med en mugg glögg.
 

Mjuk pepparkaka

 

matfett till formen
ströbröd till formen
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk mald ingefära
1 1/2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 175˚C. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker poröst. Rör ner gräddfil, matfettet, kryddorna och mjölet blandat med Bakpulvret. Häll smeten i formen.Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan stå i formen på ett galler ca 5 minuter innan kanten på formen lossas.
 

 

 

Duracell kaninen har vaknat, när jag vaknar tidigt flyger jag upp ur sängen, gör hundra saker samtidigt,sedan bara dör jag och kan gärna sova en stund till haha…..men ja kan inte för jag ska alltid iväg.Så……Jag fortsätter tro på mirakel… livet… drömmar det goda… Vad är nyckeln till lycka? Är det pengar, mat, sex eller kanske kärlek? VAD ÄR DU TACKSAM FÖR? Var tacksam för den du är, det du har och där du är.Om du tänker tacksamma tankar om allt så kan jag lova att ditt liv kommer bli mycket bätte och du kommer känna dig mycket lyckligare. Om du inte tycker att du har något att vara tacksam för så bör du tänka om.Vi har stor nytta av våra känslor när vi har lärt oss att acceptera dem.Om vi å andra sidan ignorerar eller förnekar dem,kan de förlama oss och till och med besegra oss.Att erkänna känslor, acceptera dem som viktiga sidor av vår personlighet, vare sig det är kärlek,fruktan,avundsjuka.Då kan vi hindra dem från att växa och bli ännu större.Våra känslor blir allt intensivare ju längre vi förnekar dem.Vi ska faktiskt vara tacksamma för alla våra känslor.De fungerar som vägvisare på livets stig. 

 

Att visa direkt tacksamhet? det kan du göra genom att i stunden stanna upp tacka en person, som just gjort något bra. Den kan också riktas till något i naturen, till dig själv eller till vad som helst som du uppmärksammar som positivt i din vardag.

 

Completos Chilenos

 

8 korvar, 8 extra stora korvbröd, 1 lök, 3 mossade guacamole, 1 burk krossade tomater till ”salsa de tomate”, 1/2 kål huvud ”till chucru”, majonäs hemgjord

bostongurka, ketchup, senap, Olja, salt och peppar

 

Finhacka lök fräs sätt till tomater, gör salsa en salsa. Strimla kålen, fräs den koka lätt, med olja, vinäger, salt, svartpeppar, låt den bli kall. Gör detta var och en för sig.Mosa avocado, blanda i lite olja, salt och peppar.Koka korv, värm ev bröd.Lägg upp allt i olika skålar, ställ fram ketchup, senap, majonäs, bostongurka eller annan inlagd favorit. Enklast är att lägga det finhackade i botten av brödet, sedan korv och sist sås.

 

 

 

 

Ingen kan dö om den aldrig levat, det förstår vi alla, men skulle vi kunna leva om livet pågick för evigt? Leva för mer än slagen från hjärtat. Hm…javi hur mår du nu….=?

Kanske är döden livets mening? Om livet är meningen med döden. Vad är meningen med livet? Det måste vara en av historiens mest ställda frågor. En fråga till utan svar. Men visst finns det väl en mening.

Vad är meningen med döden? Hur ofta ställs den frågan? Förmodligen varje gång en människa går bort. Visst är det väl meningen att vi ska dö,nångong. Varför utsätts vi annars för något så grymt.Leva och känna att det är meningsfullt att finnas till…..Ja JAG lever!

Är det inte så att döden ger livet ett förtrollat skimmer. Gör det vackert, som snöflingor, soluppgångar. När livet känns tomt kryper vi närmare döden. Den rastlöse söker riskfyllda äventyr, på havets botten,hoppar fallskärm och i bergets topp. På gränsen mellan att finnas till att dö, målar sig livet i klarare färger.....jaaaaaaaaaaaAAAAA vi ser klart. Ett kilo mindre, ett piller mer, en millimeter djupare skärsår. …..oj!!!!!Skadar du dig själv för att du vill dö, eller för du vill lära dig att leva.

 

Tufft, det blir med studsbollarna i huvudet….God natt.

 

Hasselnötskakor

 

100 g hasselnötter
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 ägg

Eventuellt några extra hasselnötter till garnering.

Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Klicka ut på smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och tryck ner en hel hasselnöt i mitten av varje kaka. Grädda i 200 grader i ungefär 8 minuter.