glöm inte framtiden började igår.Att tänka är en fantastisk egenskap vi har fått. Vaknade upp med en väldigt förvirrande känsla. Tänkte på igår. Kände mig hopplös? Al kom och överöste med brumm brumm. Han har ny favorit mat han gluffsar. Jag kan inte låta bli att titta på höstbilderna från förra helgen utan att känna hur det sticker i fingrarna efter att gå ut med systemkameran igen. Obeskrivlig har kört helt slut på benen =?Men jag har, av förklarliga själ, haft en aning stela ben sen förra lördan. Dansen gjorde inte mina muskler mjuka och fina precis. I eftermiddags började jag ballet på stolpiga ben. Efter ett tag började stockarna mer och mer kännas som om de faktiskt var gjorda av kött och blod och jag fick en behaglig känsla.

Tänk på livet, på din omgivning, på dig o alla som finns här och nu….=) tänk om vi inte skulle kunna tänka, vad skulle vi vara då? TÄNK värför glömmer vi det?

Skulle vi vara som stora guld fiskar som inte vet om att den rundar samma udde hela tiden, som tycker att det är fantastiskt att se glasrutan framför och inte slutar titta för att den tre sekunder senare glömt bort att den stått där, sekunderna, som blir timmar, månader och år. Vi agerar ofta som idioter o gör samma saker?, om o om igen???? Jag kan känna mig fri och tänka ,kanske är våra tankar ett påhittat fenomen som bara finns till för att vi inte ska dö av tristess. .......tänk...glöm inte framtiden började igår.

Gummistölvar regn, regn och åter regn. Många tycker det är trist med regnet men jag är helt tvärtom. Regnet får mig på mys…..ssshumör. Det är så mysigt när det vräker ner regn ute. Ännu bättre är det när det åskar och blixtrar. Att ligga under en filt i fötöljen med öppet fönster och lyssna till hur det smattrar ute och hur luften blir fräsch och kall. Det bästa är när man får dela myset med någon man tycker om. Hamilton vart e du=?

Idag fick jag användning för mina stora gröna regnstövlar. Fick gå ut och hoppa i vattenpölar sex på morronen, och i eftermiddags fick jag uppleva regn, sol, sen vind. Ruskigt men ändå mysigt på samma gång. Det bara vräkte & vräkte ner. Man blir äckel varm om fötterna som inte kan andas. Gene Kelly jag njuter fortfarande så vansinnigt av hans regndans i Singin’ in the rain, så jag gör som han och börjar med att överlyckligt, nyförälskat nynna melodin där jag  går på trottoaren.

en tanke: SÄG SOM DET ÄR OCH SPARA TID OCH KÄNSLOR. Ärlighet varar längst. 

 

Hösten kommer med mycket, den ger en trygghet och en vacker sorg.
Den enda gången döden kan ses som något vackert så stilla och rofullt ut....den lever ut i oändlighet. Då alla löven faller ner från träden och blommorna sakta vissnar och dör.
Hösten ger oss en styrka inför vinter en tid att vänja oss med den kyla som sakta smyger sig in. Löven har börjat att ändra färg, från sommar till höst och kalla vindar drar in över staden, vi tar farväl av den sommaren som varit. Sommaren som tidigare har varit full av värme och glädje har sakta börjat att dö ut. Jag känner inte längre samma glädje över denna årstid, i år var den kall.

Hösten är så mysigt, man sitter  innne det är ju blåsigt och kallt ute. Hösten är en tid för att närma sig varandra, finna tid till att älska och att värna om varandra. Man får tända levande ljus och dricka te, choklad vad du vill under en filt. .......En kyla som ger chansen till att känna så mycket värme av den du älskar.
 

Macaroni and cheese

300 g makaroner
2 tsk salt
vatten
50 g smör eller margarin
3 msk mjöl
1/2 l mjölk
1 tsk Socker

2 krm svartpeppar
200 g riven cheddarost
matfett till formen
3 msk ströbröd

Koka makaronerna al dente. Sätt ugnen på 200°. Smörj en eldfast form. Smält matfettet i en gryta tillsammans med sockret. Dofta över mjölet. Tillsätt mjölken i skvättar under omrörning. Tillsätt pepparn . Spar en knapp deciliter av osten och rör ner resten av osten i såsen. Rör till sist ner de avrunna makaronena i såsen.Häll blandningen i den smorda formen. Blanda ströbrödet med osten som togs undan. Strö blandningen över makaronerna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.