Hösten kommer med mycket, den ger en trygghet och en vacker sorg.
Den enda gången döden kan ses som något vackert så stilla och rofullt ut....den lever ut i oändlighet. Då alla löven faller ner från träden och blommorna sakta vissnar och dör.
Hösten ger oss en styrka inför vinter en tid att vänja oss med den kyla som sakta smyger sig in. Löven har börjat att ändra färg, från sommar till höst och kalla vindar drar in över staden, vi tar farväl av den sommaren som varit. Sommaren som tidigare har varit full av värme och glädje har sakta börjat att dö ut. Jag känner inte längre samma glädje över denna årstid, i år var den kall.

Hösten är så mysigt, man sitter  innne det är ju blåsigt och kallt ute. Hösten är en tid för att närma sig varandra, finna tid till att älska och att värna om varandra. Man får tända levande ljus och dricka te, choklad vad du vill under en filt. .......En kyla som ger chansen till att känna så mycket värme av den du älskar.
 

Macaroni and cheese

300 g makaroner
2 tsk salt
vatten
50 g smör eller margarin
3 msk mjöl
1/2 l mjölk
1 tsk Socker

2 krm svartpeppar
200 g riven cheddarost
matfett till formen
3 msk ströbröd

Koka makaronerna al dente. Sätt ugnen på 200°. Smörj en eldfast form. Smält matfettet i en gryta tillsammans med sockret. Dofta över mjölet. Tillsätt mjölken i skvättar under omrörning. Tillsätt pepparn . Spar en knapp deciliter av osten och rör ner resten av osten i såsen. Rör till sist ner de avrunna makaronena i såsen.Häll blandningen i den smorda formen. Blanda ströbrödet med osten som togs undan. Strö blandningen över makaronerna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

Kommentera

Publiceras ej