De flesta vuxna människor har bara få minnen från tiden innan de fyller tio år, och inte många kan minnas något från sina första fyra levnadsår. I barndomen är minnen flyktiga. Barn på två år minns bara några få veckor bakåt. De första skolåren har barn många minnen från föregående år, men minnena glöms bort , finns inte i vuxenlivet. Ja minns massa, gör ni?

När du befinner dig att försöka komma ihåg något som du har glömt där inne=?, irriterar det dig? Det finns några steg som kan hjälpa dig att komma ihåg.Här kommer jag att lära dig hur man minns något som du har glömt......genom smak=).

 


Carne a lo Porteño (Al Gaucho)

 

ca 6 fläskkotletter
olivolja,chili, basilika,oregano
salt och svartpeppar
2 schalottenlökar, finhackade
ca 3 vitlöksklyftor, rivna
2 dl rödvin
2 burkar krossade tomater
salt, svartpeppar
2  tsk socker strö
finhackad bladpersilja

 

Bryn kotletterna hastigt i olivolja och smör om du vill ha smör också, i en het panna. Lägg sedan kotletterna åt sidan. Krossa alla kryddor o vitlöken i en mortel och häll olivolja, låt stå. Fräs schalottenlök och vitlök ,kryddor mjuka i olivolja i en stekpanna eller större stekgryta. Tillsätt vinet och lägg i kotletterna. Lägg på lock, och låt brässera några minuter på medelvärme.Häll i tomatkonserv och socker. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg på locket, och låt alltsamman puttra i ett par min ca 20 min. Tag av locket, vänd runt kotletterna i såsen och låt puttra i ytterligare ca 15 min, utan lock, så att såsen reduceras. Under tiden pasar det bra att koka ris. Strö över bladpersiljan vid serveringen.

Saftiga cinnamon rolls i form 15 bullar

 

25 g jäst,2 dl mjölk,7 dl vetemjöl,1 ägg,2 krm salt,1 msk nystött kardemumma,80 g smör

1 dl socker,1 uppvispat ägg till pensling

 

Fyllning: 200 g mandelmassa,250 g rumstempererat smör, 0,5 dl socker, 2 msk malen kanel,1 dl russin

 

Glasyr: 1/4 dl mjölk, 20 g smör, 3 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker

 

 

Gör så här:

Gör fyllningen Riv mandelmassan och vispa ner smör, socker och kanel.Gör degen, arbeta degen smidig ca 8 minuter tills den känns spänstig och fått fin glansig yta. Låt degen vila 5 minuter, kavla den sedan till en rektangel på mjölad bänk.Bred ut fyllningen i ett jämt lager och strö över russinen. Rulla ihop till en ganska spänd rulle från långsidan. Skär rullen i 15 skivor och lägg ner bitarna i formen med jämt mellanrum.Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225° vanlig ugnsvärme. Pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt in formen mitt i ugnen. Dra ner värmen 25 grader. Grädda bullarna i ca 25 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna helt. Glasyr: Värm mjölk och smör tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vanilj och vispa på låg värme till en fyllig glasyr. Ringla glasyren över bullarna och låt stelna.SÅÅÅÅÅ GOAAAAA bullar=)!

 
 
 

Quesadillas nått ja tycker om efter ja dansat

 

Vegetarisk :4 soft tortillabröd, 1 påse riven ost starkt smak, 1 lök, finhackad

8 champinjoner, skivade, körsbärstomater  gärna blandade sorter, skivade, Olivolja

Vanliga:Rökt skinka,riven ost, 1 stor tomat, 1 rödlök, salt & peppar

 

Istället för att lägga dubbla bröd i pannan med fyllning emellan så föreslår jag att du ”gräddar” ett bröd i taget. När brödet är förgräddat, ta från plattan och lägg på fyllningen. Osten underst och sedan det andra. Inga mängder, det är ingen paj… Ställ sedan på plattan igen, på lite över medelvärme. Fyllningen är helt synlig och när osten har smält viker du ena halvan av brödet över den andra. Ungefär som du skulle vika över en omelett. Samma princip.Flytta quesadillan från pannan till ett skärbräda. Tryck till runt kanterna så att de limmas ihop av osten. Skär i tre bitar.

 

 
ost, quesadillas,