Saftiga cinnamon rolls i form 15 bullar

 

25 g jäst,2 dl mjölk,7 dl vetemjöl,1 ägg,2 krm salt,1 msk nystött kardemumma,80 g smör

1 dl socker,1 uppvispat ägg till pensling

 

Fyllning: 200 g mandelmassa,250 g rumstempererat smör, 0,5 dl socker, 2 msk malen kanel,1 dl russin

 

Glasyr: 1/4 dl mjölk, 20 g smör, 3 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker

 

 

Gör så här:

Gör fyllningen Riv mandelmassan och vispa ner smör, socker och kanel.Gör degen, arbeta degen smidig ca 8 minuter tills den känns spänstig och fått fin glansig yta. Låt degen vila 5 minuter, kavla den sedan till en rektangel på mjölad bänk.Bred ut fyllningen i ett jämt lager och strö över russinen. Rulla ihop till en ganska spänd rulle från långsidan. Skär rullen i 15 skivor och lägg ner bitarna i formen med jämt mellanrum.Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225° vanlig ugnsvärme. Pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt in formen mitt i ugnen. Dra ner värmen 25 grader. Grädda bullarna i ca 25 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna helt. Glasyr: Värm mjölk och smör tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vanilj och vispa på låg värme till en fyllig glasyr. Ringla glasyren över bullarna och låt stelna.SÅÅÅÅÅ GOAAAAA bullar=)!

 

Kommentera

Publiceras ej