Vad man kan hitta i sin dator som gömmer sig någonstans där inne bland alla ettor och nollor. Och jag skulle mer än gärna vilja veta hur man på bästa sätt gör för att rensa upp i sörjan emellanåt=? hur fasen gör man. Känns lite angeläget nu när minnet börjar bli lite fullt.Eller är det hjärnan som är full av saker...... och körkortsförbannadeskitjobbigateorifrågor.....Ja passa er ja finns där ute i vägarna.

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Imorgon smäller det! Har ni laddat upp med goa bullar än?

Åter igen knackar lagen på min dörr. Tänkt dig att du inte längre kan gå utanför din dörr av rädsla för att bli förföljd. Att någon ständigt står och tittar på dig på facebook och twitter. Ett tecken på att man blir stalkad är att man upplever att man blir förföljd av en person mot sin vilja eller om en person vid upprepade tillfällen tar oönskad kontakt med dig. Man blir begränsad och rädd och kan ofta inte gå utanför sitt hem ensam. Idag kan man dömas för just stalking. ”olaga förföljelse” . Polisanmäl folk som stör.

 

Saftiga cinnamon rolls i form 15 bullar

 

25 g jäst,2 dl mjölk,7 dl vetemjöl,1 ägg,2 krm salt,1 msk nystött kardemumma,80 g smör

1 dl socker,1 uppvispat ägg till pensling

 

Fyllning: 200 g mandelmassa,250 g rumstempererat smör, 0,5 dl socker, 2 msk malen kanel,1 dl russin

 

Glasyr: 1/4 dl mjölk, 20 g smör, 3 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker

 

 

Gör så här:

Gör fyllningen Riv mandelmassan och vispa ner smör, socker och kanel.Gör degen, arbeta degen smidig ca 8 minuter tills den känns spänstig och fått fin glansig yta. Låt degen vila 5 minuter, kavla den sedan till en rektangel på mjölad bänk.Bred ut fyllningen i ett jämt lager och strö över russinen. Rulla ihop till en ganska spänd rulle från långsidan. Skär rullen i 15 skivor och lägg ner bitarna i formen med jämt mellanrum.Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225° vanlig ugnsvärme. Pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt in formen mitt i ugnen. Dra ner värmen 25 grader. Grädda bullarna i ca 25 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna helt. Glasyr: Värm mjölk och smör tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vanilj och vispa på låg värme till en fyllig glasyr. Ringla glasyren över bullarna och låt stelna.SÅÅÅÅÅ GOAAAAA bullar=)!

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej