Jag är en person med väldigt mycket åsikter, om allt. Men jag håller gärna ofta tyst av respekt. Ibland vinner STUNDEN "el momento" av tystnad. Tänk på det nästa gång du talar håll dig till ämnet du vill ha sagt. Men jag har ändå lärt mig att det är nog bäst att hålla tyst.Tänk nästa gång.

Är det så viktigt? alla behöver inte ta del av dina tankar.

Ibland gör man bäst i att hålla tyst faktiskt. Och om du gör det, tänk HUR du säger det. Vilka ord du andvänder. Misstolka mig rätt, man SKA ha egna åsikter och man har RÄTT till att ha åsikter. Men ibland kan man välja vad man säger faktiskt!
Ibland gör man bäst i att hålla KÄFT.

 

 
 

Denna hittade ja till min Italo syrra. Jordgubbar och mascarpone jag säger bara en sak: yummie! En god version av den klassiska efterrätten Tiramisú. Laga den med jordgubbar, och mascarpone. Så vad säger du, hiss eller diss?Nene.....


2 äggulor
2 äggvitor
Jordgubbar
1 burk Mascarpone
1 dl socker
Savoiardi-kex
Kallt kaffe/espresso
Kakaopulver
Jordgubbar

 

Koka kaffe eller espresso och låt det svalna. Blanda äggulor och socker fluffigt. Blanda i mascarponeosten, det lönar sig att blanda med en elvisp så att det inte blir klumpigt. Tillsätt eventuell likör. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd sedan försiktigt i mascaprone smeten. Ta fram en passligt stor form som du bygger upp Tiramisún i. Doppa Savoiardi kexen snabbt, ett par sekunder per sida brukar vara bra i det kalla kaffet. Kexen ska bli nästan genomblöta men inte så blöta att de blir lösa. Ställ upp kexen i formen så att de täcker bottnet, skiva över jordgubbar och häll på mascarpone blandningen. Lägg Tiramisún i kylskåpet till minst några timmar. Sila över äkta kakaopulver före servering

 

 

Marabou m Peanut Chokladkakan har landat med ett kraftigt duns i butikshyllorna.Förpackningen härlig, tycker ni inte det? Jag blir glad av den! Alltså, egentligen är ju den smakkombinationen lite som att sparka in en öppen dörr.  Ja menar hur fel kan det bli att blanda choklad ihop med chokladnötter? otroligt söt och god men denna kombination är inte alls nyskapande. Man tuggar på sand tack vare jordnötternas hårda sockerskal. Salt hade gjort susen för denna gottebit som lämnar tydliga spår av nötter på tänderna. Jag kan dela med mig av att den inte är lämplig för en endaste allergiker i världen, så mycket allergener som den innehåller=? vilket ja märkte på en gång på min ´HUD.

 

 
 

Sånt Javi gillar=)

Chili guacamole

8 avokado, urkärnade och skalade, lite citron,2 tsk salt, olja4,vitlöksklyftor, finhackade, halv kruka koriander hackad, 4 färska chilis hackade

Mossa avokadon i en mortel OBS! mixa den inte. Tillsätt citron, salt, vitlök, koriander samt chili och rör om. Smaka av.