Denna hittade ja till min Italo syrra. Jordgubbar och mascarpone jag säger bara en sak: yummie! En god version av den klassiska efterrätten Tiramisú. Laga den med jordgubbar, och mascarpone. Så vad säger du, hiss eller diss?Nene.....


2 äggulor
2 äggvitor
Jordgubbar
1 burk Mascarpone
1 dl socker
Savoiardi-kex
Kallt kaffe/espresso
Kakaopulver
Jordgubbar

 

Koka kaffe eller espresso och låt det svalna. Blanda äggulor och socker fluffigt. Blanda i mascarponeosten, det lönar sig att blanda med en elvisp så att det inte blir klumpigt. Tillsätt eventuell likör. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd sedan försiktigt i mascaprone smeten. Ta fram en passligt stor form som du bygger upp Tiramisún i. Doppa Savoiardi kexen snabbt, ett par sekunder per sida brukar vara bra i det kalla kaffet. Kexen ska bli nästan genomblöta men inte så blöta att de blir lösa. Ställ upp kexen i formen så att de täcker bottnet, skiva över jordgubbar och häll på mascarpone blandningen. Lägg Tiramisún i kylskåpet till minst några timmar. Sila över äkta kakaopulver före servering

 

 

Kommentera

Publiceras ej