Matbloggstoppen

Jeanne Reilly dans kombinerat styrka och massage pass som man utför med hjälp av sin egen vikt. Sen tog energin slut. Äter jag för lite? jA=?
Rör jag på mig för lite? Definitivt inte. Allt detta på grund av för lite sömn. Grillgalen blir ju alla nu! då krävs en rejäl repertoar av tillbehör. Ja vill ha min rosa grill mr Tango, grilltillbehören gör grillen. Det knapriga köttet, en fräsch sallad någon sås eller röra. Det krävs inte mer. Jo, förresten. Det krävs vin tinto. Tungt, fylligt, härligt, luftat, väldoftande, vinigt rödvin.Jo såser håller ja på med.En riktig guacamole har ja skrivit om förrut , alltså detta att använda creme fraiche är väldigt skandinaviskt. Ingen i varmare städer gör det, tillslut smakar ju inte grejen guacamole alls=?här kommer två Guacamoles ena är från latinamerika den andra är mer "svensk".

 

Chili guacamole

8 avokado, urkärnade och skalade, lite citron,2 tsk salt, olja 4,vitlöksklyftor, finhackade, halv kruka koriander hackad, 4 färska chilis hackade

Mossa avokadon i en mortel OBS! mixa den inte, blanda runt. Jag ser gärna att den blir lite chunky.Tillsätt citron, salt, vitlök, olja, vinäger koriander samt chili och rör om. Smaka av.

 

Guacamole a la Svensk=)
4 perfekt mogna avokado
2 dl creme fraiche
4 msk stark tacosås vilket kan ses sån falsk vad är det=?
1 tsk spiskummin
1/3 lime (juicen)
salt och peppar
 
 
 
Matbloggstoppen
Salt, avokado, chili, chilifrukter, guacamole, koriander, olja, vitlöksklyftor,,
Matbloggstoppen
 
Som dansare hatar man eller älskar sin kropp. Jag älskar min kropp. När den funkar. Idag är inte en sådan dag.Trött och orkelös så det blev bara ett pass . Ok många har skrivit till bloggen, skillnaden mellan una salsa brava o picante är. Den ena baseras på tomater, mandel den andra mest på chili vitlök.Här kommer en riktig sådan alltså inte en falsk som Santa Maria eller Old del Paso då mycket av deras baseras på paprika o lök.Smak skillnaden är som himmel och jord som en köpt Skagenröra och en gjord från händerna av en äkta Malm. En Salsa Picante gör du så här, den kan du spara i kylskåp ett par veckor o ha på grillat kött=)Tapas, eller på vad du vill:
 
Salsa picante
8 röda chilifrukter
2 habanero
3 små hela vitlökar snackar vitlök utan klyftor
2-1 dl olivolja efter smak salt
 
Mixa allt ordentligt i en mixer tills dess att såsen är helt slät. Du kan andvända mortel, papá hade inte mixer det är en modern grej fanns INTE, finns inte i riktiga spanskakök.Servera till grillat eller tapas. Salsan går att spara i en lufttät burk i veckor. Om man täcker salsan med lager olivolja håller salsan ännu längre. Smakerna utvecklas med tiden blir alltså starkare.
 
 
 
Matbloggstoppen
Mjöl, Salt, billigt, chili, chilifrukter, grillat, habanero, hett, kött, mixa, olivolja, picante, salsa, såsen, vitlökar,
Matbloggstoppen
I morse sprang jag ikapp en gammal bekant vi hade inte setts sen han satt inne...4 år? Mer. Han påminde mig om mitt gamla jag...HERREGUD=0! O med AJAX försvann han=)... Tänkte på det möta människor från förr, värdefulla vittnen om ens utveckling. Man blir ju aldrig någon ny person, men mitt mål är en uppdaterad version av mig själv. Det är därför bra att komma ihåg att jag en gång drömde om det jag faktiskt får göra idag IGEN.(FASEN glad ja e att ja hittat tillbax …). Dagens tips är därför att rota fram en bild på er själva... När livet stormar hjälper det att tänka att jag en gång satt i mitt flickrum i Sandspåret och drömde om världen. Nu är jag en del av den IGEN sjukt bra ju. Har du inte testat fritera mozzarella gör det, de e vegetariskt o super gött
 

Friterad mozzarella

 

300 g mozzarella
ströbröd
2 st ägg
mjöl olja till fritering
paprikapulver
persilja
salt


Skiva mozzarellan till mindre bitar.Knäck äggen i en skål och vispa med gaffel.Lägg ströbröd i en annan skål och tillsätt alla kryddor efter de mått du önskar och rör om.Häll mjöl i en annan skål.Vänd mozzarella skivorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Se till att ströbrödet täcker skivorna ordentligt.Värm upp olja i en djup kastrull på näst högsta värmen. När oljan börja låta lägger du i några mozzarella skivor i taget och friterar tills de får fin färg=). Lägg på hushållspapper ,tidningspapper så att all överflödig olja rinner av. GLÖM INTE SALTA! Servera som tapas med en god dippsås.

 
 
Matbloggstoppen
Mjöl, Salt, billigt, chili, mjöl, mozzarella, persilja, tapas, ägg,