Tänk om vi kunde få alla våra misstag att försvinna.Allt fel vi sagt eller gjort, det du ångrar att du inte sagt eller gjort.Magiska ord,svepande rörelse med handen...vvvvvips,så är alla misstag borta.Fantastiskt.......eller hur? Mais NO, det vore det inte.I teatern och filmens värld driver dramatiken handlingen framåt,misstag skapar insikt och förvandlar en bad guy till good guy. Ett klassiskt filmtema. Varför skulle det vara annorlunda i filmen som utspelas utanför vita duken? Men i livets film skiljer sig en viktig punkt. Vi har ett val. Vi kan vara regissör eller besviken biobesökare.

 

Vad väljer du?

 

 

.... Mejillones al ajillo (Musslor i vitlök) Tapas

 

1 kg blåmusslor, 2  schalottenlök eller 1 stor gul lök, 2  vitlöksklyftor, 5 cl olivolja, persilja, ca 2 dl vitt vin, Salt och peppar en chili om man vill ha det

Tvätta musslorna i saltat vatten och borsta av skägget. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, schalottenlöken och persiljan. Stek löken i olivolja på medelvärme i cirka 2 minuter. Tillsätt musslorna och häll över vinet. Höj till medelhög värme och låt koka i cirka 5 minuter. När det öppnat sig är det klara =)!Salta och peppra. Lägg upp på fat. Servera.

 

 

 

 

hittarecept.se
hittarecept.se

Vilken är din enklaste vardagsnjutning? Jag kommer från ett enkelt hem.Idag var det en sån där dag när jag behövde kaffe. Mycket kaffe! Och jag vill helt enkelt bara påminna er om att inte glömma bort de “enkla” små njutningarna i livet. För det finns ju nästan inget bättre än enkla saker. Det måste man påminna sig själv om ibland.När jag var liten hade vi inte råd att leva i lyx, gå på restaurang var LYX. Men farsan var en mästare i smaker och i köket som var en stor passion.Jag älskade äta räkor och har alltid gjort det. För att få dem att smaka asiatisk brukade han blanda till dem i olika såser. Detta gjorde han, för att få till dem så Javierita skulle glufsa i dem.

 

Mina asiatiska räkor

 

Sås: 2 msk olivolja, 1 lime, saften, 2 msk fisksås, 3 msk sweet chili sås, 2 vitlökslyfta, pressad, ca 1 msk ingefära riven, 2 tsk röd chili hackad,  salt efter smak. Smaka av om du vill ha mer salt. 1 påse ca 500 g tinade RÄKOR , 2 salladslökar strimlade, färsk koriander.Skala 1 påse räkor och blanda med såsen, hackade salladslök och koriander. Låt stå kallt .

 

 
hittarecept.se
ancho chili, asiatiska räkor, fisksås, koriander, olivolja, salladslökar, vitlökslyfta,
hittarecept.se

Alla kan baka och det handlar inte om man kan eller inte men mer om man vill eller inte! Bakning är precis som dans! Alla kan i stort sätt dansa men om man vill vara bättre måste man träna och dansa mycket. Desto mer man dansar desto bättre blir man i, att just dansa.Haha nej men nästan. Visst finns det bättre och sämre bröd men jag skulle alla gånger välja ett hemmabakt bröd istället. Men har man inte tid att baka själv så skulle jag kolla efter ett bröd med så kort innehållsförteckning som möjligt. Här kommer ett av mina favvo bröd, Focaccia är ett frasigt italienskt bröd som passar till allt.

 

 

Focaccia 

 

30 g jäst, 5 dl vatten, 1 msk honung, 7 dl vetemjöl, 3 dl durumvete, 1 msk torkad oregano, ½ dl olivolja, 1 msk havssalt

Till utbakning: ½ dl olivolja, pressad vitlök, 1 dl färsk rosmarin, 25 svarta oliver, flingsalt

 

 

Lös upp jästen i vattnet.Tillsätt honung, mjöl, olivolja, havssalt och oregano. Arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 30 minuter.Kavla ut degen. Pensla en ungsplåt med höga kanter. Lägg i degen och tryck ut den till kanterna. Pensla ovansidan med olivolja och vitlök. Låt jäsa i en timme.Sätt ugnen på 250 grader.Tryck i oilver och strö över rosmarin och flingsalt.Sätt in plåten mitt i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta, om du har eller pensla med vatten. Grädda i c:a 8 minuter.

 

 

 
hittarecept.se