hittarecept.se
 
 
Pressa vitlök i olivolja. Skär bröd i lagom tjocka skivor och doppad dem i vitlöksoljan. Stek på hög värme och lägg på galler att torka en stund. En burk soltorkade tomater och hacka. Blanda med en mozzarellaost och lite riven parmesan. Salta, peppra och släng upp röran på mackorna precis innan servering. Krydda gärna med lite färska kryddor eller Bruschetta krydda. Så vad är en Bruchettakryddmix =? här kommer den som du kan blanda själv hemma.Ääääääät =)
 
1 msk färsk, hackad basilika salt, svartpeppar
2 skivor italienskt lantbröd olivolja att steka i
2 msk Bruschetta krydda (är peperoncino spanskpeppar, oregano, vitlök, salt, svartpeppar)
2 msk vatten
2 msk olivolja
3 kvisttomater
 
Rör ut kryddmixen i vatten, låt det svälla några minuter. Rör ner en god olivolja. Hacka tomaterna och basilikan, krydda med salt och svartpeppar. Ringla ner lite olivolja, rör om. Stek brödskivorna i olivolja, vänd när de har fått fin färg. Lägg ett skriva bröd på ett fat, bred på kryddmixen, toppa med tomater och garnera med några blad färsk basilika. Vill du inte använda dig av kryddmixen behöver du även ha lite vitlök på brödet samt krydda tomatblandning med mer basilika, salt och peppar
 
Till alla har INTE facebook skriv gärna till twitter @javieramusic
 
 
 
 
hittarecept.se
Salt, basilika, kvisttomater, lantbröd, olivolja, svartpeppar, vitlöksklyfta,
hittarecept.se
 
 
Adobo betyder marinad och har sitt ursprung i Spanien. Mi viejo var galen vid grillen. Vill du få en annorlunda smak passar bra på kött, fågel eller fisk eller grönsaker denna sommar testa denna. VARNING detta smakar inte som skiten du köper i burkar detta är det riktiga Abodo från Mexico. För en adobo som räcker till hela grillen för midsommarfesten tar du:
 
Mexikansk adobo
 
6 st ancho chili
3 st guajillo chili
2 skalade vitlöksklyftor
6 kryddpepparkorn
3 svartpepparkorn
1 kryddnejlika
1 kryddmått spiskummin
1 cm kanelstång eller 2 teskedar torkad
1 silver lök
1 matsked äppelcidervinäger
1 tesked salt
1 och 1/2 deciliter blötläggningsvatten de torkade chilis ska ligga i blöt, OBS glöm ej spara vattnet!
2 matskedar rapsolja
500 gram kött, fågel eller fisk av valfri sort
 
Tillagningssätt: Värm en torr panna och rosta ancho och guajillo chilis, vitlök, kryddpeppar, svartpeppar, kryddnejlika, spiskummin, kanel o ök på mellanhög värme tills vitlöken är gyllengul och chilis är mjuka. Lägg de rostade kryddorna, vitlöken och löken i en mixer eller mortel. Lägg de rostade ancho och guajillo chilis i blöt i 1/2 liter varmt vatten i ca 10 minuter. Ta upp de mjuka blötlagda chilis ut vattnet och spara vattnet. Kärna ur chilis. Lägg de urkärnade chilis i mixern eller mortel. Tillsätt vinäger, salt och blötläggningsvatten. Mixa till en slät och tjock puré. Du kan sila adobopurén om du vill men jag gillar de små chilibitar som finns med! Värm oljan i samma panna och stek adobosåsen under omrörning ca 10 minuter. Adobon är klar när såsen är rätt torr och täcker en sked utan att rinna.Blir den för torr andvänd vattnet du har från chilis. Konsistensen är ungefär som ketchup. Bred adobon över din favorit köttbit, kycklingdelar eller fisk och låt vila en stund men för BÄSTA smak marinera över natten i kylen. Grilla som vanligt eller stek på spisen eller i ugn och njut av en annorlunda smak =)!!!!
 
 
hittarecept.se
GRILLEN, Mexikansk, adobo, ancho chili, chilin, guajillo, hetta, kanelstång, kryddpepparkorn, kött, lätt, midsommar, spiskummin, äppelcidervinäger,
hittarecept.se
Ska ni grilla???=) ute eller inne spelar ingen roll. Med stekpanna funkar det minst lika bra. Men ska jag vara helt ärligt blir dessa Latin majskolvar ASGODA av att ha få legat på grillen..... i alla fall är de urenkla att göra.
Som vanligt lite Javi hetta i dem
 
4 st majskolvar
ca 80 g parmesan har du inte det ta en du har i kylskåpet
ca 3 st röd chili du kan ha cayennepeppar
schalottenlök
4 st vitlöksklyfta
smör salt och peppar
hackad koriander
2 st lime
 
Koka majskolvarna under lock i saltat vatten tills de är mjuka. Det tar cirka 8-10 minuter. Låt rinna av i ett tag. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull. Häll på saften och rivet skal från citronen lite vattnet. Låt det hela få koka ihop ett par minuter, vispa ner kall smör i små omgångar tills det blir tjock sås, smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Lägg upp majsen på ett snyggt fat. Rulla majskolvarna i smörsåsen . Riv parmesanosten, kärna ur och finhacka chilin och bland med den rivna osten. Toppa med extra parmesan och koriander vid servering. Rulla majskolvarna så att ost och chili fastnar. Tillsätt en generös med salt och peppar. Servera med limeklyftor.
 
 
 
hittarecept.se
chili, koriander, lime, majskolvar, ost, schalottenlök, vitlöksklyfta,