Strumporna åker av och vad får man se då, efter månader av glömska? Jo torra, fnasiga fötter, med hälsprickor och förhårdnader! Inte så kul att visa upp dem då! Men ja som dansare filar fötter o tar hand om dem hela tiden. För ett tag sen började jag andvända LHP salva innan första såret från tåskorna !. Så testa den, lovar att den gör under=) ....gör det med träning, ställ dig upp och känn golvet under dina fötter. Börja sedan krama med tårna, så att du sakta drar dig framåt där du står, kryper fram med tårna. Fasen tårna är hela

Santa Marias färdiga Guacemole direkt från texmexhyllan. Bra grejer NOT!  innehåller: Vatten, lök, tomat, solrosolja, paprika, modifierad stärkelse (tapioka), vassleprotein, salt (1,6%) och se där avokado (1,5%)!  och kostar mellan 20-30 kronor för 250 gram. Dyrt vatten. Dyr lök. Eldorados färdiga så kallade Guacemole finns 3,7 % avokado. Burken innehåller 300 gram och kostar en dryg tjuga. Det den innehåller mest av är vatten. Sedan lök. Sedan vegetabilisk olja. Sedan tomater. Grön paprika. Ost. Först därefter dyker avokadon upp, följt av fler tillsatser. ÄCKLIGT!=(

 

Lamm a lo Porteño Uruguay Papá

2 lammben biffar
olivolja, smör till stekning
2 vitlöksklyftor a lo rusticó, delade i mitten
krispigt vitt bröd, skuren i bitar en till två dagar gammalt
4 msk mjölk
Havssalt och nymalen svartpeppar
dressing: 25g ansjovis i olivolja ca en burk
1 msk kapris
ca 2 tsk stark fransk senap sa papá Japp Tango har fattat det var typ dijonsenap=)!!jajajajajajaaj
2 msk rödvinsvinäger, efter smak
olivolja
persilja grovhackade

 

Gör små snitt i varje kant av lamm biffarna för att hindra dem snurra upp "korva sig". OBS! Detta sker när det blir varma annars=?. Krydda väl med salt och peppar, lamm behöver mycket peppar o salt, tryck ordentligt med kryddningen på köttet.OBS!Glöm inte köttet MÅSTE ha tagits ut ur kylskåpet o ha rumstemperatur.
Hetta upp en stekpanna tills den e varm tillsätt olja o smör. När det är varmt , tillsätt lamm och vitlök. Stek  lammet ca 2 ½ 3 min på varje sida tills de är gyllenbruna, rör runt på vitlöken regelbundet så den inte inte bränner fast på pannan, tråckla  med den hetaoljan genom att skeda den över köttet.Ta bort köttet ur pannan och låt vila , häll över eventuella juice och spara vitlöken .
Skär bröd i krytong bitar, krydda med salt och peppar. Blötlägg i mjölk , mjölken ger det en rik krämig konsistens .Ställ åt sidan. I en mortel blandar du vitlök ansjovis och kapris, rör i dijonsenap, vinäger med olja till en tjock konsistens.Tillsätt persilja i morteln och blanda väl med en sked. Smaka och justera kryddningen efter behov .Häll i olivolja i en ren stekpanna på medelvärme. Pressa ut överflödigt mjölk från bröd, stek med lite extra krydda ca 4 minuter, tills det är gyllene på alla sidor.Ta bort och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera i tallrikar, strö över hälften av krutonger och placera lamm biffar på toppen. Avsluta med de återstående krutonger och lite extra dressing.

 

 

helgen avslutades på ett bra sätt ! Idag har varit en fullpackad dag med massa dans söndagsångest angrep mig lite igår hehe det slog mig just att jag tränar för mycket Eller? Hm. running, from today. Det är med lite skräckblandad förtjusning som jag tar steget ut i det okända. Okända och okända...träffade en gammal vän=)....det kända för mig. Jag lämnar det trygga vanliga bakom mig och tänker att det är dags att göra det här på egen hand...igen tro på mig. Står stadigt på egna ben. En av mina favvo recept, lagom till fraset till våffeldagen.

 

Chokladvåfflor

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
50 gram smör
3 ägg
3 dl mjölk

 

Smaktillsats: ½ dl kakao eller 100 g smält eller krossad choklad

Börja med att smälta smöret och låt det svalna, blanda sedan alla de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och mjölk och blanda ner tillsammans med det smälta smöret. Sist tillsätter du smaktillsatsen vispar sedan till en slät, klumpfri smet. Grädda som vanliga våfflor och servera med vispad grädde och bär.

 

 

 

 

Även om jag inte har riktigt koll på allt ännu så trivs jag så bra och känner att jag valt rätt. Laddar om batterierna för kvällen har ont i vissa ställen, men kroppen håller. Min stabila punkt i livet är just nu min dans, sång och skrivande. Jag har någonstans att gå på morgonen dagen är planerad in i minsta detalj. Det sliter mycket på benen. Men jag gillar sånt.

 

Carne A LA PORTUGUESA

 

ca 1kg kött eller 6 kotletter,1 msk  smör, olivolja
2 stora rödlökar, 1 huvud vitlök,ca 6 vitlöksklyftor
1 röd paprika och 1 grön
1 burk krossade tomater eller 3 msk tomatpure
ca 5dl buljong eller vatten, och ca 5 dl vitt vin
1 tsk  socker
1/2 tsk paprika
salt, kryddnejlika , timjan , efter smak
lagerblad, peppar, gröna ärter
mjöl, Potatis OBS tillval om man vill

 

Skär köttet i mindre bitar , ta bort nerver om det behövs  "salpimentarla " alltså salt och peppra  låt stå. Passera köttet lätt i mjöl för att sen förgylla den i en het stekpanna med olja och smör.När du gjort det lägg den åt sidan. I samma stekpanna OBS!!! andvänt olja samt smör! Man gör en sås med skivad lök (a la julienne),med en röd paprika o grön paprika i strimlor, några klyftor hackade vitlökar, pepparkorn och nejlikor. Lägg ner köttet i en lämplig djup gryta, häll i till såsen, en skvätt vitt vin låt den fräsa en stund så den tar in smaken i djupet. Och efter ett tag häll i burken med krossade tomater eller 3 msk tomatpure med lite vatten och buljongen. Tillsätt en handfull ärtor, kryddorna lagerblad, timjan, lite vatten och salt .Glöm inte att smaka av .Om du vill ha potatis i rätten är det nu , du tillsätter dem. Men tänk på att vattnet blir mindre och måste skjusteras.Låt det koka ca 20 min om du inte vill koka det kan du sätta in kastrullen i ugnen.