Jag har svårt att få i mig saker, men Abba har GOAgrejor som har blivit favoriter =).
På kalla höst kvällar ska matlagningen gå fort och smidigt! Därför är dessa toast mackor helt fantastiska när man vill lyxa till det lite extra, o billigt är det oxå.
 
 
formfranska, skär bort kanterna om du önskar.
1 burk Abbas stuvning vilket du gillar bäst
hushållsost riv den om du gillar det
bruschetta krydda eller oregano
massa salt
 
Gör så här: Bred ut stuvningen på brödet.En burk räcker till ca 8 skivor.Ost eller strö riven ost över smörgåsarna Salta lite, på toasten och avsluta med att strö över örterna, grädda smörgåsarna färdigt.
 

 

hittarecept.se
 
Jag e galen i choklad därför blev jag väldigt lycklig när jag såg chokladnyheten från Karl Fazer Blueberry Yoghurt Crisps. Chokladen smakar inte som Fazer Blå brukar.Jag tycker Fazer brukar vara mörk i smaken denna är sötare en variant av ljuschoklad.En chokladkaka bestående av mjölkchoklad med bitar av blåbär och yoghurt. Krispigt och gott. Fazer mjölkchoklad har verkligen en speciell smak, som funkade riktigt bra i kombination med lite syrliga blåbär och yoghurt och crisp. En annan höstlig smak. Det är blåbär blandade i chokladen, inte så mycket smak av yoghurt och man känner krispen när man biter. En höstlig god smak!SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ god.
 
 
Chokladmousse
 
Enkelt att göra och kan förberedas i god tid innan den ska serveras. Variera smaken på chokladmousse genom att använda olika sorters smaksatt choklad och även skifta mellan mörk choklad och mjölkchoklad. Just Marabou mjölkchoklad ger en väldigt god smak till moussen och är den choklad som jag oftast använder, som Al älskar=). Servera med en klick vispgrädde eller bara så som den är!
 
2dl vispgrädde
2 äggulor
100g choklad
 
Smält chokladen, låt den svalna något och och rör sedan ner äggulorna i chokladen, annars kokar äggen=?. Vispa grädden och vänd ner den i i chokladsmeten. Häll upp i 4 portionsglas och låt stå i kyl tills chokladmoussen ska serveras.
hittarecept.se
Chokladmousse,

Traditionen är att servera Sopaipillan/Torta Fritan när det är kallt under höst eller vintern så du blir varm i kroppen med " el mate" som du dricker till. Fantastiskt när smaker och dofter kan ta med en ut på resor, tillbax till mammas kök. Doften av Sopaipillan/Torta Fritan tar mig på sekunder till min barndom. De är supergoda som tillbehör till soppor och grytor men går även att servera som förrätter. Men absolut bäst för mörka höstkvällar är att mysa skymning tillsammans med en kopp te, nygjord sopaipillas med en skiva vällagrad ost och Pebre.

 

 

Torta Fritas ”a lo gaucho” o Sopaipilla

1/2 kg vetemjöl
5 msk margarin eller fett (grasa de vaca)
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt

Kavla ut degen tills den är ca ½ -1 cm tjock deg. Stansa ut runda cirklar med tefat eller en rund form. Fritera i ca 5 dl matolja.Tortas fritas (sopaipillas perdón mamá =) )Är god fattigmanskost. Något som hängt med från gaucho tiden i min familj.Absolut det bästa för regniga höst och vinterdagar mysigt att sitta inomhus och dricka te eller mate, och knapra i sig tortas fritas.Kan ätas neutrala med dulce de leche eller sirap på. eller i Chile ät det med Pebre på.

 

Pebre

1 knippe salladslök
1 knippe färsk koriander
2 ajís (eller chilifrukter som det heter på svenska)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1/2 tsk peppar
1 tomat 
salt efter behag
vatten

Hacka koriandern, hela salladslöken du kan även de gröna delarna, tomaten och chilifrukterna. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda ut med vatten eftersom pebre inte skall vara en massa utan lagom lös i konsistensen. Går man på restaurang står alltid en skål med pebre framme på bordet i Chile som är lika oumbärlig som sojan vid det kinesiska matbordet.

 

 
hittarecept.se
Chile, Sopaipilla, Sopaipillan, Torta Fritas, bönor pebre, gaucho, koriander, olivolja, pebre, salladslökar, vetemjöl, vitvinsvinäger,