Nu när hösten och mörkret har kommit så behöver jag en bra lampa till allt. Har ni några tips på bra lampor? Här kommer nått som ger värme till kroppen...

 

 

800 g högrev
olivolja
salt och peppar,cayennpeppar
paprikapulver, chilipulver
4 msk tomatpuré
1 gul lök
1 röd lök
3-4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
1 stor röd spansk peppar
purjolök om man gillar det
ca 2 dl rött vin
1 burk krossade tomater
1 burk kidneybönor
1 burk vita bönor i tomatsås
ca 5 dl vatten eller mer
ca 5 dl buljong eller mer

4 tortillas
riven ost, olivolja


Sätt ugnen på 200 grader och låt köttet ligga ute i rumstemperatur i minst en timme innan du börjar.Salta och peppra högreven och fräs den i olja runt om så den får en fin stekyta. Lägg den på en tallrik så länge, låt den vila. Fräs cayennpeppar, paprikapulver, chilipulver och tomatpuré i smör i en stor gryta utan att det bränns, men så att kryddorna börjar dofta.Hacka lök, vitlök, paprika, spanskpeppar och purjolök och fräs tillsammans med kryddorna.Lägg i köttet och tillsätt vin, bönor, krossade tomater, vatten och buljong.Sätt grytan i ugnen ca 4 tim tills köttet går att ”riva” i bitar. Servera med rostat surdegsbröd eller tortillas.

 

 
myTaste.se