Carbonara

Denna maträtt görs med Pancetta o Parmesanost i Italo landet. Du kan göra den med Bacon går lika bra, eller vanlig mjuk ost blir urrrr gott. Vad är nu skillnaden, för alla som inte vet=?. Bacon är RÖKT, Pancetta är LUFTTORKAD.

 

500gr spaghetti, pancettan eller paket bacon, nedskuren, 2 vitlöksklyftor, finhackade, 2 ägg, massa ost riven, ca 4 msk  olivolja, salt svartpeppar ,persilja

 

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara en del av kokvatten. Häll i olivolja i en het stekpanna och knaperstek bacon eller vad du andvänder. Tillsätt vitlöken mot slutet.Vispa ihop äggen och massa riven ost i en skål, blanda med lite vatten och persilja. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen. Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens. Smaka av med salt. Och eftersom "alla carbonara" betyder på "kolarhustruns vis", mal dessutom över massa! med svartpeppar så det ser ut nästan som korn av kol.Servera gärna med lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion. Carbonara serveras gärna med en extra äggula på toppen. Njut till gott vin.

 

 

 

myTaste.se
Parmsanost, Salt, bacon, lätt, olivolja, ost, pancetta, pasta, persilja, vitlök, vitt vin, ägg,

Något mi viejo gjorde till helgen och åt till morgonen på söndagarna eller till fredag kväll "Sardinas en escabeche". Testa vet ja, mycket gott och enkelt.Grejen är att du måste göra det dagen innan du ska äta det.Du kan även ha det till kvällen som tilltugg, passar till kall öl eller vin.

 

6 goda färska sardiner,1 hel vitlökshuvut , 6 st vitlöksklyftor INTE skalade,3 msk Söt paprikapulver De la Vera,3 lagerblad, knippe torr timjan, grovt salt,12 korn av svartpeppar, 1 kopp olivolja, 1/2 kopp vinäger, 1 kopp vatten

 

Rensa sardinerna, tarmar och huvud.m.m. Lämna dem torra och tillsätt lite salt.Ta en djup kastrull och tillsätt olja. Enkelpanera sardinerna i mjöl, skaka av dem innan du lägger ner dem och steker dem i olja.Detta kan du göra i en djup kastrul eller stor stekpanna. I hög värme, noga utan att bränna dem,men de ska vara väl brynt.Lägg dem åt sidan.Häll oljan vinäger, vatten i en lergryta eller låg gryta tillsätt paprika lös upp med sked blande väl .Tillsätt de aromatiska ingredienser,det vill säga, timjan,12 svartpepparkorn,salt,lagerblad. Detta kommer att vara avgörande för en perfekt smak till sardinerna. Sist vitlökhuvudet och försiktigt sardinerna. Låt det börja koka. Smaka av, om det behövs mer salt. Sätt på locket. Sänk värmen låt det koka i låg värme i ca fem min. Ta av från värmen, låt svalna. Häll över dem till ett fatt.De måste stå kallt ett dygn innan de bör ätas.Äts som Tapas med bröd eller sallad.Håller upp till 15 dagar, om de står täcka i burk i kylen . 

 

 

 

 

myTaste.se
"torsk", fisk", lagerblad, olja, paprikapulver, salt, sardiner, svartpeppar, tapas, vitlök, vitvinsvinäger,