Mina drömmar som är så annorlunda idag....så säkra idag .Jag går Herrens väg halleluja.... Drömmar blir så passande, de serveras till kaffet efter högmässan ibland .Som ja älskar att doppa i te. Jätte goda att baka men de första jag bakade =? smakade lite mycket olja.De smakade FÖR mycket rapsolja, jag hade i 1 dl, som man skulle. Så jag TOG bort det helt enkellt =) ta ut smöret ur kylen en kvart innan ni börjar baka, så det blir varmare och mjukare än om det komemr direkt från kylen.......

 

Drömmar .....Vaniljdrömmar

 

40 st typ ca20 stora, 200 g smör,margarin,SMÖR e GOARE i smak tänk på detta,,2,5 dl socker, 3 msk Vanillinsocker ja tar alltid mer=), 5,5 dl vetemjöl, 2 tsk Hjorthornssalt OBS!!har du ingen ta Bakpulver de går bra.  

1 tsk hjorthornssalt = 2 tsk bakpulver.

Vispa ihop smör, socker o Vanillinsocker,tillsätt vetemjöl och bakpulver .Rulla till bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ugn 150° 25-30 minuter.Njut......

 

 
 
 

 

 

bakpulver, fika, kakor, margarin, picknick, smör, socker, vanilj, vetemjöl,

Något gott till midsommar med mor =)räksemlor festligare än platta räksmörgåsar.....

Om johannes han som kom före han som var vacker som smör, som vi vägrade tro i våra hjärtan men stark och visste allt Elisabets son...... "Jag döper er med vatten för omvändelsens skull. Men han som kommer efter mig är starkare än jag, och jag är inte värdig att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er med helig ande och eld. Han har kastskoveln i handen och skall rensa den tröskade säden och samla vetet i sin lada, men agnarna skall han bränna i en eld som aldrig slocknar.” matt 3:11-12.....

 

 


Räksemlor

Frasiga frallor
Smör
Några salladsblad
Skagenröra
Handskalade räkor
Citron
Hårdkokt ägg
Dill kvist


Skiva av toppen, gröp ur lite av brödet, för att få plats med fyllningen.Fyll med allt gott du får plats med och på med locket.njut =)Åh halleluja! ❤ o varför inte dricka vatten till det.... vatten som står för så mycket ..

 

Min skagenröra=)ca 500 g räkor en på skalade brukar ja köpa , 1 dl majonäs, 1 dl fil men ta vanlig!!!!=) eller créme fraiche, 2 msk kaviar ja kör med garant =) färsk dill har du inte fäsk kan du fryst se till att denrinner av, inte är  fryst när du häller i den, 1 citron, salt, svartpeppar, tsk dijon senap.BRA! för smaken.

Hacka räkorna blanda med majonäs, fil eller creme, caviar , rom om de du köpt o hackad dill. Krydda med lite pressad citron, salt och svartpeppar.Glöm inte senap de e GÖTT. ...gräslök vilket ja skippar för min mage.

 
Salt, bröd, citroner, dill, fest, fika, majonnäs, midsommar, njut, peppar, skaldjur, ägg,
 

Härligt att börja känna kraften i kroppen igen. Ja har den igen, tack Jesu Krist o all hjälp ja får=).Fötterna o kroppen börjar känna kraft. Amen.....Mor hade ätit detta Pensionärskaka bakade den själv mycket god=). Testa den enkel god till mys billig bra=) hon fastnat för den......enkel! att den kallas så att den är gammal roligt. Smaskig är den i vilket fall….

Pensionärskaka

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten. Häll därefter i vattnet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbara kanter.Grädda långt ner i ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Låt kakan svalna.Koka ihop smör, mjölk och vaniljsocker ett par minuter. Dela kakan på mitten. Häll smörmjölken på den undre delen och lägg på den övre delen. Pudra florsocker över kakan innan servering.

 

 

 

 

enkelt, fika, florsocker, kaka, lätt, margarin, mjölk, pensionär, smör, socker, vanilj, vetemjöl, ägg,