Att förlora någon är omskakande, förvirrande och omtumlande. Men man blir aldrig förberedd på att det faktiskt är så. Trots alla dessa minnen, så känns dessa  som något flyktigt, något kort. Allt flyter ihop till en ström av händelser, utan en direkt början men dock ett abrupt slut. Det finns inte längre någon logik. Det är bara tomt....därför tänder jag ett ljus för han...och....för alla dem

 

........Så då var det dax. Det är en blandning mellan förväntningar och ångest. Men nyfikenheten vinner alltid. Vilka överraskningar väntar mig från föregående år? Vad kan jag ha köpt som fallit in i den dunkla glömskan? Jag menar julen som är nedpackad i ett par lådor. Förväntningarna bygger på goda mysiga glöggkvällar. Ångesten har sitt ursprung i alla måsten, som att putsa fönster. I år tar jag tag i allt det där jag skiter i att putsa fönstren och jag tänker vara hemma på julafton. Inte en meter åker jag, så det så.

 

Javis höstkaka

 

75 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/4 citron
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 gr mjölk choklad
1 msk vatten

1 skivad äpple

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt så det blir vit och fluffigt. Tillsätt smörblandningen, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet vispa försiktigt annars blir kakan till betong Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda hackad choklad utrört i vatten med resten av smeten , sätt i de skivade äpplerna och ringla ner den i den ljusa sme­ten. Gör lite mönster med en gaffel så färgerna blandar sig något. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 45-50 minuter. Känn efter med sticka om kakan känns torr, då är den färdig.