Personligen tycker jag att det är viktigt med egentid, att kunna tillåta sig att fokusera på sig själv någon gång då och då.  Själv hamnar jag lätt i ett spår då folk omkring glömmer att ja också finns?!och ja måste komma ihåg det enda jag är, är just endast JAVI.  Ibland måste jag tvinga mig själv att komma ihåg att jag är en egen person också. Jag kan tycka att det är skönt att sitta ensam, se på någon film eller någon serie och bara samla tankarna och koppla av efter dagen. Känner mig jädrans besviken på  allt.

 

Medkänsla, minnen men även känslan av nuet hos mig. Ensam utvecklar man en hel del försvar och en hel del styrkor. Styrkor man lär sig att använda för att överleva...... glad för styrkor o är ledsen över att de finns.

 

Det blir en rejält hög och saftig kaka. Ett glas Iprem  är vad som intages med denna kaka

 

Tycka-synd-om-mig-kaka-med-Iprem a la Javi=)

 

3-4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker

150 gram smör

2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

 

Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på kvällen.Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diam klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll oäven över vätskan från äpplena som blivit. Grädda i 175 grader ca 40-50 min.