De flesta vuxna människor har bara få minnen från tiden innan de fyller tio år, och inte många kan minnas något från sina första fyra levnadsår. I barndomen är minnen flyktiga. Barn på två år minns bara några få veckor bakåt. De första skolåren har barn många minnen från föregående år, men minnena glöms bort , finns inte i vuxenlivet. Ja minns massa, gör ni?

När du befinner dig att försöka komma ihåg något som du har glömt där inne=?, irriterar det dig? Det finns några steg som kan hjälpa dig att komma ihåg.Här kommer jag att lära dig hur man minns något som du har glömt......genom smak=).

 


Carne a lo Porteño (Al Gaucho)

 

ca 6 fläskkotletter
olivolja,chili, basilika,oregano
salt och svartpeppar
2 schalottenlökar, finhackade
ca 3 vitlöksklyftor, rivna
2 dl rödvin
2 burkar krossade tomater
salt, svartpeppar
2  tsk socker strö
finhackad bladpersilja

 

Bryn kotletterna hastigt i olivolja och smör om du vill ha smör också, i en het panna. Lägg sedan kotletterna åt sidan. Krossa alla kryddor o vitlöken i en mortel och häll olivolja, låt stå. Fräs schalottenlök och vitlök ,kryddor mjuka i olivolja i en stekpanna eller större stekgryta. Tillsätt vinet och lägg i kotletterna. Lägg på lock, och låt brässera några minuter på medelvärme.Häll i tomatkonserv och socker. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg på locket, och låt alltsamman puttra i ett par min ca 20 min. Tag av locket, vänd runt kotletterna i såsen och låt puttra i ytterligare ca 15 min, utan lock, så att såsen reduceras. Under tiden pasar det bra att koka ris. Strö över bladpersiljan vid serveringen.