hittarecept.se

Tänkte skriva lite om olika chili eftersom många som följer bloggen frågat om det =)! Chili chipotle morita. Färsk chili kallas jalapeño den blir Chipotle. Detta beroende hur länge den har rökts så delas de upp i Meco, Tipico eller Morita.Som rökt och torkad påminner färgen om mullbär, vilket är Morita på spanska. Här sitter mycket av hettan i kärnorna. Den en rökig smak med toner av choklad och tobak.God att använda i grytor, salsor, såser och marinader. Till dessa recept finns inte direkta mått du måste gå efter smak! Va en kock Y PUNTO.

 

 

 

Egen Fajitakrydda:

2 tsk oregano, 2 tsk chilipulver, 2 tsk spiskummin, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk lökpulver,1 tsk paprikapulver, 1 tsk havssalt, 1 krm cayennepeppar

 

Tacogratäng med fläskfilé

ca 600 g fläskfilé, margarin, 1 påse fajitakrydda eller från ovan=), 1 burk ananasringar, ca 3-4 st tomater, nachos, salt, peppar, cayennepeppar efter smak, 1 paket naturell mjukost, 1 burk tacosås eller 1 burk krossade tomater, riven ost

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skärköttet  den i tunna strimmlor. Bryn i smöret och strö sedan över kryddmixen. Stek en kort stund och dra av från värmen. Rör ner mjukosten och tacosåsen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.Lägg nachosen i en ungsform och fördela köttröran över chipsen. Strö ananasbitar och tomattärningar över röran. Fördela den rivna osten över gratängen och ställ in den mitt i ugnen. Gratinera ca 10 min, tills osten smält och fått lite fin färg.Ta ut och servera med en sallad med tex isbergssallad, majs, röd lök och avocado samt eventuellt lite extra tacosås.

 

 
hittarecept.se

Kommentera

Publiceras ej