Att baka med chili har blivit populärt, hos mina föräldrar var det något man gjorde redan när jag var liten, trixet är att använda mörk choklad. Det beska med hettan chilin lyfter smaken. Detta receptet är något gamalt ,testbaka den ändvänd era kära som försökskaniner=)
 
3 ägg, dela äggvita och äggula
2 dl strösocker
3 msk rom man kan använda vatten också
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g choklad 70 % riven
1 st röd chili av den spanska ca 0,5 dl finhackad röd chili
50 g smör
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, cirka 24 cm i diameter. Vispa äggulorna och strösockret med elvisp i en bunke. Rör ner rom. Sikta ner bakpulver och mjöl och tillsätt choklad och chili. Vänd ner allt i smeten.
Smält smöret och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dom sist i smeten. Bred ut smeten jämt i formen och grädda i ca 25-30 minuter. Prova med en sticka, om kakan är kladdig i mitten kan den stå några minuter till.
hittarecept.se

Kommentera

Publiceras ej