Dessa har man hört olika namn på som mockarutor, kärleksmums .Jag kallar dem för kärleksmums. De är bakade med kärlek och definitivt mumsiga.

 

Kärleksmums

200 g Smör
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 Ägg
1 1/4 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Mjölk

Glasyr:
150 g Smör
7 1/2 dl Florsocker
4 1/2 msk Kakao
3 tsk Vaniljsocker
0.75 dl Kaffe, starkt
Kokos


Börja med att sätta ugnen på 200°C.Klä en ugnsform med höga kanter, med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, ca 3 minuter.Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Vänd försiktigt om så att du får en jämn smet.
Häll mjölken i smöret och tillsätt det sedan i äggblandningen. Vänd om försiktigt så att du inte slår ur luften i smeten. Häll upp smeten i formen och grädda den ca 25-30 minuter i mitten av ugnen.
När kakan står och svalnar kan du göra glasyren. Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan. Strö till sist över rikligt med kokos.Ställ formen i kylskåpet tills glasyren stelnat helt.Denna kaka går utmärkt att frysa in.