Grissini
 
25 g jäst, 2,5 dl ljummet vatten, 6-7 dl vetemjöl , 2 tsk salt ,5 msk olivolja. Smaksättning: havssalt, rosmarin, sesamfrön
 
 
Lös upp jästen i vattnet. Rör i hälften av vetemjölet, saltet och oljan. Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 20 minuter till dubbel storlek.Värm ugnen till 200 grader. Dela degen i två delar. Tillsätt hackad rosmarin i den ena.Kavla ut degen till 0,5-1 cm tjocklek. Använd rikligt med mjöl vid kavlingen så att inte degen fastnar. Pensla degen med vatten och strö över salt och sesamfrön på den ena och enbard salt på rosmarinvarianten.Skär degen i 1 cm breda remsor. Vrid remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i 15 minuter. Grädda i cirka 20 minuter tills de är gyllenbruna. Om de inte blir helt spröda kan du eftertorka dem i ugnen. Stäng då av värmen och öppna luckan så torkar de snabbt.Vira runt parmaskinka eller kleta på lite färsk get ost och snurra hyvlad zucchini eller rökt lax runt och servera som lätt antipasto. Eller ät de som de är till ett gott glas vin under tiden ni lagar mat.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej