Carbonara

Denna maträtt görs med Pancetta o Parmesanost i Italo landet. Du kan göra den med Bacon går lika bra, eller vanlig mjuk ost blir urrrr gott. Vad är nu skillnaden, för alla som inte vet=?. Bacon är RÖKT, Pancetta är LUFTTORKAD.

 

500gr spaghetti, pancettan eller paket bacon, nedskuren, 2 vitlöksklyftor, finhackade, 2 ägg, massa ost riven, ca 4 msk  olivolja, salt svartpeppar ,persilja

 

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara en del av kokvatten. Häll i olivolja i en het stekpanna och knaperstek bacon eller vad du andvänder. Tillsätt vitlöken mot slutet.Vispa ihop äggen och massa riven ost i en skål, blanda med lite vatten och persilja. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen. Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens. Smaka av med salt. Och eftersom "alla carbonara" betyder på "kolarhustruns vis", mal dessutom över massa! med svartpeppar så det ser ut nästan som korn av kol.Servera gärna med lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion. Carbonara serveras gärna med en extra äggula på toppen. Njut till gott vin.

 

 

 

myTaste.se
Parmsanost, Salt, bacon, lätt, olivolja, ost, pancetta, pasta, persilja, vitlök, vitt vin, ägg,