Detta är en maträtt som man gör i Spanien men också i Latinamerika: Argentina, Uruguay m.m. man gör den lite på vad man har, den påminner mycket om Paella. Man kan ha oliver, bacon göra den på saffran eller gurkmeja eller curry. Mi viejo gjorde denna och jag älskade den....!

 

Arroz con pollo a la española

2 gula lökar, 2 vitlöksklyftor,bacon eller chorizo om man villa ha det,ca  900 g kycklingben ,filé, vingar m.m olivolja,1/2 g saffran eller gurkameja,1 röd paprika,1 grön paprika,salt och peppar,2 msk hackad persilja,1 citron,2 burkar krossade tomater, 2 dl vitt vin , 8 dl buljong ,5 dl ris, ca 2 dl gröna ärtor

 

 

Skala och hacka lök och vitlök. Skär bacon i skivor, om du ska ha med det. Bryn kycklingbenen så det blir gylle bruna i en stor gryta, eller  djup stekpanna lägg det på en tallrik. Stek sedan lök , bacon , vitlök i stekpannan, tillsätt paprika och fräs under omrörning  2 minuter. Tillsätt kycklingbenen, vin och  fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt ris, saffran och, häll över buljongen och låt det koka någon minut. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda på svag värme ca 25 minuter tills riset är färdigkokt. Ta av stekpannan från värmen och rör om i risrätten med en gaffel tills det är luftigt. Lägg på locket och låt dra 5 minuter. Strö över persilja och servera.

 

 

 
myTaste.se myTaste.se

1 kommentarer

Dixi Wonderland

08 Oct 2015 23:16

Ser väldigt gott ut :D

Svar: absolut prova=)
javieramusic

Kommentera

Publiceras ej