2-4 medel auberginer, 2-4 vitlöksklyftor, skalade och skurna i halvor,salt, efter smak,kvistar timjan och rosmarin, har du inte kör på det du har

 

Till röran: olivolja,gräddfil,efter smak vill du göra det light ha lättfil, malen svartpeppar ,hackad koriander ,1 citron saft 

 

Sätt ugnen på 200 gr. Dela auberginerna i halvor. Skär ett rutmönster i varje halva men inte rakt igenom strö över salt.Gnugga vitlökhalvorna över de skådade sidorna av äggplantorna och lägg på vitlökshalvorna när du e klar. Stick i rosmarinbladen och timjan kvistarna och ringla olivolja och strö lite över salt. Sätt ihop dem som en sandwich linda hårt i folie och twista om i ändarna. Upprepa med de andra två halvorna. Placera på en långpanna baka av i ca 40-45 minuter i 200 gr eller tills de är mjuka på insidan och kokta ordentligt . Dessa kan göras=) på grillen men tar halva tillagningstiden. Låt svalna något.

Ta bort folien från äggplantorna. Kasta örterna!om du andvänt med stjälk?!, skrapa köttet och vitlök på en skärbräda. Tänk på att det är varmt var försiktig, eftersom auberginerna kommer att ryka en del. Hacka till en pasta eller kör med en mixstav det gör jag .

Hetta upp stekpanna med LITE olivolja och tillsätt "plantpasta". Stek på hög värme under omrörning tills all saft avdunstat och massan är tjock, detta ska du göra snabbt! Ta bort från värmen låt svalna något. Blanda ner allt i en serveringsfat . Auberginpastan hackad koriander gräddfil, kryddor, olivolja och sist pressa över med citron. Servera med bröd , kex eller sallad.

 
 
 
 
 
 
myTaste.se
auberginer, koriander, olivolja, rosmarin, timjan, vitlök, vitlökslyfta,

Kommentera

Publiceras ej