Kronärtskockor alla romana carciofi alla romana  italienska kronärtskockor

 
2-4 kronärtskockor  ,ca 2 citroner, 5 vitlöksklyftor, färsk persilja, mynta (kan uteslutas), olivolja, salt, peppar, chili

 

Sätt på ett par gummihandskar och rengör kronärtskockorna genom att ta bort de tuffa yttre bladen och förkorta stjälkarna (det ska vara ca 6 cm).Arbeta snabbt eftersom kronärtskockor oxiderar och mörknar. Citronsaft förhindra detta, så gnugga alla snittytor med en citronklyfta. Skala stjälken som fortfarande sitter på blomman .Den del av stjälken du skar bort kan du skala och också äta.Skär bort toppen av blomman ca 3-4cm.Detta kommer att skapa den klassiska formen av en "rose" .Avlägsna smuts inuti kronärtskockan alltså de "skägg" som är i centern detta gör du genom att öppna den lätt med en sked och ta ut det. Lägg kronärtskockorna och stjälkar i en skål med vatten med citron OBS MYCKET VIKTIGT!!!!så att de inte svartnar för att förhindra oxidering.

 

Hacka mynta, persilja och vitlök  eller andvänd mortel.Sedan tillsätt salt, peppar chili (om du vill ha det)och olivolja. Fyll insidan av dem med denna fyllning. Sätt kronärtskockorna upp och ned i en kastrull så stjälkarna pekar rakt upp. Stjälkarna skärs i bitar och kan hällas i kastrullen=). Med ca 20 msk olivolja och lite vatten som täcker kronärtskockorna ungefär två centimeter. Det viktiga här att hålla koll att det hela tiden finns vatten annars bränns dem.Ha en stor servet som täcker kastrullen och sätt på locket OBS!!ovanför servetten.Vad du gör här, är att du ångkokar dem=)!! Sätt på värmen låt det koka upp det FÖRSTA 25min i hög värme, sänk till medel värme det sista ca20 min. Eller tills kronärtskockorna är mjuka, då är de färdiga.buon appetito

 

 
myTaste.se
Salt, chli, citroner, kronärtskockor, olivolja, olivolja, salt, peppar, chili, persilja, vitlöksklyftor,, ångkoka,

Kommentera

Publiceras ej