Till alla de som älskar eller har älskat.... …. eller ni som skiljt er eller tänker skilja er……


Igår stod mitt hjärta still när jag såg filmen Bright Star som är en porträtt av den store poeten John Keats. Kärlekshistorien e så vacker den låter Keats ord och relation med Fanny Browne gå in i varandra. Keats är hjälten den liberale och den fritänkande. Han är, blir hans egna stora hjälte. Hans vackra ord om kärlek!!! Han skrev inte bara orden utan han ”levde det han skrev”. Han vågade älska även om han visste att han inte kunde få henne helt. Fanny Browne brydde sig inte heller om den ekonomiska skillnaden utan bara älskade. Hon såg bara poeten bortom alla gränser. Tillsammans bestämde sig för att inte lägga märke till de ekonomiska tillgångar som skilde dem åt.


Historien väver in delar av Keats poesi i handlingen det blir en tornado av en fördjupning av dikterna. Så om du är i en relation, där du tvekar? eller sitter ensam och undrar hur det är att älska någon fullt ut ? SE DEN. Du måste se filmen som en manifestation, inte för Keats och hans dikter. Utan se den som en räddning för ditt egna JAG, hur det är att våga älska fullt ut.




Jag grät i början av filmen och i slutet, jag hade gåshud tårkanalerna blev torra efter två timmar. Jag som hade blivit kritiserad känt mig kritiserad för ett par veckor sen, såg allt så klart. Jag hade vågat, jag borde vara nöjd och lycklig. Där satt jag i bion och tänkte på ”fansen det har jag gjort varje gång i mitt liv. O jag borde vara nöjd med det”.. Att våga vara naken "simplemente pura y real", man borde få pris bara för det. Många människor vågar aldrig det...... Jag satt o rös till de fantastiska dikterna, smärtsamma kärleksbreven och olyckliga slut. 


Filmen använder tystnaden som ett crescendo inför kärleks dikterna. Kärleken ligger i glöden och hettan i den passion som de två har. Deras kärleks historia är så äkta att den lyckas sträcka sig hela vägen ut ur duken till dig som sitter där, historien går in rakt i in i hjärtat …………


"Lyrik är ett uttryck sprunget ur faktiska händelser och ur upplevelsen av dessa. Lyriken är inte tagen ur luften. Lyriken är en livsnödvändig uttrycksform". Bright Star är namnet på dikten han skrev till Fanny B.


Bright star

Bright star, would I were stedfast as thou art–
Not in lone splendour hung aloft the night
And watching, with eternal lids apart,
Like nature’s patient, sleepless Eremite,
The moving waters at their priestlike task
Of pure ablution round earth’s human shores,
Or gazing on the new soft-fallen mask
Of snow upon the mountains and the moors–
No–yet still stedfast, still unchangeable,
Pillow’d upon my fair love’s ripening breast,
To feel for ever its soft fall and swell,
Awake for ever in a sweet unrest,
Still, still to hear her tender-taken breath,
And so live ever–or else swoon to death.


 


Nu har jag funderat någon timme om ångesten för sista konserten för året som e imon. Efter mina funderingar så har jag kommit fram till att det är OK att jag kämpar på och tar i tu med saker …. Även om sista tiden ja hela året har varit tungt på många sätt och jag varit stressad och haft mycket ångest, så har faktiskt lyckats hålla de värsta känslorna i schack. Jag har tagit enorma steg och lämnat massa skit bakom mig.Vill passa på att säga "utan dig Pillan, skulle jag aldrig lyckats komma så långt. Du betyder så mucho för mig""
Jag kämpar väldigt hårt och det tar på krafterna, men det slog mig att även om jag ibland kämpar tills jag stupar så har inte min destruktiva sida tagit över. ”Mais NO Javi, det var någon som projicerade dessa falska känslor hos dig”


Javi har fattat nu =)


tänk om det var sista dagen? Tänk om det var allra sista gången som jag behövde kliva upp på en scen imon …….. vad skulle jag göra då?  Sista andetaget? vad skulle jag välja för tanke då? min allra sista tanke i livet. Min allra sista handling... skulle vara att: ....Jag älskar livet och jag tror att livet kommer att älska mig tillbaks


Ingenting är större än att få älska och att bli älskad av någon och få uppleva magiska stunder tillsammans med den stora kärleken. Känslan av att få älska och känna beröringar skapar älskvärda, kärleksfulla stunder
... Jesus älskar alla människor utan undantag


Jag har kunnat njuta av tapas ”smårätter” en färgpalett av olika smaker sen jag var liten. O det roliga att det finns massa som e så lätta att göra, och tar inte mycket tid alls =). Papá sa till mig,ibland e enkla saker godare till festen.....?!!



Pinchos con Jamon serrano


skivor baguette
olivolja
skivor jamon serrano delade på längden
tunna skivor getost  
timjankvistar repade


Baguetteskivorna lägger du på plåt med bakpapper. Pensla med olivolja, tryck fast timjan på getostskivorna. Vira runt skinkskivorna runt osten, men låt den titta framlite.Lägg ost  och skinkan på bröden, sätt in i mitten av ugnen tills osten fått lite färg och brödet har blivit krispigt, cirka 10 minuter.

 


Fideos de ajo con olivas
 Oliver o vitlöksstickor


1 citron
1 vitlöksklyfta
röd chili, liten
ca 50 g fetaost
svarta oliver, eller
gröna oliver
olivolja
timjan, några kvistar


stickor:
baguette
olivolja
vitlöksklyfta, pressad
salt


Gör rent citronen och skär den i små tärningar. Skiva, finhacka och skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan och ost. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.Stickorna e skit enkla att göra, jag brukar göra de till soppa ibland!! Skär baguetten i 4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg 10 minuter. Servera  varma eller kalla.






Marängsviss

Bananer eller bär frukt
1 påse maränger
chokladsås
strössel
massa vaniljglass

blanda och låta fantasin bestämma