Ostfylld filodeg
ca 4 rullar

1/2 paket filodeg
200 g getost här kan du även lägga lite rökt skinka på om du äter kött.(Passar inte till Långfredag dock!Hacka lite oliver om du vill.

ca 25 g smör, timjan helst färsk, kryddor du gillar , flytande honung

 

Smält smöret, lägg tre filodegspapper ovanpå varandra och pensla med smöret.Ta kvistar av färsk timjan uppe i kanten på filodegsbladet, tänk på att om du vill ha andra kryddor får du ta med det nu. Skär osten i mindre bitar och lägg uppe i kanten på filodegen. Ringla över några droppar honung och rulla ihop. Pensla med smör och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 200 gr, ca 20 minuter tills rullarna fått en fin krispig yta. Ringla över balsamico om du vill.

Har du nu panik o inte hittar getost INTE har stålar .Ta keso, eller kvarg smaksätt den låt den stå. Men då måste du få ut vätskan ur den INNAN du lägger den på filodegen.=)

 

 
 

På kvällen kom han dit med de tolv. Medan de låg till bords och åt sade Jesus: ”Sannerligen, en av er kommer att förråda mig, han som äter med mig.” Då blev de bedrövade och frågade honom, den ene efter den andre: ”Det är väl inte jag?” Han svarade: ”Det är en av de tolv, han som doppar i skålen tillsammans med mig. Människosonen går bort, som det står skrivet om honom, men ve den människa genom vilken Människosonen blir förrådd! Det hade varit bäst för den människan om hon aldrig hade blivit född.”

Medan de åt tog han ett bröd, läste tackbönen, bröt det och gav åt dem och sade: ”Ta detta, det är min kropp.” Och han tog en bägare, tackade Gud och gav åt dem, och de drack alla ur den. Han sade: ”Detta är mitt blod, förbundsblodet som blir utgjutet för många. Sannerligen, aldrig mer skall jag dricka av det vinstocken ger förrän den dag då jag dricker det nya vinet i Guds rike.” Mark 14:17-25

balsamicovinäger, billigt, cheese, filodeg, getost, gott, honung, keso, kvarg, oliver, skinka, timjan,

Kommentera

Publiceras ej