Då var det måndag igen. En ny vecka har vi framför oss med Nationalfirade i Andens ljus. I söndags var det Pingst som betyder såmycket för oss alla .Då Herren ger oss Anden hjälparen, en sannings ande till jorden halleluja.. den  kom till lärjungarna de dånade som en stormvind i huset där lärjungarna fanns. En eldtunga kom till varje lärjunge och de börjar tala alla världens språk. 

Pingsten kallas ibland för hänryckningens tid, eftersom lärjungarna blev upprymda, hänryckta, av anden lärjungarna i uppdrag att leva vidare med anden och berätta om att Jesus uppstått och om att alla skulle få evigt liv....

Tips tilll picknicken

 
 

Petit Choux 12st

2 dl kallt vatten
75 g smör
2 dl mjöl
3 st ägg
en nypa salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
 Använd SEN en slev i silikon och rör i  IHOP!!!mjölet, känns mycket enklare DÅ! än att använda en visp som smeten bara klumpar fast.Ta av kastrullen från plattan. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget med elvisp och tillsätt en nypa salt.Gör i ordning en spritspåse lägg smeten i spritspåsen.Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petitchouerna känns lätta och luftiga. OBS! Grädda hellre lite längre än för kort tid i ÖPPNA INTE !!!!!!!!!! ugnen , tills de annars riskerar de att sjunka ihop. Se till att spritsa lika stora bakelser för att det ska bli samma gräddningstid.Låt dem svalna på galler.
 Kan frysas in! 

 

Om du ska fylla dem =) Mixa med stavmixer gör din kräm. Stoppa ner smeten i en engångsspritspåse och låt stelna i kyl lite.Ta en sax INTE kniv o gör ett litet hål underifrån i petitchouxer och spritsa i ...fluffet.Sikta florsocker (hahahahaha sockret du hatar som fastnar överallt)över och strö.Du kan klippa av toppen och spritsa på det du vill ha blir som en liten mini semla=)

 

Cupcakes, margarin, mjöl, smör, socker, vatten, ägg,

Kommentera

Publiceras ej