600 gram lammfile, nötkött eller vad du tänker ha
ca 4 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 - 4 st röda ,gröna chilifrukter tänk på att styrkan inte är den samma o smaken inte samma heller .Den gröna är vassare spetsigare.
salt
2 tsk gurkmeja
1 msk spiskummin
1 msk malen koriander
1 tsk chilipeppar
1 hel kanelstång eller 2 tsk malen kanel
1 tsk stött kardemumma
4 tomater eller 1 burk krossade OBS ha inte vatten i då!
1 msk tomatpure
1 nypa socker
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
spenat, grovt hackad

 


Hacka  ingefära, vitlök och lök, chilifrukter och tomat.Det viktiga här , HA INTE BRÅTTOM då blir det MIERDA av det hela OK?!!! Stek kryddorna: kanel, kardemumma, spiskummin i olja i en djup panna i medelvärme rör om några minuter tills allt är blandat och det skummar. Häll ingefära vitlök och låt det skumma ett tag OBS!! var försiktig att det inte bräns om man gör det får du börja från början. Tillsätt lök fräs och rör om ca 3-4 minuter. Tillsätt chilifrukter och salt och tomatpuren .Häll i det tärnade köttet och rör om tills det är brynt, sätt locket på och vänta ca 3 min. Häll då ner dom hackade tomaterna, vattnet, och en nypa socker och låt koka upp.Efter fem minuter häller du i malen koriander,chilipulver, gurkmeja. Låt grytan puttra under lock LÅNGGGG tid. Minst ca två timmar.Om grytan är för fast kan du späda ut med vatten, om den är för löst så kan du låta grytan koka utan lock en stund. Smaka av med salt om det behövs garam masala om du har det. Blanda ner den färska spenaten och låta koka ca 15 minuter

 

 

 
 
myTaste.se
curry, gurkmeja, ingefära, kanelstång, kardemumma, koriander, lamm, nötkött, spiskummin, tomatpure,

Kommentera

Publiceras ej