
Natten till fredagen föll så mycket som 12 centimeter snö på flera håll i landet, låt oss fira Jul nu istället skulle vara så rätt eller hur=?De vita nu är den här igen den lägger sig som puder över landet.Bomull som gör kaos på spår och vägar......hm varför glömmer vi bort den varje år? Ja ja det är grått och trist, men de vita gör vardagen så mycket bättre.
Pebre chilensk salsa röra
5 färska tomater
1 stor gul lök helst 4 st salladslökar för bättre smak
1 kruka färsk koriander, olivolja, vinäger, efter smak
1 tsk till 1msk sambal olek eller 1 hackad röd chili eller båda
Salt, peppar efter smak.
OBS! du kan ha lite persilja om du gillar det=)
Börja med att skölja tomaterna och skala löken. Finhacka både lök och tomater fint och rör ihop i en skål. Hacka koriandern och blanda med tomatröran. Krydda med sambal olek, salt och peppar efter smak och blanda ner olivoljan,vinäger.Ställ in i kylskåp innan servering. Vilotiden i kylskåpet är viktig då den ger ingredienserna möjlighet att ta smak av varandra och gör el Pebre mjukare i konsistens. Servera till kött, fisk eller sallad.

Kommentera