Godmorgon! borde ha vaknat tidigare än vad jag gjorde idag men ibland är det bara så skönt att få sova ut och framför allt sova så mycket man vill men endå så är det inte riktigt så för mig för jag har ju. Al på besök är kiss&bajs nödig och vill ut..då är det bara att palla sig upp annars får jag dåligt samvete.

Pillan ringde nyss, vi pratade om teknik. Här bor vi med datorer, internet o telefoner bla bla… Men om elen slås ut, e det kört??!!! Vi kan ju ha vad som helst, men utan el e det värdelöst.Snacka om att naturen är mäktig, människan e rätt liten .....?!=(…..

Är fortfarande hemma hoss mig men åker till mamma, jobbat hela helgen så min snälla mamma gjort bullar som skal ätas, underbart när folk kan ställa upp det betyder så mycket.

Så igår sket jag fullständigt i Melodifestivalen, förlåt med all respekt...men who gives a shit ??!!!jag kom på hur less jag va, är på hela karusellen!Finns viktigare saker i livet än schlagern.

Jag var ur stressad hade tre gigs att sätta på en dag. Orolig ang jordbävningen i Chile. ... Vad som sägs nu... ?=((….. Men tycker lite synd om PY hon är bra o spännande skulle viljat sett henne i Finalen. Det är alltid så kul att se och höra "gamla" schlagerstjärnor! Men igår ikväll fick jag kvällningar melodifestivalen betydde NOLL för mig.

Jag hade tårar i ögonen när jag jobbade. Det är väl normalt att plattorna rör på sig, men är det normalt att det sker så många stora jordbävningar med tsunamis som följd? Det är normalt med orkaner och torka också, men när det blir mer och mer konstiga naturfenomen som inträffar allt oftare blir i alla fall jag lite skraj.

Flygplatsen i huvudstaden Santiago är stängd i flera dagar framöver. Det är svårt att komma fram på telefon, om man ringer från Sverige till Chile. Michelle Bachelet, räknar med att två miljoner chilenare har drabbats av skalvet. Inrikesministern angav att cirka en halv miljon bostäder har förstörts.

Skalvet 8,8 var ett av de kraftigaste som uppmätts under de senaste 100 åren, många gånger kraftigare än det skalvet i Haiti förra månaden. Concepción är den största staden som ligger närmast skalvets epicentrum i centrala Chile. En del av min släkt bor där, de ända som fanns kvar från mamma. Jag e så nervig jag orkar inte titta mamma i ögonen. Är hemma hos mig och försökt följa varje minut och se vad som händer i Chile just nu. Frustrerande att inte kunna kontakta sina släktingar medans man känner att oron börjar ta över. Nu är det bara att vänta och se så att ingen har skadats........

Bilder SHIT!!!! Otaliga är hemlösa efter jordskalvet. Jordbävningen hör till de kraftigaste under de senaste hundra åren och är ett hårt slag mot vackra Chile. Jag skulle varit där nere just nu?!känner mig ännu konstigare…tomare.


Suttit lite rastlöst o läst in texter, blev inget bra... floorwork…..själv?.. kollat på Twilight New Moon som minst sagt var en underlig film men så vacker ….så fin historia. Jag e fast!
Känner att jag e för ofokuserad i skallen för att orka va bloggsocial osv... sorry för det..Magen är väl sådär... får se vad som händer... inte meningen att man ska ha halsbränna när det är hur trångt som helst i matstrupen...de bara kommer upp. Jag tror det e nerverna.
Nu blir det springa... hoppas jag e piggare sen. Ja, o att jag inte halkar.. Kväll= då ska jag ner i tvättstugan, fightas me maskinerna...... men nu


Nu frukost!

Pillan, jag kom på det när jag satt i bussen….en vampyr . Fansen, en vampyr som i filmen Twilight borde man ha. Inte för att killen e snygg eller så….men just åtrån han har för henne, han skiter i vilket o vill verkligen leva för henne…fan var finns han SOS!?eh Danmarks terminalen hehehheheheh

Twilight…. ahh, okej för det första var de en jätte bra film, lite lång, men annars bra. Men huvudpersonen!!! ...som då hette Edward  , asså holy moly what a hottie!om man är 15 år =(. För jag kunde inte sluta tänka på att han e ju rena barn ungen…med sitt pubertetshår. Jag kunde typ inte koncentrera mig på vad som hände,  alltså tjejen blir helt kääär i en vampyr som kallar sig vegetarian! GUD va gulligt…=)

Hallå?! Jag e vegetarian =) Nu har de underbara Twilight böckerna kommit ut i bokrean så jag tänkte gå ut o köpa dem. Mia sorella har nog rätt att jag måste läsa dem, böckerna är alltid bättre än filmerna.
Det är mest lördag morron Azada vann inte igår!Här ligger jag och lyssnar på Brightman innan jag ska somna efter ännu en vecka.

Jo fick frågan, en kille som skrev om det var sant att jag tränade så mycket ?som fyra timmar per dag???!!….eh…jo, alltså
morgon: ballet, floowork, paus: banan efterlunch: jazz, stepp o sen 2 timmar sång träning! så springer jag.
Sång brukar jag dela upp, i två omgångar, annars blir jag för trött, stämbanden slits.

Exakt detta gör jag varje dag, plus att jag jobbar kvällar när jag har gig. 
Just det, ibland har jag workshops ...=) … ….däremellan försöker jag lära mig nya texter på låtar till musikaler, manus just nu. Det är min vardag, mitt liv just nu och trots dom grå molnen någon gång då och då så trivs jag så bra för tillfället. Det gör jag faktiskt. Bara njuta njuta njuta nu medans det fortfarande känns bra.


Ascoltare
det finns massa människor i yrket som jag känner, som inte syns på tv eller säljer miljoner cd, som e proffs som lever på vad det gör. Men de lever i yrket.....av yrket det är yrket...lai capiche? =(….
Vart du lägger dina personliga mål bestämmer du själv. Vill du bli stjärna? Det e inte samma som att vilja bli en svin bra sångerska/artist. Många vill ju bara sjunga i duchen, eller sjunga samma gamla låtar i 10 års tid. Inte jag grazie!

Ex:Om  en gitarrist inte övar skalan som är som sagt en utgångspunkt för gitarspel hur skulle han då spela? efter ett par år… …alla e ju inte Yngwe…
Så visst för dig som frågar:  jag har en enorm karaktär, jag e inte färdig med mina mål. De kan handla om oktaver och ”double tour ” eller ”sodebasque”.

Jag fick förfrågan av dig, ifall jag lever?  jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag lever, och jojo det gör jag! Jajajajaja jag e glad för det.

Men inte just på bloggen för tillfället kanske. Mina dagar består som sagt av  träning och sång träning …..jobb. Imon har jag tre sångställen på en dag …IGEN....fatta stress=( …eftersom det är snö slask desto mer orolig för min lilla hjärna är helt oemottaglig för musik.

Totalt stopp! det är för…mucho

 

 
Äter pizza... mums, hjälp jag e hungrig . Jag har tränat fyra timmar och gått 5 km.

När jag skulle ha class letade jag igenom hela min jacka efter min Ipod utan att hitta den. Blev panikslagen över att inte hitta den!!! Jag kan inte leva utan den! Kunde inte koncentrera mig på koreografin själva genomgången, tänkte bara på vad jag hade lagt den. Kom då på att jag på morgonen hade lagt den på handfatet i mammas toalett och förmodligen inte fått med mig den. Hur dum får man vara... Och min förra ipod hade blev stulen några månader innan jag köpte den här nya, så blev riktigt besviken på mig själv. Gick på toa ringde mamma o det visade sig att hon hade hittat den! Är så otroligt tacksam hur kan jag glömma IPOD på toa …bara javipavi. Grazie dio!

Det finns en sjuk dubbelmoral inbyggd i olika frågeställningar. Jag menar det e ju som att alla människor vill vara tillags med alla. Och jag förstår det, alltså vem gillar välja ?….eller man kan ju inte se allt svart eller vit…
Men ibland kommer vi till vägval i våra liv. Vi kan inte bara vara neutrala. Har ni hört den förut?......... Etiska frågor är komplicerade. Det handlar inte bara om att fördöma eller peka ut syndare. Det handlar om de värden och värderingar.


Idag var ex: ”jag e inte rasist, men svartskallar  är ju ….bla bla”.....
STOP! Vänta nu?! Eh vad menar du?


Alltså jag kan inte kalla mig för vegetarian och vara köttätare. Jag kan inte vara båda. Jag e vit eller svart. Gammal eller ung, man eller kvinna bla bla. Du kan inte tillhöra salong röd och vara materialist och kapitalist?.....


Jag har inget emot att folk i efterhand skulle gå ut och säga  “nej jag var inte neutral… jag stod på fel sida och jag e jättelessen över det”. Alltså erkänna sina misstag. Men jag har noll respekt för någon som förnekar sina misstag och säger att man är oskyldig. Eller människor som yttrar sig i sällskap om saker det sätt på tv, och sen när det sker något liknade bredvid dem är det tyvvvvvvvvvvvvvvvvssssssssta.

Och där står man i ett hörn och har lust att skrika ”Vad fan står du för”!!?

Ingen är neutral i handlingar, det finns alltid en sida att stå på. Att hålla tyst är att hålla med.

Och att Sverige var tysta när nazistiska trupper traskade över landet …det är en annan sak ? eller
……hm...Så jag har haft mycket att göra med myndigheter de senaste åren. Vilket har förändrat hela mitt sätt att se på landets lagar.


Men att saker och ting faller mellan stolarna, och skylla på att det är den enskilde individens fel….är helt fel. I dag tror vi att myndigheterna jobbar i samverkan. …men icke. Risken med att ha för många myndigheter är att obehagligheter får hanteras av någon annan ….vem då? Hur löser man det? Det finns alltid mellanting. …ÖÖÖHHHHhhhhhh….Var finns den?


Jag flyter i havet ….för att min pappa lärde mig hur man flyter på vatten.
Där tycker jag att man måste knyta ihop så att ingenting ramlar igenom, vilket är risken om man har skilda myndigheter som jobbar separat .

Jag är en jädra moraltant som är otroligt noga med hur jag framställer mig själv i alla lägen. Hm, och jag förstår att detta INTE är populärt alltid. Det innebär inte att alla kommer tycka att jag handlar rätt…. Men var säker på att när jag yttrar mig är det för jag suttit och tänkt länge. Stämmer detta överens med vem jag är? är en ständig fråga jag ställer mig.


 …är det verkligen så att han snarkar eller är det jag som fått någon konstig tinitus? Han ligger intill mig och det är ett sött lite obehagligt ljud som kommer från honom. pratar han med mig, är det hans inre röst? haha! Sedan måste jag bara tillägga att ens husdjur har kommit att betyda så mycket för en. Pratar jag utifrån mig själv så skulle det verkligen kännas konstigt utan min katt, tomt på något vis. Låter lite konstigt, som att jag smälter för att han är så söt. Nu ska jag sluta skriva innan jag låter som något freak. Jag kan verkligen inte se djurplågeri för då forsar känslorna över, men att se människor råka illa ut är nästan "vardag". djur= en människas bästa vän?


Jag skulle aldrig kunna tänka mig tanken av att stoppa i mig ett vitt bröd, även fast det var frestande... Det är så fruktansvärt skönt för jag har en tanke på vad jag stoppar i mig, och det kanske inte heller är bra på sitt sätt? Men jag äter inte det som suget dras åt, och det känns så jävla skönt. Dessa showbuisness-ideal som ständigt ska vara en orsak, rent ut sagt: FUCK THAT SHIT! Yrkes handikapp icke bra.

Pizzabullar ca16st

50 g jäst
50 g smör
1 msk flytande honung
 4 dl mjölk
 1 tsk salt
10 dl vetemjöl

1 sats pizzasås:
1 gul lök
2 burkar krossad tomater
3 msk tomatpuré
1 msk basilika
1 msk oregano
1 buljongtärning vegetarisk buljong

160 g prosciutto
1-2 mozzarella, riven
12 oliver, skivade färsk strimlad basilika
1 uppvispat ägg torkad oregano


Gör en deg. Låt jäsa 30 min övertäckt, sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar. Bred på ett tunt lager pizzasås. Fördela prosciutto, basilikan och oliverna jämt över degen. Strö över mozzarellan. Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 8 bitar av varje. Placera varje bit i en stor muffinsform eller på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över lite torkad oregano. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna lite innan servering.