Habemus Papam, Habemus Papam…Världen har fått en ny påve från Argentina kardinal Fransiscus den förste. Jag är så lycklig över detta ,välsignade är vi på jorden. Det var en kall med uppfriskande dag. Vi längtar ju så efter våren, men snön är svårsmält när det är ett par minusgrader, tyvärr. Den här dagen hann jag med en del av storstädningen=?. Jag älskar doften och känslan av nystädat! Så avslappnande och rofyllt.

Religiöst, men visst tar en nygräddad våffla mig rakt upp i himeln. Våffeldagen inträffar prick 9 månader innan juldagen. Jungfru Maria har gett upphov till vår våffeldag.Förr kallades denna dag "vårfrudagen", efter jungfru Maria. Vårfrudagen blev i folkmun "våffeldagen".Japp=? o jag syndade idag åt en våffla. 

Våfflor!

3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2,5 dl vatten
100 g smör

Det här receptet ger frasiga, fina våfflor. Vill man bara servera dem som de är bör man tillsätta lite salt i smeten. Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman vetemjöl och bakpulver och vispa samman med hälften av mjölken till en slät smet. Rör ut med resten av mjölken, vattnet samt det smälta smöret. Låt smeten vila i minst 20 minuter.Grädda våfflorna i våffeljärn tills de är gyllenbruna.

 

Chokladvåfflor!

100 gram smör
2 msk kakao
2 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl vatten

 

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en vispskål. Vispa upp med mjölken. Smält smöret och rör ner kakaon eller cohkladen och tillsätt i smeten. Häll sist i vattnet och vispa lätt. Grädda! servera med vispad grädde som du blandar med chokladsås och riven choklad

 

Att kunna vara en god vän, medmänniska är ingen självklarhet. Det är en tillgång, en förmåga att ödmjukt tacka för. Ibland kan det vara vist att se allt det som fungerar i våra liv, allt vi får och tillför vår omgivning utan att reflektera över det.Något kan inträffa som får oss ur balans, tar fram sidor vi inte visste fanns och får oss att bemöta vår omvärld på ett sätt vi inte vill....... och tro mig detta sker alla individer.Förmågan att vara exempelvis en god vän patner är inget statiskt, den kan svikta.Om du kan lyssna, har tålamod, kan känna och visa empati, empati är inte sympati glöm inte det, om du kan vara en varm vän, förvalta då i tacksamhet den gåvan. Alla kan inte det, visa hör bara ekot av sin egna röst.
En sak man bör komma ihåg om man vill vara en bra lyssnare och vän.
När nån skriker efter hjälp, ber om hjälp. Har den redan bett om hjälp flera gånger och förmodligen har du inte lyssnat.....socialt skyller alla på allt annat, "den tretton åriga flickan sa inget bla bla...." idag är folk SÅ centrerade i sitt eget att det glömmer bort att se eller lyssna. ...stanna upp och lyssna var medmänniska.
 
Som den ostälskare kunde jag inte låta bli att smaka även om jag är skeptisk! OLW Grilled Cheese & Onion, ostsmaken påminner lite om cheddar. Bläääääääääääää.....Rekommenderas inte till en ostälskare!
Nene and Me

 

Jag har kommit underfund med att jag har ganska dåligt tålamod med "omständiga människor". Ja, jag vet, jag är förskonad. Kan sova igenom det mesta, under de flesta omständigheter .......men jag kan vakna av minsta ljud och rörelse....=?...Jag har inga problem med att hålla mig glad om än hungrig när det börjar kurra i magen. Jag har inte heller några problem att bara umgås med mig själv om det inte "händer något". Måste absolut inte "hitta på något" hela tiden.

Människor som alltid vill ha något på ett speciellt sätt och inte kan rucka på det.FAN! va trött ja är på sånna människor .

Till exempel finns det människor som om de blir hungriga måste äta på studs för att annars blir de griniga och tvära.Hur svårt kan det vara att bara bita ihop och vänta en timme eller så utan att bli sur? ...... SUCK :-Sför omständiga människor måste vara grymt jobbigt liv för dem?hur orkar de me sig själva?

 

 

Och på tal om splitter, Mandelsplit är namnet på detta bidrag vad ska man säga? ingen smaksensation. Fast det var kanske inte väntat heller.Kanske är det medvetet så för att behålla den släta ytan på ovansidan? varje bit choklad är väldigt sparsamt mandelspäckad. Och vad smaken beträffar, så smakar den Choklad med putte lite mandel i. Nästan exakt som frukt och mandel uuuuuuutan russin, jag tycker om frukt och mandel. Fast ja e allergisk mot mandel och nötter.