Visst är det irriterade när man utifrån ser ett beteende som inte alls stämmer överens med självbilden personen har av sig själv=?..... Den där oförmågan att helt styra sig själv är en del av vem just den är. Nej, man kanske inte alltid kommer till sin fulla rätt, men det betyder inte att man fördenskull inte är sig själv. Så är vi, så fungerar nog alla. Det ska man komma ihåg, en väg till en lite mer avslappnad inställning till egna prestationer.

Min papá sa att goa grejor ska inte kosta, det är handen bakom som gör dem goa. Här kommer en Tapas paté som man kan ha på svenska mackor =)! o e billig att göra.

 

Paté de Mejillones

1 burk inlagda blåmusslor, 1 burk tonfisk i olja och tre små mjukostar eller 1philadelphiaost

Hacka allt i små bitar om det behövs. Glöm ej att spara oljan och buljojen i burkarna. Häll allt i en skål ostarna, tonfisk med olja och musslor med buljongen. Vispa eller  andvänd mixer , först med låg intensitet och sedan högre. Tills du får en jämn, krämig konsistens.Voila esta listo.

 

 
 

Natten till fredagen föll så mycket som 12 centimeter snö på flera håll i landet, låt oss fira Jul nu istället skulle vara så rätt eller hur=?De vita nu är den här igen den lägger sig som puder över landet.Bomull som gör kaos på spår och vägar......hm varför glömmer vi bort den varje år? Ja ja det är grått och trist, men de vita gör vardagen så mycket bättre.

 

Pebre chilensk salsa röra

5 färska  tomater
1 stor gul lök helst 4 st salladslökar för bättre smak
1 kruka färsk koriander, olivolja, vinäger, efter smak
1 tsk till 1msk sambal olek eller 1 hackad röd chili eller båda
Salt, peppar efter smak.

OBS! du kan ha lite persilja om du gillar det=)

 

Börja med att skölja tomaterna och skala löken. Finhacka både lök och tomater fint och rör ihop i en skål. Hacka koriandern och blanda med tomatröran. Krydda med sambal olek, salt och peppar efter smak och blanda ner olivoljan,vinäger.Ställ in i kylskåp innan servering. Vilotiden i kylskåpet är viktig då den ger ingredienserna möjlighet att ta smak av varandra och gör el Pebre mjukare i konsistens. Servera till kött, fisk eller sallad.