Visst är det mysigt att mellanlanda så här mitt i sommar veckan och varva ner med lite god mat och ett glas vin.

 

 

smördeg skurna i kvadrater
ca 200 gr ost typ ricotta, chevré vad du vill mjukost
honung och kryddor som oregno, timjan
1 ägg
ruccula eller den sallad du ska ha
olivolja
flingsalt

 

Sätt ugnen på 225°C. Fördela osten på varje smördegsbit.Ringla över honung samt kryddor.Forma varje kvadrat till en liten påse. Ställ på en plåt med bakplatspapper. Vispa upp ett ägg lätt med gaffel
Pensla på smördegen ,krydda lätt över med de smaker du gillar ringla över med olivolja och in i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

 

 

 

myTaste.se

Du smaksätta dina snurror med vad du vill. Jag kom på lite i all hast att jag ville bjuda på dessa på picknick så denna varianten gjorde med ost pesto, kryddor, oliver.

 

Smördegssnurror

 

1 ark färdigkavlad smördeg, crème fraiche, grön pesto, riven ost eller hackad, oregano, provensalska kryddor, salt, 2 msk gröna oliver hackade 

 

Blanda crème fraiche och ett par msk pesto och smaka , när du e nöjd bred ut det på ett tinat smördeg. Toppa med ost, oliver. Krydda med salt och kryddor. Gör precis som en rulltårta och låt rullarna gärna vila i kyl eller frys en stund innan du skär i dem. Skär i centimetertjocka skivor, för gräddning lagom till servering. Grädda på bakplåtspapper, 200° i 15 minuter. Servera snurrorna ljumma eller kalla som drinktilltugg eller till picknick.

 

 

 
 
myTaste.se