Vid upprepade tillfällen under årens lopp när jag gick i skolan, hade jag problem med språket. Vad det flera lärare som förde  fram tanken om att jag borde skippa spanska och gå över helt till svenska. Det fanns andra alternativ tyckte papá y mamá, spanskan har fördelen av att vara ett av världens största språk. Jag har många gånger undrat, hur läraren tänkte?

Flera år efter fick jag reda på att jag är dyslektiker så vilken tur att mina föräldrar stod på sig.

 

 

Om att känna sig kluven:

Att sjunga titt som tätt i småkyrkor älskar jag. Det är speciellt eftersom man kommer så nära publiken. Men när tanten frågade ...frågan som DE alltid ställer.....sa ja ”landet ingenstans”o log.

Till frågan de alltid ställer, vart kommer du ifrån?men du ser juh inte Svensk UT?!

 

jag är svensk....modern svensk

 

Jag e född som Luxor barn i Motala med utlänska  föräldrar, detta har lett till att jag varken hör hemma i Sverige eller nån annastans, här är jag en djävla svartskalle och i sydamerika är jag en Svensk. I Spanien är man india..bla..bla....I min värld kan jag säga att jag växte upp med två arbetande föräldrar efter det var det Svensk skola. ...

Japp jag e modern svensk. Jag har växt upp med "små grodorna" och Julkallendern, solstollarna, etc

Jag har  Svenska värderingar, men ändå har jag mitt kulturella arv från mina föräldrar, de har gett mig min arbetsmoral och lärt mig att aldrig ge upp. Papa lärde mig sång musik och politik!!Hur viktigt det är att inte utnyttja samhället. O ja, jag har vissa beteenden som kan vara svåra för hel svenskar att svälja. Jag har stake ajjajaj

 

Japp, jag är från landet ingenstans ajajjjajaj. Hm sen när jag åkte därifrån, kom jag på. Att de är de, som är kluvna de ser Sverige med gammla ögon....för jag vet ju vem jag e....projektering!

 

Jag har varit handikappad av min tå. Men förra veckan kom jag på att jag kan spinna=)??!! så det blev ingen vila. Träningsnarkoman ? e frågan=?

 

 

En månad som stavas fotbollsfest varenda kväll. Fortfarande finns de folk som e jäkligt sura att Sverige missade VM. Sveriges VM-insats skulle blivit en enda uddamålsförlust a´la Italia=(.... och inte en magiskt guldvaskande fotbollsdröm såsom 94. Arga Italienare ringde flygplatser o tidningar för att veta vart lansdlaget skulle landa för slänga tomater på dem. Hehhehe!!!persone appassionate

 

Jag håller mig till gruppen fotbollsälskare som suttit där och glott på så många matcher det bara gått. Saknar mi viejo i detta läget, för honom var detta fest HELLAAA vägen.Fotboll uppskattas av en bred målgrupp, rik som fattig, ung som gammal, svart som vit, kristen som muslim, kvinnor som män.

Ytterligare ett plus att jag gjort mig av med, min dansanta jäveln som var anti fotboll.Som inte visste vad offside var=/...?que tragico el voludo

 

Maradona go go !: Är man bra på något, visa det, det betyder inte att man vill vara bättre än någon annan, utan ta det som en resurs ni kan be om råd eller utnyttja när ni behöver det, man ska inte gömma sig bakom Jantelagen, där man inte ska ticka ut.

 

cultura ....Hemma hos mamá  hittade jag en mate idag=) i ett skåp i köket. Mina föräldrar har lärt mig min mattradition, i utlänska länder är maten en del av den man är,...fast man blir gammal indifierar man sig genom maten.= KULTUR

Då tänker jag på då jag var liten, och mi viejo satt med sin mate. Mate dricks enligt tradition med bombilla ur en kalebass. Och jag minns, hur jag och min syster drack. Även om jag hade för mycket socker i=)

 

 

P.S Jag kan national sången =) Vilket alla i ett land borde respektera o kunna=/

 

 

... Tankarna fladdrar och far....Världen behöver eldsjälar

 

Visst är det vackert med kärlek. Daniel från Ockelbo fick sin Victoria. ... Jag blev tårögd när de sa ja till varandra i Storkyrkan. …. de ser riktigt kära och lyckliga ut……Mamma lyckades komma bort i 08 staden i tre timmar!... Fy Fabians men nu räcker det, media lyckades nästan tjata sönder bröllopet……… tänk att media kan paja så mycket.


Latinamerika …….Så kan också fotboll vara? Så kan också ett VM vara? En helt fantastisk insats och ytterligare ett bevis på att man kan förändra om man bara vågar ta klivet...


sprained toe, no pointe ? hur lång vila...vad gör jag nu. Det regnar ju i Sverige!resa igen?!!Kan ju inte sjunga mer =(
......måste kunna avlasta stämbandet med dansEn hjälte för mig är en person som gör det den säger, och gör en aktiv handling. Det är även en person som inte nöjer sig med en situation som inte känns bra utan tar tag i den och hittar nya vägar i vardagen och i livet i stort.

 

Kokos för att drömma om vita sandstränder och långa palmer. Nej jag e allergisk.Polka!I sommar är det polka och choklad som gäller!

 

Marabou kakor

5 ägg
4 dl socker
4½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200g margarin
100g Marabou Daim

Glasyr
3½ dl florsocker
4 msk smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100g Marabou dubbeldaim och krossade över

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med kakaon och bakpulvret och rör ner i smeten. Koka upp vatten och smält smöret tillsammans, rör ner i smeten. Hacka daimchokladen och rör ner i smeten. Smöra en form.Grädda i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.

Glasyr:Hetta upp florsocker, smör, kaffe, vaniljsocker och kakao och rör till en jämn smet. Hacka daimkakorna i mindre bitar. Bred glasyren och strö den hackade daimen över glasyren.


Jag minns att första gången jag såg "bröllopstårtan" och "bröllopschokladen" i affärerna så tyckte jag också att det var otroligt överdrivet ....tycker det till en viss del fortfarande. Men jag tror att meningen med just de sakerna är att en del av vinsten går till en fond för välgörande ändamål?....(har jag fattat rätt?).

TJOJO!!!!Så visst e det bra att de tänkt på alla fattiga i landet, som lever den riktiga krisen. Idag kan alla arbetslösa, ensamstående mammor, pensionärer köpa Delicato hallonmazariner för 23 kr i Netto och 22 kr i Lidl.


Mais no!, jag är faktiskt jätteglad att Victoria får sin Daniel. Klart de ska gifta sig!! De verkar verkligen lyckliga. Men det är allt ståhej, alla pengar och allt fjäsk som stör mig. Jag orkar inte bry mig och är totalt ointresserad av allt ståhej kring bröllopet, vem som ska gå in med vem eller inte??


Säga vad man vill, men engagerade är vi allihopa, allihopa....


Men det är onödigt mycket i media angående bröllopet! Själv har jag flera gånger kommit på mig själv att jag många gånger suckat....

Hur orkar folk därhemma höra, se, läsa allt om bröllopet? Jag tycker det är mer än tillräckligt det man råkar se om man är utomlands. Från början var jag glad o ville göra bröllops mys.....Men nu  inser även jag att det blir bröllopshysteri och JAG är skitglad att jag slipper det mesta.
Visst, jag kommer också kolla kläder på gäster och brudparet, men mer intresserad av hela spektaklet på ett annat sätt är jag inte.  


El Che menade på att :
Monarki hör ihop med svunna tider då kungarna hade makt och folket var underlägset.....=?????.... För mig är prinsessor och kungar sagofigurer, och där hör de hemma. Inte heller tycker jag, att det passar in i ett modernt samhälle?.....vet inte....fast lite fint me rosa är det=)

Jag hoppas Victoria och Daniel släpper lite på bilden och vägrar vara någon slags idealpar. För, allvarligt talat, hur många sånna finns det egentligen? vem står ut med en perfekt person?
Jag hoppas att de åker ut till Hjällbo eller Angered, Rinkeby och hälsar på kulturföreningar. Kramar om invandrarbarn som förlorat allt,....istället för att åka till Dubai och äta middagar med shejkar o prinsar. Eller få sina händer målade av henna.

I Hammarkullen finns det massa kvinnor som kan göra henna målningar. Som drottning Silvia själv, brukar säga ”mycket vackert”.

Vill de bli populära bland ”svenska” arbetar klassen, får de kämpa sig till dem oxå...åka till dem...Ja varför inte åka en spårvagn?...=?....

Ge oss i stället bilder av att ni är svenskar och bryr er om ert land, som ni skall representera. Att ni bryr er om oss, människorna som lever i Sverige.
Ge oss bilder av ett ungt par som lyckas o som misslyckas ibland, som många av oss gör. Ge oss ett prinsesspar som vågar vara männskliga.

Till de fattiga eller de som inte har Netto eller Lidl i landet de är i. Bröllopet är nära. ... en smarrig mazarin med smak av blåbär och hallon. De sägs smaka väldigt mycket svensk sommar. Denna smakar mer Italien, jag har gjort mina egna.......


Vickans Mazariner

3 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl socker
150 g kylskåpskallt smör

Fyllning:
250 g mandelmassa
75 g rumsvarmt smör
2 dl blåbär, hallon frysta och tinade (du kan ta hallon o blåbär sylt)
2 msk vetemjöl

Glasyr: 2 dl florsocker
1 msk Blåbärsylt eller blåbärsoppa


Gör mördegen till mazarinerna först: Rör smör och socker några minuter tills använd elvisp. Tillsätt äggulan och arbeta hastigt in mjölet. Låt kallna i kylen eller frysen så blir den lättare att forma.

Fyllningen: Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.

Smörj mazaringformarna med lite smör och lägg en klick mördeg i varje som du trycker ut med mjölad tumme tunnt längs med botten och kanter. Fyll i med lite blåbär hallonsylt i botten, fördela sedan mandelsmeten i formarna och grädda på plåt på 200 grader i omkring 20 minuter.
När mazarinerna svalnat kan du glasera dem med glasyr med blåbärsglasyr.. Rör ihop florsocker och sylten och häll över mazarinerna med glasyren.


För er som orkar Monark fyllning:
125 gram sötmandel
125 gram florsocker
85 gram smör
2 stora ägg typ frukostägg


Koka upp lite vatten i en kastrull och skålla mandeln tills skalen börjar lossna. Lägg mandeln i en handduk så kan du gnugga av skalen. Rensa skalen för hand. Mal mandeln i en mixer. Rör smör och socker några minuter tills sockert löst sig använd elvisp. Tillsätt mandel och ägg under vispning.